Vesveselerim beni yoruyor

elıf_elıf_elıf

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Vesveselerim beni yoruyor, vesvese korkuları.
Selamun aleykum, benim derdim ki rabbim baska dert vermesin, aklımdan kótù bir dùsunce gectıgı vakit dua kapımın açık oldugu ana denk gelmesi ve basıma korktugumun gelmesi bu yùzden durmadan tovbe edıyorum, gùn ıcınde cok sık tòvbe etmek zorunda kalıyorum bu durum bana sıkıntı yaratıyor. Diger vesvesemde biríne mana bulur muyum, basıma ayıpladığım mana bulduğum sey gelir mi ? Hersey ínsanlar icín kimse kimseyi ayıplamamalı biliyorum. Ama sanki mana bulmusum gibime geliyor gene tóvbe ediyorum. ınsallah tavsiyelerinizle bu sıkıntılardan kurtulmak nasip olur. Allaha emanet olun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam ,korktuğum ne varsa başıma geldi!" deriz yani negatif düşününce negatif şeylerin başımıza geliyor sanki Mıknatıs gibi çekiyoruz ....negatif düsünceyi kendimize çekmekle alakalı bence..bunlar hepsi vesvese ve evham...

Oysa ,Güzel bakan güzel görür, güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayattan lezzet alır...

Bazen yaşadıklarımız çok zor gelir bize, sorgularız durumumuzu, hayatımızı, çevremizi ve tüm ilişkilerimizi. Yarattığımız zorlukları, acıları. Ruhumuzun bu yaşadığımızı artık kaldıramayacağını düşünürüz. Ve isyan ederiz.
Ama ruh kaldırır. Ruh yaşanılan tüm acılardan, kaybediilen herşeyden daha büyüktür. O saf sevgidir. O affeder, o tekrar sever. O inanır, o inançlıdır, o güvenir. O herşeyin düzeleceğini bilir çünkü o Allah’ın parçasını içinde barındırır. O mutluluğun çok yakın olduğunu her zaman bize fısıldar çünkü o bilir. Kırılan, üzülen, acı çeken, limitli olan sadece egomuzdur...
Şu anda içinde bulunduğunuz durum her ne ise, Allah’a bırakın. Şükredin .

herkesin imtihanı farklıdır. bu düşüncelerde senin imtihanın sanırım... onları kaale alma çünkü eğer bu düşüncelere savaşıyorsan onlar kalbinden gelmiyor demektir.
sadece beyninin sana olan bir oyunu. sen eğer ciddiye alırsan o zaman senin üzerinde hakimiyet sağlar bu düşünceler. ciddiye alma yolunda devam et,kurtulursun inşallah.

Allahim, bizi Vesveseden ve kötü düşüncelerden koru amin..

tenken s.j.r

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam, aynı dertten bende de var, ağzımdan Estağfirullah düşmez oldu. Olmadık yerde aklıma olmadık şeyler geliyor. Zaman geliyor kendi kendime Saçmalıyorum. Saniyede kafamdan bin tane düşünce gelip geçiyor. Biri diğerini yalanlıyor diğeri öbürünü. Bunların bana ait olmadığını biliyorum ama yine de büyük rahatsızlık duyuyorum. Kafamın içi E5 karayolu gibi, saniyede yüz şeyi aynı anda düşünüyorum.

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim sakin ol ! Onlar sana zarar veremez. Sen Müslümanlıkla şereflendiğin Allah'ı düşündügün için Şeytan seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Bunu başaramazsa vesvese ile sana ibadetini zedeledin hissini verecektir. Ama rahat ol, takma çünkü ona cevap vermekle onu susturamazsın, çünkü onun amacı tatmin olmak degil sana golge dusurmektir. Ben bazen oyle olurdum ki iman ettigime pisman ettirirdi en sonunda anladım ki bu boyle cevap verdikce susmaz, artik dinlememeye basladim o konuştukca ben la havle vela kuvvete illa billah hil aliyyil azim dedim, o konuştukca salavat cektim artik konusmuyor ama bu sefer hayirli amel ve ibadetlerine goz dikiyor. Seytan melunu once Allahı inkar icin ugrasir bunu beceremezse Peygamberimizin hakkinda haya edecegimiz seyler soyler bunuda basaramazsa ibadetlerden alikoymaya calisir ama sunu unutma hic bir zaman vazgecmez ! Sen bol bol o tespihi oku ayrica Allahuekber Kebira velhamdulillahi kesira subhanallahi bukraten ve asila yi ve ayetel kurside oku. Oku ki senin yaninda bulunamasin, laf edemesin. Devamli Allaha sigin. Muhammed bin Vasi hz. Duasini internetten bul ve oku rahatlayacaksin...

