Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Zikirde Amaç
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 63247" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Zikirde Amaç (Gaye Hedef Niyet) Nedir?"</span></p><p><span style="color: Black">Bu konu googlda ararsaniz her sittede var sanki masallah.. </span></p><p><span style="color: Black">Muhsin iyi kardesimizden Allah RAZI olsun..</span></p><p><span style="color: Black">bu kadar guzel, ince teffekur ,hikmet dolu bir YAZI-ya </span></p><p><span style="color: Black">hic yorum yazilmadigi dikkattimi cekti belki de bu konuya yazilacak bir yorum her insanin </span></p><p><span style="color: Black">iman ve idrak olcusunde farkli olabilir </span></p><p><span style="color: Black">acaba ondan mi? Ben bu acizligim ile bunu anliyamadim.. </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">ama Bu soruyu kendi kendime sordugumda ruhumda su cevabi buldum..;</span></p><p><span style="color: Black">“Kalpler ancak Allah'ın zikri ile mutmain olur” </span></p><p><span style="color: Black">Zikrin hedef ve gayesi kalbin huzur ve mutmain olmasi ..</span></p><p><span style="color: Black">her An halk icinde Hak ile olmasi..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">tmm anladim da bu nasil olacak simdi bu soru kafama takildi?</span></p><p><span style="color: Black">Allah’ı (c.c.) sevmek O cc zikretmek kuru bir söz olmamalı O’nun emir ve yasakları </span></p><p><span style="color: Black">rızası istikametindeki bir yaşam biçimiyle kanıtlanmalıdır. </span></p><p><span style="color: Black">Yaptigimiz her iste Ilahi aşk ve ihlas ruhu olmasi </span></p><p><span style="color: Black">mesela ben koruyucu bir anneyim su an evimde Bilali Habesinin torunu diye cagirdigim kapkara bir yetim var.. </span></p><p><span style="color: Black">onun karaligini siyahligindan ziyade Onu Yaradani gorebilmek!! Onun eserinde Onu hissedebilmek...</span></p><p><span style="color: Black">‘İhsan senin Allah’ı görüyormuşçasına ibadet etmen davranman.... Zira sen Allah’ı göremezsen de O seni görmektedir.’ </span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Kimdir bu sözleri gönle nakşettiren</span></p><p><span style="color: Black">Dil aciz kalır,konuşturan HAKK'tır...diyebilmektir..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Zikir ehli aşk Ehlidir Hu...</span></p><p><span style="color: Black">Her gönül kını taşımaz bunu Burağım aşktır</span></p><p><span style="color: Black">YA CABBAR ile çeker yuları...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Hüzün duvağım,Dertler daim durağımdır</span></p><p><span style="color: Black">YA SABR İLE çevirir bu kulu...</span></p><p><span style="color: Black">Hasret ateşimin muhabbettir katığı</span></p><p><span style="color: Black">YA VEDÜD ile doyurur bu canı...</span></p><p><span style="color: Black">Gönül halvetimdirsükut mührü</span></p><p><span style="color: Black">YA HAYY ile dirildir bu ölüyü... </span></p><p></p><p>[YOUTUBE]0X6x9JGOOKw[/YOUTUBE]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 63247, member: 1049"] [COLOR=Black]Zikirde Amaç (Gaye Hedef Niyet) Nedir?" Bu konu googlda ararsaniz her sittede var sanki masallah.. Muhsin iyi kardesimizden Allah RAZI olsun.. bu kadar guzel, ince teffekur ,hikmet dolu bir YAZI-ya hic yorum yazilmadigi dikkattimi cekti belki de bu konuya yazilacak bir yorum her insanin iman ve idrak olcusunde farkli olabilir acaba ondan mi? Ben bu acizligim ile bunu anliyamadim.. ama Bu soruyu kendi kendime sordugumda ruhumda su cevabi buldum..; “Kalpler ancak Allah'ın zikri ile mutmain olur” Zikrin hedef ve gayesi kalbin huzur ve mutmain olmasi .. her An halk icinde Hak ile olmasi.. tmm anladim da bu nasil olacak simdi bu soru kafama takildi? Allah’ı (c.c.) sevmek O cc zikretmek kuru bir söz olmamalı O’nun emir ve yasakları rızası istikametindeki bir yaşam biçimiyle kanıtlanmalıdır. Yaptigimiz her iste Ilahi aşk ve ihlas ruhu olmasi mesela ben koruyucu bir anneyim su an evimde Bilali Habesinin torunu diye cagirdigim kapkara bir yetim var.. onun karaligini siyahligindan ziyade Onu Yaradani gorebilmek!! Onun eserinde Onu hissedebilmek... ‘İhsan senin Allah’ı görüyormuşçasına ibadet etmen davranman.... Zira sen Allah’ı göremezsen de O seni görmektedir.’ Kimdir bu sözleri gönle nakşettiren Dil aciz kalır,konuşturan HAKK'tır...diyebilmektir.. Zikir ehli aşk Ehlidir Hu... Her gönül kını taşımaz bunu Burağım aşktır YA CABBAR ile çeker yuları... Hüzün duvağım,Dertler daim durağımdır YA SABR İLE çevirir bu kulu... Hasret ateşimin muhabbettir katığı YA VEDÜD ile doyurur bu canı... Gönül halvetimdirsükut mührü YA HAYY ile dirildir bu ölüyü... [/COLOR] [YOUTUBE]0X6x9JGOOKw[/YOUTUBE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Zikirde Amaç
Alt