Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Vicdan azabı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 49280" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: black">İnsanın en büyük 2 özelliği mutlu olma çabası ve birşeyin mutlaka kulu olması..bir seye bagli ve ait olma duygusudur..</span></p><p><span style="color: black">İnsan, kalbindeki hanif fıtratı gereği daima mutluluğun peşinde koşar. Mutluluğu bulmak için elinden geleni herşeyi yapar.</span></p><p><span style="color: black">mesela </span></p><p><span style="color: black">_Ah bi üniveristeyi kazansam çok mutlu olucam </span></p><p><span style="color: black">_Ah şu okul bitsin iyi bir işe gireyim çok mutlu olucam </span></p><p><span style="color: black">_Ahh bir evlensem cook mutlu olacagim!</span></p><p><span style="color: black">_Ah bir çocuğum olsa çok mutlu olucam.. </span></p><p><span style="color: black">_Ah bizim kız bir evlense çok mutlu olucam </span></p><p><span style="color: black">ehh ne oldu hepsi oldu mutlu oldun mu?Hayat bitti...</span></p><p><span style="color: black">bitiyor Sen halennnnnnn mutlulugu ariyorsun..</span></p><p><span style="color: black">Bulabildin mi? Yook ehh niiye?</span></p><p><span style="color: black">Cunku Mutluluğu yanlış yerde arıyorsun Peki nerede arayacağız?</span></p><p> </p><p><span style="color: black">13 / RAD - 28 : Onlar, âmenûdurlar ve kalpleri, Allah'ı zikretmekle mutmain olmuştur...</span></p><p><span style="color: black"> Kalpler ancak; Allah'ı zikretmekle mutmain olur, öyle değil mi? </span></p><p><span style="color: black">Diğer yandan insan mutlaka bir şeyin kuludur. Çünkü yaratılışı bu şekildedir. Makamının, kocasının, sevgilisinin, paranın .mutlaka bir şeyin kuludur. Biraz önce saydıklarımız insan bedenlerinden nefs bedenin istekleridir...</span></p><p><span style="color: black"> Nefs bunları ister ve bunları bulunca mutlu olacağını sanır. Hep daha fazlasını ister elde ettikçe bakar ki hala mutlu değil daha fazlasını ister ve bu denklem sonsuza kadar uzar...</span></p><p><span style="color: black"> Asla mutlu olmaz. </span></p><p><span style="color: black">Dun cook guzel.kariyer Sahibi Avukat olan bir Amerikali musliman olmus arkadasim aradi ve dediki .. hayattim boyunca ozgur yasadim o bar benim bu son model arabalar benim o erkek benim..bu erkek benim diye 25 senemi gecirdim.. ve geriye donup baktigimda her sey ne kadar sacma ve bos oldugunu anladim..</span></p><p><span style="color: black">herseyden biktim..herseyden.. meslegimi birakip evlenmek.. normal bir hayat yasamak istiyorum artik diye dert yandi..</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Allah, insanı neden yarattı?</span></p><p><span style="color: black">51/ ZARİYAT-56 :Biz insanları ve cinleri başka bir şey için değil bize kul olsunlar diye yarattık.</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Sonuç olarak mutluluk ile kulluk arasında direk bir bağlantı bulunmaktadır...</span></p><p><span style="color: black">Mutluluk, neyin ne kadar kulu olduğumuzla ilgilidir...</span></p><p><span style="color: black">Rah. Sofii hep "Ölmeden önce yani yaşarken Allah'a ulaşmayı diliyordu..