Selam ve dua ile...Selametle

kalpsızısı

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aynı soruna ben de sahibim malesef hatta o kadar içime işlemiş ki rüyalarımda bile sürekli "kötü bir şey olacak " telaşı içerisindeyim. Şu an ne yapacağımı bilemiyorum bir ara tedavi olmayı bile düşündüm her an aklında böyle kötü düşüncelerle yaşamak çok zor sizi çok iyi anlıyorum. Allah yardımcımız olsun

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
"De! Vesvese verenin şerrinden de Allah'a sığınırım..." (Kur'an)

zekidamar

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aynen şeytan banada çok vesvese veriyor, gün içinde hep Allah i tespih ediyorum, Besmele çekiyorum rahatlıyorum. Aklıma kötü düşünce geliyor, hemen Besmele çekiyorum, her dakika aklım meşgul olunca birşey yok, namaz kılıyorum vesvese veriyor. Allahim bizi, iman edenleri vesveseden koru amin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aynen şeytan banada çok vesvese veriyor, gün içinde hep Allah i tespih ediyorum, Besmele çekiyorum rahatlıyorum. Aklıma kötü düşünce geliyor, hemen Besmele çekiyorum, her dakika aklım meşgul olunca birşey yok, namaz kılıyorum vesvese veriyor. Allahim bizi, iman edenleri vesveseden koru amin.

şeytan çok vesvese veriyorsa demek bir yerlerde maddi, manevi, ruhsal, psikolojik, imani olarak bir boşluk var..
GÖNÜL BOŞLUK KABUL ETMİYOR ! ŞEYTAN PUSUDA...
Orada ya Allah olacaktır, ya da onun karşıtları… Allah bir gönülde gerçekten tecelli etmiş, inancın nuruyla orasını aydınlatmışsa, yani hakiki bir kul olmuşsa, Şeytan’ın o gönülde yapacak işi kalmamış demektir.

Hayatinsan ruhu, boşluk kabul etmez,boşluk olursa bir gün gelirde insan da o boşluğa vesvese kuyusuna düşeb
ilir...

zekidamar

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Yorumunuz için tsk beni aydınlatiginiz için saolun
Bana tavsiye verin ne olur nasıl kurtulabiirim vesveseden hep aklıma vesvese geliyor ben kendimi zorluyorum özellikle kuran okurken setan vesvese veriyor şirke, atacak vesveseler veriyor Besmele çekiyorum rahatlıyorum tekrar vesese veriyor bu bole sabahtan aksama kadar devam ediyor bende hep Besmele çekiyorum Rabbim beni şeytanın şerrinden korusun İnsl hepimizi korusun

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Şeytan'ın işi o zaten. Bize düşen görev, ona düşman olup Allah dost olabilmektir.
Kalp güzelliği dilerim.

Allah'ın Kulu.

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Vesveseden kurtulmanın tek yolu,vesvede ne deniliyorsa yapılmamalıdır.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Biz sizlerden iyicene değiliz. Bizlerde de var, kendimize çare olamadık ki sizlere olalım.
Elimizden geldiği kadar "O"na sığınıyoruz, Yaratan Rabb'im'ize.
Kim bu noktada samimi ise vesvesesinden de zaman içinde kurtulacaktır.
Duacıyız sizlere. Kalbinize saadetler dilerim.

Snmz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun herkesten burda insan kendine çok hayırlı çıkarımlarda bulunuyor. Çok şükür Allah'ın izniyle bu siteye denk gelip buradan nasiplenebildim. Bunun için okadar mutluyum ki sürekli teşekkür etme isteği uyanıyor içimde. :)

Üst Alt