- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118

TAVUK KAPAMA
6 adet tavuk incik
2 su bardağı pirinç
6 su bardağı soğuk su
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz ve karabiber
2 su bardağı pirinç
6 su bardağı soğuk su
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz ve karabiber
tavukları güzelce yıkadıktan sonra soğuk suyu ve tavukları düdüklüye yerleştirin. 1 tatli kaşığı tuz ilave edin . Düdüklüde 30 dakika kaynatın.pirinci yıkayın.1 tencerenin içine
yağla birlikte pirinci kavurun Yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 silme çay kaşığı kadar karabiber ilave edin. Her yere eşit kalınlıkta tepsiye pirinci düzeltin.haşlanmış olan tavukaları aralıklı olarak tepsideki pirinçlerin üzerine yerleştirin.4 su bardağı sıcak tavuk suyunu tavuk parçalarının üzerinden yavaş yavaş tepsiye dökün. 200 derece sıcaklıkta 35 dakika kadar ( pirinçler suyunu cekene kadar ) pişirin.tepsiyi bir örtüye sarıp 15-20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sıcak olarak servis yapın.
yağla birlikte pirinci kavurun Yarım tatlı kaşığı kadar tuz ve 1 silme çay kaşığı kadar karabiber ilave edin. Her yere eşit kalınlıkta tepsiye pirinci düzeltin.haşlanmış olan tavukaları aralıklı olarak tepsideki pirinçlerin üzerine yerleştirin.4 su bardağı sıcak tavuk suyunu tavuk parçalarının üzerinden yavaş yavaş tepsiye dökün. 200 derece sıcaklıkta 35 dakika kadar ( pirinçler suyunu cekene kadar ) pişirin.tepsiyi bir örtüye sarıp 15-20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Alıntı.
Alıntı.