Yazıklar olsun o namaz kılanlara

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
namazkilanlar.jpg

YAZIKLAR OLSUN O NAMAZ KILANLARA!
Namazı huşû ile eda edebilme, kendinden geçerek eda edebilme, derin bir tevazu ve "hiç"liğe bürünerek eda edebilme, gafletten, dünyevî düşüncelerden uzak bir kalp ile eda edebilme, bizi yoktan var edene maddi/manevî ihtiyaçlarımızı arz ettiğimiz bir mülakat hâli ile eda edebilme, teslim olabilme âlemlerin Rabbi/Mülk'ün Asıl Sahibi'nin huzurunda olmanın heyecanı ve coşkusuyla eda edebilme, mutluluğun ve ulvi hazzın kesafetinden gözyaşları süzülerek eda edebilme, âşığın maşuğuna vuslat hâli gibi eda edebilme oranı kadar, Yerlerin ve Göklerin Sahibi'yle olan bağımız sağlam, güçlü ve yoğun,olduğunda...

Bizi bizden daha iyi bilenin rızasını kazanabilmek için, çirkinliklerden ve kötülüklerden ne kadar uzaklaştığımız da namazımızın niteliğinin göstergesidir....

“…Namaz, fahşâdan / çirkinliklerden ve münkerden / kötülüklerden alıkoyar…” (Ankebût, 45)

Peki bizim namazımız böyle mi....?
Bizi yalandan, hasetten, hırstan, dünya ve makam sevgisinden, dalkavukluktan, Allah'tan başka güç odağı belleyip ona dayanmaktan, egoyu tatmin etmekten, fesatlıktan, öfkelenerek çevresine zarar vermekten, küçük büyük demeden zulmün her çeşidinden kaçınmaktan... alıkoyuyor mu, alıkoymuyor mu?

Aile hayatımızın, ticaret hayatımızın, memuriyet hayatımızın hâli ve insan ilişkilerimizin kalitesi, bizim nasıl namaz kıldığımızın âdetâ göstergesidir.
Namaz; günlük hayatımızın, insan ilişkilerimizin ve karakterimizin niteliğine olumlu bir katkı sunmuyorsa;

“Yazıklar olsun o namaz kılanlara!” (Mâûn, 4)...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
namaz.jpg

Ey NAMAZ
Sen Ne büyük nimetsin
Kıyam sende
Kıraat sende
Rûku sende
Secde sende
Aşk sende
Aşık sende
Vuslat sende
Miraç Sende
Sabır ve selamet Sende
HUZUR SENDE..

Ey Rabbim seni bütün noksan sıfatlardan tenzih ederim Derken kul.
-Ey Kulum Seni yaptıgın tüm kötülüklerden ve kötü şeylerden arındırdım tertemiz bir şekilde kaldır başını.
Alnın secdeye dokunduğunda kalbine Rahmetim ,Sevgim girer...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Ben bütün eksikliğim ile namazımın hakkını veremez iken sen her secdeden başımı kaldırırken;
''Ey Rabbim seni bütün noksan sıfatlardan tenzih ederim Derken kul.
-Ey Kulum Seni yaptıgın tüm kötülüklerden ve kötü şeylerden arındırdım tertemiz bir şekilde kaldır başını.
Alnın secdeye dokunduğunda kalbine Rahmetim ,Sevgim girer...''
Bu nimetlerinle şereflendiriyorsun ya ne kadar şükretsem az geliyor YA RAHMAN,YA RAHİM,YA HAYY ,YA KAYYUM ,YA ZÜL CELALİ VEL İKRAM OLAN ALLAH'IM .
Bizi bize bırakma bizi sensiz sana secdesiz bırakma Allah'ım.

Üst Alt