Takvanın önemi - bereketi

sevgisiz olmaz

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
306
Tepkime puanı
10
TAKVANIN BEREKETİ

Bismillahirrahmanirrahim “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla”

“Takva’nın Bereketi”

Değerli din kardeşlerim! Allah (cc)’a dostluk ona ciddi anlamda yönelmekle mümkün olur. Onun emrettiği farzlardan sonra yapacağımız nafileler, bize onun sevgisini dostluğunu kazandırmaya yetecektir. Ebu Hureyre (ra)’ın haber verdiği bir Hadis-i fierif’te (Allah-u Teala “Kulum farzları yapmakla bana yaklaştığı gibi, başka şeyde yaklaşamaz, kulum nafile ibadetleri yapınca onu çok severim. Öyle olur ki benimle işitir, benimle görür, benimle her şeyi tutar, benimle yürür, benden her ne isterse ona veririm bana sığınınca onu korurum buyurdu) Bu hadis gösteriyor ki farzlardan sonra yapılacak nafileler bizi hakiki dosta yakınlaştıracaktır.

Peygamberimiz (s.a.v.) “Ebu Hureyre’ye buyurdu ki: (Takva sahibi ol ki insanların en abidi olursun) Evet muttakilerden olabilmemiz için, nafilelere ağırlık vermek durumundayız. Kendimize yönelip şöyle bir değerlendirme yapalım! Allah (cc)’a dost olma yolunda gösterdiğimiz ciddi bir çabamız var mı? Ölçü olarak neleri ön plana koymuşuz? Evet! mekruhları ciddiye almadığımız sürece, Allah (cc) bize asla kefil olmayacaktır. Biz ne zamanki Takva yoluna girdik, işte o zaman başımıza gelecek bela ve sıkıntılarda muhakkak Allah (cc) bir yol açacaktır. Bize ummadığımız yerden yardımını gönderecektir. Ve bizi zor duruma düşmekten kurtaracaktır. Biz ona Tevekkül ettiğimiz sürece o, kesinlikle bize yardım edecektir. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de Allah (cc) şöyle buyuruyor: “Allah (cc)’a Tevekkül eden, Güvenen kimseye Allah yeter” Bu ayetlerin muhatabı olan bizler Dünyevi işlerimizi, Allah’u Teala’ya havale edersek Allah bizimle olacaktır. Takva’nın bizlere kazandıracağı kârlardan biri de, Dini işlerimizde engel olacak mekruh durumlardan kurtarmasıdır. Ayrıca Allah (cc) Takva ehlini rızıklandırır.

Peygamberimiz (s.a.v.) “ümmi olmasına rağmen tüm dünyaya meydan okudu. Bu kendisine benzeri bulunmayan ruhani rızk’tan dolayı gerçekleşmişti. Kur’an-ı Kerim’de Allah (cc) dostu! sadece muttaki kimsedir” diye buyurulmakta. Evet bir düşünün “Allah (cc)” sen benim dostumsun dediği kimsenin rütbesi ne kadar yüce olur. Bir Hadis-i Kudside Allah (cc) (Kullarımın benimle böyle bir yakınlık mertebesine ulaşabilmeleri, ancak nafilelerde gerçekleşmesi mümkündür) Evet az bir zahmete katlanmanın sonucu Allah’ın dostu olmak ne büyük bir nimet, inşaallah bu nimeti elde edebilme gayreti ve çabası içinde oluruz. Allah cümlemize bu nimeti bahşetsin.

Aliye DURAN
 

ali arslan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Ocak 2013
Mesajlar
93
Tepkime puanı
1
efendim bizler ölduğumuzde RABBİMZİ görebilicekmiyiz ? hz Muhammed (sav) buyuruyorki ; siz guneşe olduğu gibi bakabilirmisiniz ? işte sizde Rabbinzi böyle göreceksiniz. takva sahipliğininde bereketi budur kalpler Allah katinda huzuruna çikmasidir şeytan vesveselerinden arinmasi ve şeytanin korkulu ruyasi olmasidr mekani cennetlik olan övunmeye layik dindarlardir takva sahibş olmanin bereketi. ölumu duşunmek, Allahi zikir etmek,her dakika vesvese korkusuyla kelime-i şehadet getirmek AMAN ALLAHİM BEN YILLARCA TAKVA SAHİBİ OLMAK SANA YARANMAK VE İYİ BİR İNSAN OLMAK İÇİN UĞRAŞİYORUM SENİN SEVGİNİN YARİSİNİ BİLE TAŞİYİM VEYA SENİN HAKİKİ DOSTUN OLAYİM İŞTE OZMAN AYİ İKİYE BÖLEBİLİRSEM VEYA UÇABİLSEM BİLE BUKADAR MUTLU OLMAZDİM diyebilmenin bereketidir takva sahibi olmak Allah herkeze nasib etsin. saygilarimla ali arslan
 
Üst Alt