Ağır obsesyonum var, yardım edin.

raziyek

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
s.a öncelikle..şu an bunları ağlayarak yazıyorum tükendim çünkü canım çok acıyo...derdim biraz büyük gerçi beterin beteri vardır şükürler olsun her halimize..33 yaşında kariyer sahibi bi bayanım..bi bebeğim var 10 aylık..mesaj kontrol edildikten sonra yayınlanacağı için açıkça yazıyorum ..küçüklükten bu yana vesvese çok olur ben de tabi o zamanlar vesvese olduğunu bilmiyodum daha sonra obsesyon dendiğini öğrendim psikoloji de rahattım artık çünkü artık bunun bi rahatsızlık olduğunu biliyordum inanın aklınıza gelecek hertürlüsünü yaşadım mesela kendimi balkondan atar mıyım diye gelirdi ya da bi cocukla yalnız kalınca camdan atar mıyım en beteri cinsel obsesyonlardı onu yaşayan bilir..ilk defa bu kadar açık anlatıyorum evliliğim bebeğim için tavsiyeye ihtiyacım var...evlendiğim zaman cinsel obsesyonum vardı ama rahatsız edici düzeyde değil yani yaşam kalitemi etkileyecek kadar değil..evlenince minimuma inmişti şükürler olsun ki ..2011 de 8 haftalık bebeğimi kaybedince dini olarak başladı çok ayıp sözler geliyodu aklıma ama biliyodum hastalıktı bu dayanamaz ağlardım yalvarırdım Alah'ıma ne olur rabbim eni böyle imtihan etme diye..şükür ki o da geçti..2012 de doğum yaptım 5-6 ay vesvese çok oluyodu ama aldırmıyodum çünkü bilinçlenmiştim bu hastalık hakkında..kışın evde ok kapalı kaldım iyice bunaldım bhaberlerde hep öldürülen eşler aca eşimde beni öldürür mü dye geldi o zmana şama düşünce olduğunun farkındaydım ama ya kocamı da kafaya takarsam ya evliliğim tehlikeye girerse diye korktum..yaşadığımı anlatamam kalbim çıkacak içimde bitmeyen bi yürek kalkması ve aynı hayal eşimin vurduğu hayali psikolğa gittim obsesyon dedi geçer kafaya dağıt baktın geçmedi hap içersin dedi ama geçmedi .eşimleilgili şüpheler artıyodu bu arada namaza yeni başladığım için oluyo şeytan uğraşıyo geecek dedim sabrettim dayandım ..bu arada ilk defa dinimiz ne diyor dedim araştırdım evt o benim düşümcem değildi artık biliyodum ama vesveseler arttı bu sefer bebeğimle ilgili vesveseler geldi hastalığı yapıştırdım üzerime de yapıştırdım yaa obsesyonu olan anneler kısmından mı etkilendim ne ya bebeğime zarar verşrsem iimden kötü düşünceler eylemler geiyodu her getiğinde iim cız ederek yüreğim yanarak benim düşümcem değil desemde dirensem de yaşayan bilir verdiği sıkıntıyı ağlamadığım gün yok...sonra acaba dediim ya obsesyon değilsem ya psikoz ya da daha kötüysem ben.. ardı gelmeyen sorular ve hayaller ...dün yine böyle bi hayal ettim ama tepki vermedim o cız gelmedi içimden acaba kendimi mi kandırıyorum yoksa gerekten öyle mi düşünüyorum dedim uyuyamadım sabah kalktım ağlayarak namaz kıldım rabbim affetsin ..sabah dayanamadım eşime bu böyle olmaz dayanamıyorum diye ona düşündüklerimi hi anlatamadım onun da psikolojisini etkilemek adına sadece bunalıyorum dedim..sabah eşim de patladı o ağlar ben ağlar.....yapmıcamı biliyorum ben karıncaya bile zarar veremem ama bu şüpheler mahvetti beni..yardım edim evliliğim iin bebeğim iin Allah rızası için..bebeğim daha kücük emiyo hap olarak emme hakkını almak istemiyorum dayanamam zaten kendimi çok kötü bi anne ve eş olarak görüyorum..bi de bu yıkar beni neyim var benim gerekten vesvese mi yaşadıklarım yok sa ??ok raştırdım dine çok döndüm gerek mümin vesvese de depresyona girmez diyo lütfen iman eksikliğimi nedir bu yaşadığım ve çok korkuyorum şizofrensem ya da psikozsam diye???hakkınızı helal edin ...zor durumdayım ilk defa size yazdım dün siteyi tanıdım ve burda kendimi geliştirebileceğimi gördüm ..inş.düzelmek bebeğime hakkıyla annelik eşime de iyi bi eş olmak istiyorum...sabah ağlaması yıktı beni ..

