Selamun Aleykum..
Konu Yalan mi? O An bu Hadisi serif aklima gelir .."
Münafığın alameti üçtür: Konuştuğu zaman yalan söyler, söz verdiği zaman yerine getirmez ve ona güvenildiği zaman hıyanet eder"
Neden yalan soylemek munafikligin alametlerinden biridir ki diye bir gun bir arkadasim sormustu?
yaLan ınsanların kendıLerını yucetmek icin yada hataLarının Duyulmaması veya olduklarindan baska sekilde gorulebilmek icin soylenen cirkin sozlerdir.
Olduğundan faklı görünmek insana bir şey kazandırmayacağı gibi çok şey de kaybettirebilir.
’’Ya olduğun gibi görün,ya da göründüğün gibi ol’’
yani yalan insanin gercekleri degil farkli seyler inanip farkli seyleri soyledigi icin Munafigin alametlerinden dir ,
Her Yalan masum bir insanin HAKKIna ve HAK ve Hakikatin HAKKINA girildigini biliyormuyuz?
yani her yalan soyledigimizde muhakkaki bir gercegi gizliyerek Kul HAKKINA girdigimizi dusunmekteyim..
Sonuçta insan karakterinin dışında davranışlar göstermemeli! Çünkü karşındaki insanlar bunu fark ediyor...
Bırakın insanlar sizi siz olduğunuz için sevsinler..SEVMIYENLERDE EYVALLAH desinler...
is arkadasim da derki :İnsanları Yalan Söylerken Dinlemeyi Severim; Çünkü, Olmak İstedikleri Ama Olamadıkları İnsanları Anlatırlar..
Yalan soyliyen insanlar kendilerine guveni olmiyan zayif iradeli dusuk kisilik ve karakterli insanlardir...
yani arkadasim İnsanları Yalan Söylerken Dinlemeyi Seviyorum diyor kisiliklerini disa vurduklari icin ama Ben Ona katilmiyorum..
YALANI KESİLİKE SEVMEM! onun içinde dinlemek istemem ,
etttiği hiçbir yeminde beni inandırmaz yalan insanı her türlü pisliğin içine ittigini kendi tecrubelerimden ogrenmisimdir.
Yalan söylemektense susmayı hep tercih etmişimdir.Bazilari da derki Yalan soylemiyorum sadece hakikatin hepsini soylemiyorum bu da nefsin bir baska aldatmacasi..
<!-- google_ad_section_end --><!-- haber bitiş -->