Yetimlere karşı merhametli olmak

vaveyla

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Fert ve toplum olarak birçok görevlerimiz vardır. Bu görevlerimizden birisi de yetimlere sahip çıkmak, onların maddî-manevî ihtiyaçlarını karşılamaktır. Hz. Peygamber’in yetimlere gösterdiği şefkat ve merhamet örneği, bizim için bir model teşkil etmektedir. O hayatı boyunca bütün insanlara, özellikle zayılara ve yetimlere merhametli davranmıştır. O, yetimin ikram ve itibar gördüğü evi, rahmet ve bereketin belirdiği bir mekan olarak göstermiştir.

Bugün, etrafımızda çok sayıda yetim vardır, onlar bizlere Rabbimizin bir emanetidir. Yetime iyilik ve şefkat kollarını açmayan yürekler güzelliklere ebediyen kapalı yüreklerdir. Ecdadımız, biçareleri, fakirleri, dulları ve yetimleri bir ibadet vecdiyle muhafaza etmiş ve onların izzet ve haysiyetlerini korumak için de azami dikkati, nezaketi ve gayreti göstermiştir.

Dünyada en huzursuz kimse, gönlünde haset ve kin tutandır.
(İmam Şaii)

tozduman

Moderatör
Moderatör
Allah razi olsun kardeşim.
Yetim olmak suç mu?
Amcam genç yaşta hayatını kaybetti Allah rahmet eglesin Ahirette iyi hal nasip etsin.
Kardeşlerimin kafası hep önde biri 35 yaşında diğeri 30 yaşında. Geçen hafta sonu nişanlandi. Aile büyükleri toplandı. Amcam kızımız yetimdir yetim büyüdü dediği an kizimizin başı öne Eğil di . Gönlum de egildi benim amcam a nasıl kızdım içimden . Onun yarası senelerce kapanmadi o mutlu günde neden soyledin ki böyle birşey. Yuttu yuttum başıni kalbine eğdi eğdim kimsede görmedi hissetmedi anlamadı. Allah hepimizi affetsin.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
"Komşusu açken tok yatan bizden değildir!" buyuran Peygamberimiz'in ihtarı bizim için son derece önemlidir.
Açlara, yetimlere, kimsesizlere, garip ve miskinlere sahip çıkmakla mükellefiz. Ama ne var ki bu sahada da istenilen yerde değiliz.
Bilemiyorum ama Ahiretimiz kolay olmayacak çetin geçecek gibi.
Dünyasını değil Ahiret'ini "mamur" edene selam olsun. Amin.

Üst Alt