vicdan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm,
Öncelikle Allah size acil şifalar versin. Bu dünyada herkesin bir imtihanı var. Sizinki de bu hastalık gibi görünüyor. Birçok şeyin çaresini Allah, tevbe istiğfar çekenlere veriyor. Bunun için çokça istiğfar çekmelisiniz. Aklınıza bu düşünceler gelir gelmez istiğfar çekiniz. İnşaAllah faydası görülecektir. Bir de hastalığınızla ilgili bir doktora müracaat etmenizde fayda var diye düşünüyorum. İlaç kullanmak istemediğinizi bebeğinizi emzirdiğinizi doktora söylemelisiniz. Ama hastalığınızın tedavisi için ilaç kullanmanız gerekiyorsa gerekiyorsa bir sütannesi bulabilirsiniz. Sonuçta evliliğiniz, çocuğunuz siz sağlıklı olduğunuz müddetçe huzurlu olacaktır. Bu beden bize emanet bunun için sağlığımıza dikkat etmekle yükümlüyüz. Tekrar acil şifalar. Allahtan size yardım etmesini diliyorum.duaa.. Çünkü başkalarının sizin hakkınızdaki duası kabul olur İnşaAallah. Özellikle önce annenizin sonra babanızın hayır dualarını almaya çalışınız. Hoşçakalın.

raziyek

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah razı olsun vicdan kardeşim ...rabbim hakkımda hayırlı olanı nasip etsin..ne zaman dr konusunu açsam eşim sıkıldın gez dolaş diyor..yaşadıklarımı anlatsam ne düşünür kim bilir...malesef ki dışardan anlaşılabilen bişey de değil bu..rabbim tüm hasta kullarına şafi ismiyle şifa versin inş..mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Allah cc. Yar ve Yardimciniz olsun..
desenize Sizde de Vesvese nam-ı diğer Obsesyon var..merak etmeyin YANLIZ degilsiniz!!!

Nedir bu obsesyon denen şey?(Takıntılı düşünce ve zorlantılı davranış)
Takıntı yani kişinin kendini düşünmekten alıkoyamadığı düşünce, imge ve hayaller...
Bu takıntıların sebep olduğu kaygıyı gidermek ve kendini rahatlatmak için tekrar tekrar yapılan davranışlar ise zorlantı.
Vesveselerin yani takıntılı düşünceler ve zorlantılı davranışlar rahatsızlığının kökeninde kontrol duygusu yatar.
Kontrol etme duygusunun da altında korku duygusu var. Adeta bu iki duygu birbirini besler.Kontrol etmeliyim. Ya kötü bir şey olursa…

Evet kontrol edebildiğimiz çok sınırlı bir daire var. Yani sorumlu olduğumuz daire. Ama biz bu daireyi aşıyoruz.
Her şeyin kontrolümüz dahilinde gelişmesini istiyoruz. Sanki mutlak kontrolün peşindeyiz.
Enerjimizi boşu boşuna tüketirken kendimizi de sevdiklerimizi de tükeniyor..ve tüketiyoruz!!!
Duygularımız düşüncelerimiz ve hatta davranışlarımız kontrolden çıkıyor.
Sonucunda kontrol ve korku duygusu hayatımızı yönetmeye başlıyor.

