Yalanlarımıza bile Kılıf uydurduk

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
yalan.jpg

Yalanlarımıza bile Kılıf uydurduk....
Beyaz yalanlar , Pembe yalanlar nasıl oluyorsa....?
insanlar neden Yalanları renklendiriyorlar anlam veremiyorum ....
Yalan yalandır, yaptığın hatayı masum göstermek Nefsimiz’e Kılıf uydurmaktır.... Kılıf uydurdukca da nefis hata ve yanlış yapmaya devam edecektir...

bir yalan söyleyin ve ardından deney tüpüne tükürün yapılan analiz sonucu beyaz veya pembe çıkan sonuç bizin ne kadar nefsimizi esir olduğunuz hakkında vicdanibilgi sahibi yapacak ..

Neden yalan söylemeyi tercih ediyoruz...?
Bosnada deyim var derler ki; Yalanın bacakları kısadır arkadaşımızın ,sevdiğimizin bize darılacağından ,kaybedeceğimizden korkuyoruzdur.
Yalan dolan ,oyun,üzerine kurulu bir arkadaşlığı beraberliği tercih ediyoruz...
peki bu beraberlik ne kadar sürebilecektir....sırıtık.:,

Yalan o kadar karakterimize işlemiş ki “doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar” diye atasözü bile icat etmişiz. ”Yalandan kim ölmüş” diyerekten adeta yalanı teşvik etmiş olmuyor muyuz günlük hayatımızda.

keşke Hayatımızdan yalanı söküp atabilsek.. samimiyetimizle, içtenliğimizle konuşabilsek , İşte o zaman insan olmanın o haysiyetini onurunu tüm yüreğimizde hissedeceğiz.

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Ben hep bana söylenene inanmayı tercih ettim, hiç bir şey kaybetmedim. Yalan söyleyen düşünsün vebalini qqww..k

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Yalana kılıf uydursan ne olur ki, kiramen katibinler hesapları öyle güzel tutarlar ki yarın Kıyamet Günü'nde yalanını bütün tazeliğiyle iade ederler. :) :)

Üst Alt