Yılbaşı hediyesi

birsen

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum
Ya arkadaşlar siz birşey danışacağım. Şimdi arkadaşlarım benden habersiz yılbaşı çekilişi yapmışlar ve benide kalmışlar ne yaparsam yapayım kendimi çıkartamadım.Çıkartmadılar resmen hediye almam için zorluyorlar. Şu an çok üzülüyorum. Yılbaşından nefret ediyorum ama şu hediyeyi alırsam resmen yılbaşını kutlamış olacağım. Vallahi vicdanım çok rahatsız almak istemiyorum. Ne yapmalıyım ne olursunuz yardımcı olun.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Selamun aleykum
Ya arkadaşlar siz birşey danışacağım. Şimdi arkadaşlarım benden habersiz yılbaşı çekilişi yapmışlar ve benide kalmışlar ne yaparsam yapayım kendimi çıkartamadım.Çıkartmadılar resmen hediye almam için zorluyorlar. Şu an çok üzülüyorum. Yılbaşından nefret ediyorum ama şu hediyeyi alırsam resmen yılbaşını kutlamış olacağım. Vallahi vicdanım çok rahatsız almak istemiyorum. Ne yapmalıyım ne olursunuz yardımcı olun.

Aleykümselam hediyeyi arkadaşından alırken veya aldıktan sonra; Ben bu hediyeyi aldım ama yılbaşı hediyesi niyeti ile değil dersin. Ben yılbaşı niyetiyle hediye almam ve vermem, inancıma ters düşüyor, mecbur kaldığım için böyle birşeye katıldım diye yumuşak ve karşındakini kırmadan açıklama yaparsın. Aynı şeyi verdiğin hediye için de söylersin. Mühim olan niyetindir...

gdemir

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleykümselam hediyeyi arkadaşından alırken veya aldıktan sonra; Ben bu hediyeyi aldım ama yılbaşı hediyesi niyeti ile değil dersin. Ben yılbaşı niyetiyle hediye almam ve vermem, inancıma ters düşüyor, mecbur kaldığım için böyle birşeye katıldım diye yumuşak ve karşındakini kırmadan açıklama yaparsın. Aynı şeyi verdiğin hediye için de söylersin. Mühim olan niyetindir...

Ben serdar beye katılmıyorum. Yılbaşı adına ne varsa reddedin. Sağlam durun. Herşey niyetle çözülmez. Ve bence bu konularda, karşımızdaki insan kırılmış gücenmiş hiç aldırmayın. Bundan dolayı bir zararmı gördünüz Mehmet akifi hatırlayın,

Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim,

Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim.

Adam aldırma da geç git, diyemem, aldırırım.

Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım.

İslamda yılbaşı denilerek açılan bu yaraları dik durarak Rabbimizi memnun edelim İnşaalah.

Selametle kalınız.

safir

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum, siz aciklamanizi ve dinimizin onaylamadigi bir durum oldugunu uygun bir dille anlattiysaniz ve yinede anlamak istememislerse yapicak birsey yok sonucta uyarmissiniz kalp kirmakta iyi degil ama bu cok kesin bir durum yani. Bizim yilbasimiz degil bu, hristiyanlarin yilbasisi ve biz elhamdurillah muslumaniz. Rabbim hayirli karari vermeyi nasip etsin insaallah...

sidar34

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ben de Serdar Beye katılıyorum önemli olan niyettir. gdemir kardeşimiz evet yılbaşı adına ne varsa reddedin demişsiniz. Bu doğru bir bakıma ama karışımızdaki kişi kırılmış gücenmiş buna aldanmayın demişsiniz. İşte bu şekildeki bir olayda hediye bile kalp kırmaktan daha doğru bir davranış olur. Bence Birsen kardeşimiz güzellikle onlara söyler yeni yıl islam dinine ters düştüğü için ben katılmıyorum der ve olay biter. Allah'a emanet olun.

gdemir

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Ben de Serdar Beye katılıyorum önemli olan niyettir. gdemir kardeşimiz evet yılbaşı adına ne varsa reddedin demişsiniz. Bu doğru bir bakıma ama karışımızdaki kişi kırılmış gücenmiş buna aldanmayın demişsiniz. İşte bu şekildeki bir olayda hediye bile kalp kırmaktan daha doğru bir davranış olur. Bence Birsen kardeşimiz güzellikle onlara söyler yeni yıl islam dinine ters düştüğü için ben katılmıyorum der ve olay biter. Allah'a emanet olun.

Ben işin azimet tarafını tavsiye ettim, Serdar Bey ruhsat tarafını tavsiye etmiş herhalde.

Üst Alt