Keşke kainat kitabından gelen o sese.kulak verebilsek
“Her şeye hakim olmak için uğraşıp hayatı yaşanmaz hale getirme”
Beled 5-6:

İçsel Çözüm: Esaretten kurtulup oluruna bırakabilmek
kendimizi biraz akışa bırakabilmek…Allah-in İzni olmadan bir yaprağın bile kımıldamadığı o akışa…
Belki biraz zor ama sonu rahat…O, zaten hiçbir şeyi aksatmadan kontrol ediyor. Her şey olacağına varmıyor mu?

Bizler geminin üzerinde yolculuk eden yolcularız değil mi? Bizden istenmediği halde sırtımızda öyle ağır yüklerle dolu bir çanta taşımaya talibiz ki…
“Emaneti göklere, yere ve dağlara arz ettik. Onlar, onu yüklenmeye yanaşmadılar, ondan korktular da insan yüklendi. O gerçekten zalim ve cahildir”

Aciziz… Belimiz dayanmıyor bu yüke…Gemi zaten gidiyor. Niçin sırtımızda sırt çantasını ısrarla taşıyoruz ki. Kaptan’a güvenmiyor muyuz?
O zaman çantayı sırtımızdan çıkaralım ve geminin üzerine bırakalım. Oh be! Dünya varmış değil mi?
obsesyon berbat bi hastalık namaz kılmaya dikkar edin!!.
ALLAH ın isimleriden biri psikolojik rahatsızlıklara iyi geliyor kendinizi Dini yonden gelistirmeye bakin allah yardımcıniz olur inşallah...

raziyek

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
tşk ederim gönül sızım..evt o akışa bırakmak hiç birşey düşünmek istemiyorum ama vesvese hassas ve asabi ruhlarda olur diyor ya ben de hassas bir ruhum sanırım ...evt herşeyi kontrol edmem rabbime emanetim ama vesvese işte yapı da müsait olunca ardı arkası kesilmiyo bi bakmışsın ıkmazdasın..en zayıf halkadan yakalıyo seni kızım ve eşim beni zayıf halkam..rabbime sığındım korkularım var kendimi teselli ediyorum tam iyi oldum derken bazen o kadar gerçek geliyor ki düşünceler tekrar başa sarıyorum..kurtulmak istiyorum ...tekrar bir sorum olacak kontrol duygusu demişsiniz ya vesveseye inanıp boş anıma gelip kimseye zarar vermem di mi?? bu beni yiyor bitiriyor..ve bu düşünceler başka bir hastalıktan dolayı değildir di mi.. Belki çok cahilce sorular ama şu an karmakarışığım..yaşayan bilir..tedavsi yok yazıyor internette, şizofrene çevirdiği de yazıyor.. Bunlar beni çok korkutuyor..Uzman olduğunuz için size sormak istiyorum ne olur tehlikeli bir hastalıksa tedaviye gideyim..Eşim bırakır mı bırakmaz mı hastalığı öğrense sevgisi azalır mı azalmaz mı hiç birşey umrumda deği yeter ki sağlıklı olsunlar ...Allah razı olsun..eminim burda çok sevap alıyorsunuz dertli insanların yüreğine su serperek bana yol göstermenizi rica ediyorum.

