Yolumun sonu ...

Elif1988

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı geceler canım kardeşlerim,
Ben daha önceki sorumda yasadigim sıkıntıları sizlerle paylaşmış bir çıkış yolu göremediğim için yardım istemiştim. İnanın sizlerin cevapları o kadar değerli ki benim için defalarca okudum. Ne zaman kendimi kötü hissetsem halen de okumaktayim.

Canım kardeşlerim yeni hayatıma başladım. Namazımi kılmaya, Rabbime sığınmaya... Bir kpss kursuna yazıldım ders calismaya da başladım. O kişiden de uzak durmaya devam ediyorum. Ağır astım hastası olduğum için bir süre is arayamadim ama Rabbim yardım edecektir ona da inanıyorum.

Babam eline her para geçtiğinde içmeye devam ediyor kardeşlerim. Eskisi kadar eziyet etmiyor ama onun ickisi bana yaşadıklarımı hatırlatıyor, kendimi toparlamami zorlastiriyor kardeşlerim. Dayağı bitse de küfürleri var. Ufacık birseyde hakaretleri, çocuk gibi azarlamalari... 27 yasindayim çok zoruma gidiyor kardeşlerim. Babam da akciğer yetmezligi var. 60 yaşında bir adamı terketmeye gönlüm razı gelmiyor. Bekliyorum, sabrediyorum demiyorum kardeşlerim çünkü biraz önce peygamberimize (s.a.v) göre meşru olmayan şeylere, eziyetlere vb.karşı sabretmek sabır sayılmazmis. Babam bana eziyet ediyor. İçkisiyle, küfürleriyle. Biz yokken eve afedersiniz kadın da getirdigini biliyorum. Bu evden kurtulmayı bu hayattan uzaklaşmayı çok istiyorum. O yüzden kpss benim için çok önemli kardeşlerim. kpss yi kazanıp atanırsam terketmis olmayacagim. Ama diğer türlü hastalandıginda öldüğünde yanında olamayacağım ....

Arkadaşlar ben babamın yanında olmakla sabrediyor muyum yoksa bu acizlik mi? İlk sorum bu arkadaslar. Bir sorum daha olacak size. Ders calismam lazım ama ne sorunlarım ne de bir türlü bitiremedigim ev işleri buna izin vermiyor. İki kardeşim daha var ama hiç yardimci olmuyorlar. Evin tüm yükü omuzlarımda. Zaten huzursuz bir evimiz var bir de dağınık ve pis olunca daha çok üzülüyorum. Kardeşlerim hasta olduğumu bildikleri halde hiç yardimci olmuyorlar. Nefesimi zor ala ala yapıyorum. Bir yandan çalışmak zorundayım. Bir yandan sıkıntılarım bir yandan ev işleri ve hastalığım. ikinci sorumda bu kardeşlerim bu kpss işini bir yıl daha erteleyip evden gidişin başka bir yolunu mu bulmalıyım. Bu ruh hali ve ev hali içinde kendimi yıpratmis mı olurum çalışırsam? Yoksa tüm sorunlara herseye rağmen pes etmeyip bu sınava mi odaklanmaliyim?
Basınızi agrıttım arkadaşlar. Allah hepinizden razı olsun. Sizleri tanımıyorum ama hepinizin gönlümde ayrı yeri oldu o güzel cevaplar karşısında. Sizin o cevaplarınızi ben bugüne kadar kimseden duymadım...

İkra'

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rabbimiz sesleniyor bir ayette:
"Bakalım sabredecekmisiniz diye sizi birbirinizle deneriz. rabbin ise herşeyi görmektedir" diye geçer furkan suresi'nde..
gecenin sonu aydınlık...
sabır ve dua inşaallah kardeşim rabbim imtihanı kazanmayı nasip eylesin....

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Hayırlı akşamlar Elif kardeşim, estafurullah kafamızı ağrıtmıyorsun! aklına takılanı sor yardımcı oluruz inşallah...

Öncelikle, babanın durumu hani "onun işi ALLAH a kalmış" derler ya o cinsten..
Sen babanın hatalarını görmezden gel, sabret sen kazanırsın! ne yapacaksın sonuçta o senin baban, elinden ne gelir?
Onun için dua etmek, babanın ıslah olması için rabbine yalvarmak gelir elinden sadece..

Kendi umutlarından, hayallerinden vazgeçme!
Elinden geldikçe kpss ye hazırlan, erteleme!
Kardeşlerini al karşına güzel, tatlı bir dille konuş, bakın;
"Ben astım hastasıyım, toz bana dokunuyor, ev işlerinde bana biraz yardımcı olun, rahatsızlanıyorum" de..

