ustasından turşu kurmanın sırları

NiDa

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
22 Eylül 2011
Mesajlar
281
Tepkime puanı
7
Turşu kurulacak sebzelerin körpe ve turşu kurmaya uygun olması gerektiğini belirten Tevfik Tutan, turşu kurmak için naylon bidon yerine cam kavanoz veya kaliteli pet bidonların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Serin ve karanlık olmalı
Turşuların kalorifersiz ortamda, balkon dışında, bodrum veya merdiven altı gibi serin ve karanlık ortamda muhafaza edilmesi gerektiğine işaret eden Tutan, şunları kaydetti:

Cam kavanoz veya pet şişe
"Turşu satın alırken ihtiyacınız kadar, günlük tüketebileceğiniz kadar turşu satın alın. Zira turşu bekledikçe lezzetinde azalma olabilir. Turşu kurarken ise küçük cam kavanoz veya pet bidonları tercih edin. Ekim ayında havaların ani soğumasından dolayı bazı bidonlarda su eksilmesi olabilir.

Bu eksilen su zamanla turşu suyunun kokmasına neden olur. Bu nedenle eksilen bidonlara turşu suyu ilave edin. Bidonların kapak altına 2 adet temiz çıtayla takviye yapın. Bunun nedeni ise turşuların yukarıya çıkmasını önlemektir."

Tutan, açıldıktan sonra hava alan turşunun lezzetinde zamanla azalma meydana gelebileceğini belirterek, turşunun kısa sürede tüketilebilecek miktarda kurulması gerektiğini söyledi
 
Üst Alt