Yönetim/Edit: asagidaki konuyu okursaniz bu hastaligi daha iyi anlarsiniz insALLAH.

https://www.islamiforumlar.net/psikoloji/11443-obsesif-kompulsif-bozukluk.html

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
s.a öncelikle..şu an bunları ağlayarak yazıyorum tükendim çünkü canım çok acıyo...derdim biraz büyük gerçi beterin beteri vardır şükürler olsun her halimize..33 yaşında kariyer sahibi bi bayanım..bi bebeğim var 10 aylık..mesaj kontrol edildikten sonra yayınlanacağı için açıkça yazıyorum ..küçüklükten bu yana vesvese çok olur ben de tabi o zamanlar vesvese olduğunu bilmiyodum daha sonra obsesyon dendiğini öğrendim psikoloji de rahattım artık çünkü artık bunun bi rahatsızlık olduğunu biliyordum inanın aklınıza gelecek hertürlüsünü yaşadım mesela kendimi balkondan atar mıyım diye gelirdi ya da bi cocukla yalnız kalınca camdan atar mıyım en beteri cinsel obsesyonlardı onu yaşayan bilir..ilk defa bu kadar açık anlatıyorum evliliğim bebeğim için tavsiyeye ihtiyacım var...evlendiğim zaman cinsel obsesyonum vardı ama rahatsız edici düzeyde değil yani yaşam kalitemi etkileyecek kadar değil..evlenince minimuma inmişti şükürler olsun ki ..2011 de 8 haftalık bebeğimi kaybedince dini olarak başladı çok ayıp sözler geliyodu aklıma ama biliyodum hastalıktı bu dayanamaz ağlardım yalvarırdım Alah'ıma ne olur rabbim eni böyle imtihan etme diye..şükür ki o da geçti..2012 de doğum yaptım 5-6 ay vesvese çok oluyodu ama aldırmıyodum çünkü bilinçlenmiştim bu hastalık hakkında..kışın evde ok kapalı kaldım iyice bunaldım bhaberlerde hep öldürülen eşler aca eşimde beni öldürür mü dye geldi o zmana şama düşünce olduğunun farkındaydım ama ya kocamı da kafaya takarsam ya evliliğim tehlikeye girerse diye korktum..yaşadığımı anlatamam kalbim çıkacak içimde bitmeyen bi yürek kalkması ve aynı hayal eşimin vurduğu hayali psikolğa gittim obsesyon dedi geçer kafaya dağıt baktın geçmedi hap içersin dedi ama geçmedi .eşimleilgili şüpheler artıyodu bu arada namaza yeni başladığım için oluyo şeytan uğraşıyo geecek dedim sabrettim dayandım ..bu arada ilk defa dinimiz ne diyor dedim araştırdım evt o benim düşümcem değildi artık biliyodum ama vesveseler arttı bu sefer bebeğimle ilgili vesveseler geldi hastalığı yapıştırdım üzerime de yapıştırdım yaa obsesyonu olan anneler kısmından mı etkilendim ne ya bebeğime zarar verşrsem iimden kötü düşünceler eylemler geiyodu her getiğinde iim cız ederek yüreğim yanarak benim düşümcem değil desemde dirensem de yaşayan bilir verdiği sıkıntıyı ağlamadığım gün yok...sonra acaba dediim ya obsesyon değilsem ya psikoz ya da daha kötüysem ben.. ardı gelmeyen sorular ve hayaller ...dün yine böyle bi hayal ettim ama tepki vermedim o cız gelmedi içimden acaba kendimi mi kandırıyorum yoksa gerekten öyle mi düşünüyorum dedim uyuyamadım sabah kalktım ağlayarak namaz kıldım rabbim affetsin ..sabah dayanamadım eşime bu böyle olmaz dayanamıyorum diye ona düşündüklerimi hi anlatamadım onun da psikolojisini etkilemek adına sadece bunalıyorum dedim..sabah eşim de patladı o ağlar ben ağlar.....yapmıcamı biliyorum ben karıncaya bile zarar veremem ama bu şüpheler mahvetti beni..yardım edim evliliğim iin bebeğim iin Allah rızası için..bebeğim daha kücük emiyo hap olarak emme hakkını almak istemiyorum dayanamam zaten kendimi çok kötü bi anne ve eş olarak görüyorum..bi de bu yıkar beni neyim var benim gerekten vesvese mi yaşadıklarım yok sa ??ok raştırdım dine çok döndüm gerek mümin vesvese de depresyona girmez diyo lütfen iman eksikliğimi nedir bu yaşadığım ve çok korkuyorum şizofrensem ya da psikozsam diye???hakkınızı helal edin ...zor durumdayım ilk defa size yazdım dün siteyi tanıdım ve burda kendimi geliştirebileceğimi gördüm ..inş.düzelmek bebeğime hakkıyla annelik eşime de iyi bi eş olmak istiyorum...sabah ağlaması yıktı beni ..

