Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Güncel/Haber/Bilgi
Yoğurdun içinden domuz jelatini çıktı!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 50440" data-attributes="member: 1043"><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">Gıda teröristleri yoğurdun da tadını kaçırdı... Yoğurtta maliyeti düşürmek için domuz jelatini ve diğer katkılar kullanılıyor.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">Gıda teröristleri bu sefer de vatandaşın yoğurduna el uzattı. Yoğurdun içine domuz jelatini ve kullanım izni belli bir miktarda olan, fazlasında çok ciddi hastalıklara yol açan selüloz ile milamin gibi katkı maddeleri katılıyor.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">Uzmanlar, yoğurt üretirken kaynatılan sütün yüzde 40'ının buharlaştığını, bu nedenle artan maliyeti önlemek için su tutan; hayvan derisi ve kemiğinden yapılan jelatin gibi katkı maddelerin kullanıldığını, 'doğal' diye aldığımız yoğurtların sağlıksız olduğunu belirtiyor.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Dr. Samim Saner, az süt kullanarak yoğurt kıvamını tutturmak adına kıvam artırıcı ve hastalıklara yol açan katkıların kullanıldığını söyledi.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">Malta humması ve brusella gibi hastalıkların bu şekilde üretilen ürünlerden kaynaklandığını belirten Saner, şunları kaydetti:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">CİDDİ HASTALIKLAR VAR</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">"Çiğ sütten yapılan ürünlerde çok dikkatli olmak gerekir. Yoksa ciddi hastalıklara davetiye çıkarmış olursunuz." Tüketicinin güvenli ve Tarım Bakanlığı onaylı ürünleri alması gerektiğini hatırlatan Saner, çömlekte 'köy ürünü' diye satılan markasız yoğurtlara özellikle dikkat edilmeli...</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">'KAYMAK' DİYE MARGARİN YEMEYİN</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">'Kaymaklı yoğurt' diye satılan ürünlerin gerçek olmadığını söyleyen uzmanlar, üzerindeki tabakanın da margarinden yapıldığını belirtiyor. Toplu yemekte kullanılan ve tereyağı aroması bulunan margarinin bir miktar sütle birlikte eritilip yoğurdun üzerine 'kaymak' diye döküldüğünü anlatan uzmanlar, tüketicinin 'doğal yoğurt' reklamıyla kandırıldığını vurguluyor.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-family: 'Verdana'">Kaynak: Takvim</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 50440, member: 1043"] [SIZE="3"][FONT="Trebuchet MS"][FONT="Verdana"]Gıda teröristleri yoğurdun da tadını kaçırdı... Yoğurtta maliyeti düşürmek için domuz jelatini ve diğer katkılar kullanılıyor. Gıda teröristleri bu sefer de vatandaşın yoğurduna el uzattı. Yoğurdun içine domuz jelatini ve kullanım izni belli bir miktarda olan, fazlasında çok ciddi hastalıklara yol açan selüloz ile milamin gibi katkı maddeleri katılıyor. Uzmanlar, yoğurt üretirken kaynatılan sütün yüzde 40'ının buharlaştığını, bu nedenle artan maliyeti önlemek için su tutan; hayvan derisi ve kemiğinden yapılan jelatin gibi katkı maddelerin kullanıldığını, 'doğal' diye aldığımız yoğurtların sağlıksız olduğunu belirtiyor. Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Dr. Samim Saner, az süt kullanarak yoğurt kıvamını tutturmak adına kıvam artırıcı ve hastalıklara yol açan katkıların kullanıldığını söyledi. Malta humması ve brusella gibi hastalıkların bu şekilde üretilen ürünlerden kaynaklandığını belirten Saner, şunları kaydetti: CİDDİ HASTALIKLAR VAR "Çiğ sütten yapılan ürünlerde çok dikkatli olmak gerekir. Yoksa ciddi hastalıklara davetiye çıkarmış olursunuz." Tüketicinin güvenli ve Tarım Bakanlığı onaylı ürünleri alması gerektiğini hatırlatan Saner, çömlekte 'köy ürünü' diye satılan markasız yoğurtlara özellikle dikkat edilmeli... 'KAYMAK' DİYE MARGARİN YEMEYİN 'Kaymaklı yoğurt' diye satılan ürünlerin gerçek olmadığını söyleyen uzmanlar, üzerindeki tabakanın da margarinden yapıldığını belirtiyor. Toplu yemekte kullanılan ve tereyağı aroması bulunan margarinin bir miktar sütle birlikte eritilip yoğurdun üzerine 'kaymak' diye döküldüğünü anlatan uzmanlar, tüketicinin 'doğal yoğurt' reklamıyla kandırıldığını vurguluyor. Kaynak: Takvim[/FONT][/FONT][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Güncel/Haber/Bilgi
Yoğurdun içinden domuz jelatini çıktı!
Üst
Alt