Acılı tavuk ve pirinç

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı soya yağı
4 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı un

1 su bardağı kesilmiş kereviz

1/2 su bardağı kesilmiş soğan
1/4 su bardağı taze maydanoz

Yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)

1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
1 su bardağı domates sosu

HAZIRLANIŞI

Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın. Etler pişince bir kenara alın.

Ayrı bir tavada yağı kızdırıp unu esmerleşene kadar kavurun.

Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun.

İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun.

Sıcak pilav üzerinde servis yapın.

 
Üst Alt