</span></p><p><span style="color: black">Kalpten sıcacık bir dilek. "Ben uyanmak istiyorum, ben Hak'ka ulaşmak istiyorum, Ben Ruhumu ölmeden önce Allah'a ulaştırmak istiyorum" hepsi bu...deyip dururdu ve oyle de oldu..Allah Rahman ve Rahim...</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 49280, member: 1049"] [COLOR=black]İnsanın en büyük 2 özelliği mutlu olma çabası ve birşeyin mutlaka kulu olması..bir seye bagli ve ait olma duygusudur..[/COLOR] [COLOR=black]İnsan, kalbindeki hanif fıtratı gereği daima mutluluğun peşinde koşar. Mutluluğu bulmak için elinden geleni herşeyi yapar.[/COLOR] [COLOR=black]mesela [/COLOR] [COLOR=black]_Ah bi üniveristeyi kazansam çok mutlu olucam [/COLOR] [COLOR=black]_Ah şu okul bitsin iyi bir işe gireyim çok mutlu olucam [/COLOR] [COLOR=black]_Ahh bir evlensem cook mutlu olacagim![/COLOR] [COLOR=black]_Ah bir çocuğum olsa çok mutlu olucam.. [/COLOR] [COLOR=black]_Ah bizim kız bir evlense çok mutlu olucam [/COLOR] [COLOR=black]ehh ne oldu hepsi oldu mutlu oldun mu?Hayat bitti...[/COLOR] [COLOR=black]bitiyor Sen halennnnnnn mutlulugu ariyorsun..[/COLOR] [COLOR=black]Bulabildin mi? Yook ehh niiye?[/COLOR] [COLOR=black]Cunku Mutluluğu yanlış yerde arıyorsun Peki nerede arayacağız?[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]13 / RAD - 28 : Onlar, âmenûdurlar ve kalpleri, Allah'ı zikretmekle mutmain olmuştur...[/COLOR] [COLOR=black] Kalpler ancak; Allah'ı zikretmekle mutmain olur, öyle değil mi? [/COLOR] [COLOR=black]Diğer yandan insan mutlaka bir şeyin kuludur. Çünkü yaratılışı bu şekildedir. Makamının, kocasının, sevgilisinin, paranın .mutlaka bir şeyin kuludur. Biraz önce saydıklarımız insan bedenlerinden nefs bedenin istekleridir...[/COLOR] [COLOR=black] Nefs bunları ister ve bunları bulunca mutlu olacağını sanır. Hep daha fazlasını ister elde ettikçe bakar ki hala mutlu değil daha fazlasını ister ve bu denklem sonsuza kadar uzar...[/COLOR] [COLOR=black] Asla mutlu olmaz. [/COLOR] [COLOR=black]Dun cook guzel.kariyer Sahibi Avukat olan bir Amerikali musliman olmus arkadasim aradi ve dediki .. hayattim boyunca ozgur yasadim o bar benim bu son model arabalar benim o erkek benim..bu erkek benim diye 25 senemi gecirdim.. ve geriye donup baktigimda her sey ne kadar sacma ve bos oldugunu anladim..[/COLOR] [COLOR=black]herseyden biktim..herseyden.. meslegimi birakip evlenmek.. normal bir hayat yasamak istiyorum artik diye dert yandi..[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Allah, insanı neden yarattı?[/COLOR] [COLOR=black]51/ ZARİYAT-56 :Biz insanları ve cinleri başka bir şey için değil bize kul olsunlar diye yarattık. [/COLOR] [COLOR=black]Sonuç olarak mutluluk ile kulluk arasında direk bir bağlantı bulunmaktadır...[/COLOR] [COLOR=black]Mutluluk, neyin ne kadar kulu olduğumuzla ilgilidir...[/COLOR] [COLOR=black]Rah. Sofii hep "Ölmeden önce yani yaşarken Allah'a ulaşmayı diliyordu..[/COLOR] [COLOR=black]Kalpten sıcacık bir dilek. "Ben uyanmak istiyorum, ben Hak'ka ulaşmak istiyorum, Ben Ruhumu ölmeden önce Allah'a ulaştırmak istiyorum" hepsi bu...deyip dururdu ve oyle de oldu..Allah Rahman ve Rahim...[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Vicdan azabı
Alt