Yatmadan önce okunacak dua

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
yatarken okunacak dua nihat hatipoglu gece yatmadan önce okunacak dua yatmadan once okunacak dualar

1.DUA

OKUNUŞU: "BİSMİKE RABBİ VADA'TÜ CENBİ VE BİKE ERFEUHU İN EMSEKTE NEFSİ FERHAMHA VE İN ERSELTEHA FEHFAZHA BİMA TEHFEZU BİHİ' IBADEKE'S-SALİHİN."

ANLAMI: "Rabbim! Senin isminle yanımı yatağa koydum. Ve yine senin isminle yanımı yataktan kaldıracağım. Eğer uykuda canımı alacaksan, bana merhamet edip bağışla! Şayet hayatta bırakacaksan, salih kullarını koruduğun şeylerle beni de fenalıklardan koru!" (Buhari, De'avad 13; Müslim, Zikie ve Dua, 64, 98, Tirmizi, De'avad 20)

Dua ile ilgili bilgi: Ebu Hüreyre (r.a.) diyor ki; Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu; "Biriniz istirahat için yatacağı zaman böyle dua etsin.

2.DUA

OKUNUŞU: " La ilahe illa ente subhaneke, Allahümme ve bihamdike, estağfiruke li-zenbi ve es'elüke rahmeteke.

Allahümme zidni' ılmen, ve la tüziğ kalbi ba'de iz hedeyteni ve heb li min ledünke rahmeten inneke ente' l-vehhab."

ANLAMI: " Allah'ım! seni hamdinle tenzih ederim. Senden başka İlah yoktur. Günahım için affını dilerim ve Rahmetini talep ederim.

Allah'ım ilmimi arttır, bana hidayet verdikten sonra kalbimi saptırma. Katından bana rahmet lütfet. Sen lütfedenlerin en cömertisin. (Ebu Davud, Edep 98; Hakim, Dua ı,540)

Dua ile ilgili bilgi: Peygamberimizin eşi Hz.Aişe (r.a.) diyor ki; Hz.Peygamber (s.a.v.) geceleyin uyanınca bu duayı okurdu.

3.DUA

OKUNUŞU: “Allahümme eslemtü nefsi ileyke ve veccehtehü vechi ileyke ve fevvadtü emri ileyke ve elce’tü zahri ileyke,rağbeten ve rehbeten ileyke,la melcee ve la menca minke illa ileyke.Amentü bi-kitabike’l-lezi enzelte ve bi-nebiyyike’llezi erselte.”

ANLAMI:”Allah’ım! kendimi sana teslim ettim.Yüzümü sana çevirdim.İşimi sana ısmarladım.Rızanı isteyerek,azabından korkaraksırtımı sana dayadım,sana sığındım.sana karşı yine senden sğınacak yoktur.indirdiğin kitabı ve gönderdiğin peygambere inandım.” (Buhari, De'avat 5,7,9; Müslim, Zikir ve Dua 56-57; Ebu Davud, Edeb,98; Tirmizi, De'avat 16; İbn Mace, Dua, 15)

Dua ile ilgili bilgi: Bera İbni Azip (r.a) diyor ki; Resulullah (s.a.v.) yatmadan önce abdest alıp böyle dua edilmesini tavsiye etti.

Kaynak: Nihat Hatipoğlu'nun kaleminden günlük dualar kitabı.

Üst Alt