Son olarak, hayatına yeni açtığın sayfanın ve yeni düşüncelerinin farkında olarak hareket etmene sevindim! :) ;)

Atlatırsın inşallah, sabır büyük bir anahtar!

SABREDERSEN BÜTÜN KAPILAR AÇILACAKTIR kardeşim.

Selametle, Allah yar ve yardımcın olsun....

Elif1988

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
SAĞOL Canım kardeşim Allah razı olsun.
Sabır diyorum ama o kadar zor ki, insanın evinde huzur olmaması ,içkici babanın sana bira aldırması...Çok zorlanıyorum en azından eskisi kadar vicdan azabı çekmiyorum, işlediğim günahtan dolayı Rabime tövbe ediyorum .

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Sen iyi bir insan ve müslümansın..
Babana bira almak onun için senin vicdanına ağır geliyor, inşallah düzelir kardeşim...

Onun için dua etmek, babanın ıslah olması için rabbine yalvarmak gelir elinden sadece..

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Bulunduğun durumda kazanacak ve kaybedecek olan kesinleşmiş zaten, sonuç belli. Sen kazanacaksın, baban kaybedecek maalesf. Arkadaşların da yazdıkları gibi "SABIR" işin anahtarı. Allah c.c yardımcın olsun.

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm sevgili elif;adın gibi bahtında açık ve güzel olsun inşallah duası ile başlayacağım, yaşın daha küçük azmini,okuma sevdanı,hastalığını,yokluğu,yalnızlık hissetmeni aynı şeyleri senin yaşından daha küçükken çok yaşadım:(
Benim babamda alkol bağımlısı idi şimdi yine ara sıra kaçamak içiyor, o zamanlar hissettiğim duygularımı düşüncelerimi hatırladım seninle birlikte,benim tek avantajım senden farklı olarak bizim yanımızda hep dedem ve babaannem ve halalarım oldu.Okula giderdim asla harçlığım olmazdı olmadı,eve ekmek zor geliyordu, harçlığı nereden bulacaktım.Üstümüzü başımızı halalarımın kıyafetleri ile yada onların aldıkları ile geçiştirirdik,yakıtı dedem alırdı, şimdi nur içinde yatsın,okul masraflarımızı da yine onlar üstlenirdi,evimizde eşyamız yoktu utanırdım birisi gelecek ayıplayacak diye çocuk aklı bilmiyordum yokluğun ayıplanacak bir şey olmadığını,oysa babam çok iyi maaş alıyordu onun kazancı ile evler arabalar sahibi olurduk ama olamadık alkol ve ona bağlılığından....
Arkadaşlarımın bahsettiği sabır var ya elif kardeşim işte o zamanlar zaten başka hiç bir çıkışımız yoktu sabırdan başka ,şimdi o sabrın sonunda ne var anlatayım güzel ve yüreği yaralı kardeşim;şimdi biz o yoklukta okuduk,meslek sahibi olduk kardeşlerimin iki tanesi evlendi yuvalarını kurdu,bende inşallah yakında o yoldayım:)evimiz kaloriferli ,içinde eşyadan geçilmiyor atacak verecek yer aranıyor,huzurumuz yerinde artık sağlık sorunlarından dolayı babam elini ayağını içki aleminden kötü arkadaşlarından çekip evine yönelince bizimde gayretimizi çabamızı görünce hatasını ve baba olduğunu, sorumluluklarını anladı.Ümitsizlik İslam da yasak edilmiş çünkü sonsuz Rahmetin sahibi Allah cc kullarıyız ve o bu Rahmetini her an üzerimize yağdırıyor,sadece sınavımız ömür boyu ve farklı farklı zamanlarda, farklı şekillerde ,farklı insanlarla oluyor.Sabir edip isyan etmeyince'' sıkıntı neden geldi diye değil Rabbim var ona sığınıyorum ''diyerek sabır ederek, biteceğini feraha ereceğini Allah cc ümit ederek isteyerek hareket ettiğinde göreceksin ki her şey düze çıkmış.....İşte kardeşim hal budur kulluk ve kulluk sınavının sebepleri insanlar ve yaşananlar olsa da Allah var dert yok aslında her şey bitiyor düzeliyor ve hatta yeniden başlıyor.Selametle Allah cc emanet ol Rabbim işlerini kolay eylesin ,zihin açıklığı versin,hakkında hayırlı olanı ve rızası neyse onu versin kardeşim.

Elif1988

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Canım kardeşim. Allah bin kez kez razı olsun.Kuracağın yuvanda hep mutlu ol kardeşim .

Bana cevap yazan tüm kardeslerimden Allah razı olsun.Hepinizin duacisiyim...

Üst Alt