Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Pilavlar/Makarnalar
Tavuklu şark pilavı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 24815" data-attributes="member: 1043"><p><strong><u>Tavuklu şark pilavı</u></strong></p><p><span style="color: darkorchid"><strong>malzemeler </strong></span></p><ul> <li data-xf-list-type="ul"><span style="color: darkorchid"><strong>2 su bardağı pirinç </strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="color: darkorchid"><strong>2 parça tavuk göğüs eti </strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="color: darkorchid"><strong>1 soğan </strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="color: darkorchid"><strong>2 domates </strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="color: darkorchid"><strong>60 gr tereyağı </strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="color: darkorchid"><strong>Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi </strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="color: darkorchid"><strong>1 defne yaprağı </strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="color: darkorchid"><strong>1 çay kaşığı kekik </strong></span></li> <li data-xf-list-type="ul"><span style="color: darkorchid"><strong>Tuz, karabiber </strong></span></li> </ul><p><span style="color: darkorchid"><strong>hazırlanışı</strong></span></p><p><span style="color: darkorchid"><strong>Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Tuz serpip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Eti kevgirle bir tabağa alıp tavuk suyunu saklayın. </strong></span></p><p><span style="color: darkorchid"><strong></strong></span></p><p><span style="color: darkorchid"><strong>Pirinci yıkayıp limonlu ve tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğanı soyup doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.</strong></span></p><p><span style="color: darkorchid"><strong>Tereyağını tencerede eritin. Tavuk etlerini ve soğanı ilave ederek kavurun. Ceviz, kekik, tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin. Pirinci ilave edip 3 bardak tavuk suyunu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten alıp üzerini kâğıt havluyla örtüp dinlendirin. Harmanlayıp servis tabaklarına alın. Sıcak olarak servis yapın.</strong></span></p><p><span style="color: darkorchid"><strong>Afiyet olsun. </strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 24815, member: 1043"] [B][U]Tavuklu şark pilavı[/U][/B] [COLOR=darkorchid][B]malzemeler [/B][/COLOR] [LIST] [*][COLOR=darkorchid][B]2 su bardağı pirinç [/B][/COLOR] [*][COLOR=darkorchid][B]2 parça tavuk göğüs eti [/B][/COLOR] [*][COLOR=darkorchid][B]1 soğan [/B][/COLOR] [*][COLOR=darkorchid][B]2 domates [/B][/COLOR] [*][COLOR=darkorchid][B]60 gr tereyağı [/B][/COLOR] [*][COLOR=darkorchid][B]Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi [/B][/COLOR] [*][COLOR=darkorchid][B]1 defne yaprağı [/B][/COLOR] [*][COLOR=darkorchid][B]1 çay kaşığı kekik [/B][/COLOR] [*][COLOR=darkorchid][B]Tuz, karabiber [/B][/COLOR] [/LIST] [COLOR=darkorchid][B]hazırlanışı Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Tuz serpip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Eti kevgirle bir tabağa alıp tavuk suyunu saklayın. Pirinci yıkayıp limonlu ve tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Soğanı soyup doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Tavuk etlerini ve soğanı ilave ederek kavurun. Ceviz, kekik, tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin. Pirinci ilave edip 3 bardak tavuk suyunu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten alıp üzerini kâğıt havluyla örtüp dinlendirin. Harmanlayıp servis tabaklarına alın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun. [/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Pilavlar/Makarnalar
Tavuklu şark pilavı
Üst
Alt