yaptığım ibadetleri yeterli bulamama

belkibirgün

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm herkeze. benim bikaç sorum olacaktı. şimdi öncelikle ben her farz namazından sonra kendime bi yol çizdim ve her farz namazımdan sonra Allahın 99 ismini ve ayetelkürsi felak nas ihlas ve inşirah sürelerini okuyorum. ama bazen tam bitirdiğim gb neyse sureleri okim Allahın isimlerini bi önceki farzda okurum bunda kalsın die içimden geçiriyorum ve içimdeki o sesle bi kavga içine giriyorum her içimden geçtiğinde tam tersine hepsini okumadan kalkmıyorum. beni çok rahatsız ediyor bu durum şeytan mı nefsim mi benle oynuyor die düşünmeden edemiyorum. birde namazdayken aklımdan sürekli gündelik hayattaki şeyler dönüp dolaşıyor nekadar çok odaklanmak istesem de olmuyo bişekilde kafamdakilere dur diyemiyorum. bunu engellemenin bir yolu varmıdır acaba tamamen kendini namaza vermenin yolunu nasıl bulabilirim. son olarakta ben kuran da okuyorum yıllardır ama son bikaç yıldır çok fazla okumamaya başladım özellikle ünüversiteden mezun olduktan sonra sınav stresi atama stresi derken kuran okumayı boşladım bi kopukluk oldu ki ben her yıl hatim indirmeden duramayan biriydm. geçen gün kendimle oturup yüzleştim çok düşündüm bu dumumu ve yatmadan önce Allahım dedim bundan sonra kuran okumaya daha fazla özen göstercem ve okumaya devam etcem die niet ve duada bulundum. ertesi gün ablam sabah beni rüyasında görmüş çok büyük bir istekle kuran kursuna yazıldığımı görmüş okumasını biliyorum ama hafızlık için gitcem diyormuşum onlara. bu rüyanın benim ettiğim niyetin hemen sabahında görülmesi bi işaretmidir ben hem sevindim aslında hem de tedirgin oldum. biliyorum çok uzattım ama bilgi alabileceğim bi burası var çevremde zaman ayırıp aydınlatırsanız sevinirim. burda gösterdiğiniz sabır ve hassasiyetten dolayı Allah razı olsun sizlerden. hayırlı geceler...

simge1989

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
belki bir gün kardeşim öncelikle yaptığımız ibadetlerimizi rabbim kabul eylesin. diyerek sözlerime başlamak istiyorum.
YUSUF TAVASLI hocanın kanal A da perşembe akşamları sorun söyleyelim adlı programı var o programda da değişik sorular cevaplandırılıyor. Bu perşembeki programında da bu tarz sorulara cevap vermişti.
Önemli olan yapılan ibadetlerin sürekli olmasıdır dedi hocamız. Senin yaptığın ibadet belki de sana göre az geliyor ya da eksik gibi düşüncelere dalıyorsun ama onun azlığı ya da çokluğunu yalnız ALLAH karar verir. Sen ibadetlerini sürekli yapmaya gayret et diye diye cevapladı.
Aynı şekilde programa bağlanan bir izleyici de namaz kılarken aklıma başka şeyler gelebiliyor hocam ne yapmalıyım diye soru sordu. Yusuf tavaslı hocamız gelebilir şeytan her an vardır ibadetlerimizde de vardır, takılma ibadetine devam et namazın kabul olur dedi.

Rüyalar hakkında ise hocamızın verdiği yanıt şöyle; rüyalara çok fazla takılmamak lazım, gün içerisinde herhangi bir konuşma geçer bir olay geçer vs. bunlar hafızamızda yer edebilir bu yüzden rüyamıza girebilir. Her gördüğümüz rüya bir anlam ifade edicek diye bir şey yok ama tabiki bazen bazı rüyalar malum olabiliyor. Sadece çok fazla rüya gördüm bu nedir diye düşünüp çok fazla kafaya takmamak lazım.
Rabbim dualarımızı yönelişlerimizi kabul etsin İnŞALLAH .

Üst Alt