Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Tatlıların Şurubunun Hazırlanması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10721" data-attributes="member: 376"><p><span style="color: DarkGreen"></span></p><p> <span style="color: DarkGreen"><strong>Tatlıların hazırlanmasında dikkat edilecek noktalar hazırlanma metotlarına göre değişir. Genellikle hamur tatlıları için şuruba ihtiyaç vardır. </strong></span></p><p> <span style="color: DarkGreen"><strong></strong></span></p><p><span style="color: DarkGreen"><strong>Şurubun hazırlanmasında dikkat edilecek noktalar şunlardır:</strong></span></p><p> <span style="color: DarkGreen"><strong></strong></span></p><p><span style="color: DarkGreen"><strong>a) Şekerin üzerini iki parmak geçecek kadar su koyunuz. Fazla konan su şurubun geç koyulaşmasına, az konan su şurubun şekerlenmesine sebep olur.</strong></span></p><p> <span style="color: DarkGreen"><strong></strong></span></p><p><span style="color: DarkGreen"><strong>b) Şurubun kıvamı gelmek üzereyken içersine mutlaka limon suyunu sıkınız. Şurubun şekerlenmesine mani olur.</strong></span></p><p> <span style="color: DarkGreen"><strong></strong></span></p><p><span style="color: DarkGreen"><strong>c) Şurup hazırlarken yalnız şeker eriyinceye kadar karıştırınız. Diğer zamanlardaki karıştırma şurubun şekerenmesine sebep olur.</strong></span></p><p> <span style="color: DarkGreen"><strong></strong></span></p><p><span style="color: DarkGreen"><strong>d) Şurubun kıvamı yapılacak tatlıların özelliğine göre değişir. Lokma, hanımgöbeği, baklava, kadayıf vb. gibi tatlıların şurubunun kıvamı şöyle anlaşılır. Şekeri karıştırdıktan sonra kaşığı şuruba batırıp çıkarınız, kaşıktan akan şurup damlaları hafif koyu akıyorsa şurubun kıvamı tamdır veya şuruptan bir damlayı tırnağınızın üzerine koyunuz, damla yayılmadan kabacık gibi duruyorsa şurubun kıvamı tamamdır. Tırnağınızı eğince akar.</strong></span></p><p> <span style="color: DarkGreen"><strong></strong></span></p><p><span style="color: DarkGreen"><strong>e) Şekeri karıştırırken daima madeni kaşık kullanınız.</strong></span></p><p> <span style="color: DarkGreen"><strong></strong></span></p><p><span style="color: DarkGreen"><strong>f) Şurup soğuksa şuruba atılacak tatlının sıcak, şurup sıcaksa şuruba atılacak tatlının soğuk olması gerekir. Şurup çok sıcak olursa içine konulan tatlı hamur olur. Az sıcak olursa tatlı şurubu içmez. El dayanacak kadar olmalıdır.</strong></span></p><p> <span style="color: DarkGreen"><strong></strong></span></p><p><span style="color: DarkGreen"><strong>g) Şurup sulu olursa tatlıları yumuşatır. Koyu olursa da tatlı şurubu çekemez.</strong></span></p><p> <span style="color: DarkGreen"><strong></strong></span></p><p> <span style="color: DarkGreen"><strong></strong></span></p><p> <span style="color: DarkGreen"><strong></strong></span></p><p><span style="color: DarkGreen"><strong>alıntı</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10721, member: 376"] [COLOR=DarkGreen] [B]Tatlıların hazırlanmasında dikkat edilecek noktalar hazırlanma metotlarına göre değişir. Genellikle hamur tatlıları için şuruba ihtiyaç vardır. Şurubun hazırlanmasında dikkat edilecek noktalar şunlardır: a) Şekerin üzerini iki parmak geçecek kadar su koyunuz. Fazla konan su şurubun geç koyulaşmasına, az konan su şurubun şekerlenmesine sebep olur. b) Şurubun kıvamı gelmek üzereyken içersine mutlaka limon suyunu sıkınız. Şurubun şekerlenmesine mani olur. c) Şurup hazırlarken yalnız şeker eriyinceye kadar karıştırınız. Diğer zamanlardaki karıştırma şurubun şekerenmesine sebep olur. d) Şurubun kıvamı yapılacak tatlıların özelliğine göre değişir. Lokma, hanımgöbeği, baklava, kadayıf vb. gibi tatlıların şurubunun kıvamı şöyle anlaşılır. Şekeri karıştırdıktan sonra kaşığı şuruba batırıp çıkarınız, kaşıktan akan şurup damlaları hafif koyu akıyorsa şurubun kıvamı tamdır veya şuruptan bir damlayı tırnağınızın üzerine koyunuz, damla yayılmadan kabacık gibi duruyorsa şurubun kıvamı tamamdır. Tırnağınızı eğince akar. e) Şekeri karıştırırken daima madeni kaşık kullanınız. f) Şurup soğuksa şuruba atılacak tatlının sıcak, şurup sıcaksa şuruba atılacak tatlının soğuk olması gerekir. Şurup çok sıcak olursa içine konulan tatlı hamur olur. Az sıcak olursa tatlı şurubu içmez. El dayanacak kadar olmalıdır. g) Şurup sulu olursa tatlıları yumuşatır. Koyu olursa da tatlı şurubu çekemez. alıntı[/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Tatlıların Şurubunun Hazırlanması
Üst
Alt