tşk ederim gönül sızım..evt o akışa bırakmak hi birşey düşünmek istemiyorum ama vesvese hassas ve asabi ruhlarda olur diyor ya ben de hassas bir ruhum sanırım ...evt herşeyi kontrol edmem rabbime emanetim ama vesvese işte yapı da müsait olunca ardı arkası kesilmiyo bi bakmışsın ıkmazdasın..en zayıf halkadan yakalıyo seni kızım ve eşim beniö zayıf halkam..rabbime sığındım korkularım var kendimi teselli ediyorum tam iyi oldum derken bazen o kadar gerçek geliyo ki düşünceler tekrar başa sarıyorum..kurtulmak istiyorum ...tekrar bi sorum olacak kontrol duygusu demişsiniz yaa vesveseye inanıp boş anıma gelip kimseye zarar vermem di mi??ubeni yiyor bitiriyor..ve debu düşünceler başka bi hastalıktan dolayı değildir di mi..belki çok cahilce sorular ama şu an karmakarışığım..yaşayan bilir..tedavsi yok yazıyo internette okbnin şizofrene evirdiği de yazıyo..bunlar beni ok korkutuyo ..uzman olduğunuz iin size sormak istiyorum nolur tehlikeli bi hastalıksa tedaviye gideyim..eşim bırakır mı bırakmaz mı hastalığı öğrense sevgisi azalır mı azalmaz mı hi birşey umrumda deği yeter ki sağlıklı olsunlar ...Allah razı olsun..eminim burda ok sevap alıyorsunuz dertli insanşarın yüreğine su serperek bana yol göstermenizi rica ediyorum
Aleyküm selam hocam, hocam diyorum çünkü profil bilgilerinizde öğretmen olduğunuz belirtmişsinizsaskn..
Hocam tamam yardım etmesine edelimde ben sizin bu satırlarınızı okuyup anlamak ve ayırmakta zorluk çektim behocamdfr5..
tamam, bir rahatsızlığınız var da yazılarınızı noktadan sonra ayırıp biraz anlaşılır (hatasız) yazarsanız bizde
size elimizden gelen yardımı yaparız, ve bu konuda gönül sızım hocam size yardımcı olacaktır inşALLAH...

ALLAH(c.c.) yardımcınız olsun!....

tosyam

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Takıntılar

S.a kardeşim. Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Takıntılarla mücadele etmek kolay değil. Uzun süre ister.Kafana takma derler ama hastalık o olduğunu akledemezler. Takıntı geldiği zaman pozisyonunu ve ortamı değiştir. Bir hekime müracaat etmelisin. Vereceği ilaçları düzgün kullanmalısın. İlk ay biraz ilaçların vücut alışana kadar olumsuz etkisi olur, sabret. Kendine meşgale bul. Korkma ne eşine ne de çocuğuna zarar verirsin. Bana tavsiye edilenleri sana yazmaya çalışacağım. 1- günde yüz defa estağfirullah 2- yüz defa velahavle velaguvvete illabillahil aliyyilazıym oku. Eğer yapabilirsen hacet namazı kıl, fakat geceleri. 2 rekat ve şöyle dua et. Allahım bu canı sen verdin bu halide sen verdin bu hali benden al de. Derdini rasgele kimseye anlatma helede işyerinde. İnsanların faydası yok. Aksine zararları var. Bunu anlarsın. Anlattığın insanlar seni o zayıf tarafından vurur ve vuruyorlarda. İnşallah şifa bulursun, buluruz.

Birde cin suresi ve mü'minun suresi son ayetlerini oku.

raziyek

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
S.a kardeşim. Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Takıntılarla mücadele etmek kolay değil. Uzun süre ister.Kafana takma derler ama hastalık o olduğunu akledemezler. Takıntı geldiği zaman pozisyonunu ve ortamı değiştir. Bir hekime müracaat etmelisin. Vereceği ilaçları düzgün kullanmalısın. İlk ay biraz ilaçların vücut alışana kadar olumsuz etkisi olur, sabret. Kendine meşgale bul. Korkma ne eşine ne de çocuğuna zarar verirsin. Bana tavsiye edilenleri sana yazmaya çalışacağım. 1- günde yüz defa estağfirullah 2- yüz defa velahavle velaguvvete illabillahil aliyyilazıym oku. Eğer yapabilirsen hacet namazı kıl, fakat geceleri. 2 rekat ve şöyle dua et. Allahım bu canı sen verdin bu halide sen verdin bu hali benden al de. Derdini rasgele kimseye anlatma helede işyerinde. İnsanların faydası yok. Aksine zararları var. Bunu anlarsın. Anlattığın insanlar seni o zayıf tarafından vurur ve vuruyorlarda. İnşallah şifa bulursun, buluruz.

Birde cin suresi ve mü'minun suresi son ayetlerini oku.

Teşekkür ederim Allah razı olsun. Psikiyatriste gittim anlattım ama emzidiğim için ilaç almak istemediğimi söyledim. En azından sütten kesene kadar. 2-3 ay süre verdi. Tekrar gelmemi söyledi. Zor bir hastalık ama rabbim kulunun hayrını isterse sıkıntı verirmiş çok şükür halime...rabbim tüm maddi ,manevi hastaık çeken kullarının yar ve yerdımcısı olsun...
Tavsiyelerini yapmaya çalışacağım inş.

C

caretta

Kayıtsız
Misafir
sevgili kardeşim raziyek bilmiyorum bu mesajı görürmüsun ama seni iyi anlayan benim çünkü biz bu hastalıgı yaşadık, yaşıyoruz bu hastalık o kadar zor bir hastalık ki hem hasta olan hemde ailesi çok büyük sıkıntılar çekiyor. şu anda ALLÂHIMÂ ÇOK ŞÜKÜR biraz atlattık biz ilaç kullandık ama fayda etmedi çünkü hasta oldugunu kabul etmiyordu sen bu hastalıgı kabullenip doktoruna git ve kendini okuttur hiç bulamadın annene akrabalarına okuttur çunkü yerler gökler dua ile, kendinde namazıni kılıp ALLAHA yönel ve hacamat ol çok faydası oluyor biz öyle yaptık seni çok iyi anlıyorum çünkü benimde çok agladıgım perişan oldugum bittigim günler oldu. ALLAH bu hastaligı kimssye vermesin çünkü dermanının ne oldugunu bilmiyorsun ALLAHIN ŞAFİ ismive şifa ayetlerini çok oku vesvese geldiginde ümitsizlige kapılma çünkü ozaman seni iyice içine çekiyor tam tersi gerçekten inanarak her şeyin çooook güzel olacagını, bu hastalıgı yenecegini düşün. ALLAH sana ve şifa isteyen bize herkese şıfa versin Tosyam ın dediklerini de mutlaka yap.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm.
Kardeşim Allah yardimcin olsun Allah şifa versin insallah.
Hastalığın olduğu vakitlerde zikir çek kardeşim :(
Zikir çektikleri şifa bulursun inşallah.
Selametle

Üst Alt