Allah'a Danışmak

Kervan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm benim içinizden hayırsever birisinin yardımına ihtiyacım var. Ben namaza olabildiğince tutunmaya çalışıyorum, alışmaya çalışıyorum ama demekki görevimi hakkıyla yapmıyorum o yüzden Rabbim bana yardım etmiyor, ediyorsa bile ben göremiyorum.

Vesselam ben flörtün yasak olduğunu öğrendiğimden beri uzak duruyorum ancak bir kaç gün önce uzun zaman sonra ilk kez bir kızla unuttuğum hisleri hatırladım ve görüştüm. Aşk değildi ama yolun oraya gideceğini gösteren bir histi. Ve gerçekten özlediğim bir his. Ancak kız budist ve maalesef bir kez zina etmiş. Bende bir ara uçurumun kenarına gelip Rabbime küfür etmiş, onu yok saymıştım, taki Allah beni ne güzel bir sınavla sınayıp affedene kadar, affettiğini biliyorum çünkü kalpimde ki düğümün açıldığını hissetmiştim. Ben Rabbimin bana kendisiyle hayırlı bir yol verip vermeyeceğini merak ediyorum. Acaba kendisi iyi huylu ve sadık mıdır, kendisine güvenebilir miyim, bir ömür yaşayabilir miyim yoksa Rabbim bana bir kıytı köşede bir güzel mi sakladı bilmek istiyorum. Hayırlı mı değil mi, Rabbine biriniz sorarsa çok mutlu olurum, Allah razı olsun.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Aleykümselam, profilinde bayan resmi var. Sonra bir kıza hislerim var diyorsun. hmmnn

"Rabbine biriniz sorarsa çok mutlu olurum"
La havle vela kuvvete illa billah. İslamda böyle birşey yok, sen nerden çıkarıyorsun böyle birşeyi.

İslamda istihare vardır, onu da meşru konularda karar alırken kul kendisi yapar... Namazını kılar, duasını eder Allah c.c'den yardım isteyebilir. Biri gitsin Rabbine sorsun diye birşey yok kardeşim. İslamı yanlış öğrenmiş veya öğrendiğini yanlış anlamışsın!

Kervan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Alyeküm,
Profil den aradım lakin bulamadım düzeltmeyi.

Ben size bir hocanın muhabbetini dinledikten sonra geldim. Burada benim hatam var ise bilemem ancak hocanın dediği sözü harfi harfine yazıyorum ''Bu günlerde her şeyin bir danışmanı vardır, ekonomi danışmanı psikologlar ve niceleri. Ama biz onlara danışırken Allah'ı unutuyoruz. Velhasıl örneğin sizin kızınızı birisi istemeye geldi, ama oğlanın kızınıza hayırlı olup olmayacağını bilmiyorsunuz. Siz Allah'a danışınız. Eğer kızınızı yeşiller içinde veya güzel bir yerde, gelinlik içinde görmüşseniz bu hayırlı olacağına, kötü yerde görürseniz hayırsız olacağına delalet eder. Ancak ilk geceden rüya görmezseniz pes etmeyin, tekrar deneyin, tekrar, tekrar. Eğer bir hafta olduysa ancak rüya görmüyorsanız bir yakın dostunuz'dan rica edin, belki kendisi eder belki de tanıdığı bir Allah dostu vardır, ondan rica eder o sizin için görür rüyayı.''
Demişti hoca, velhasıl ben buraya ne duyduysam ne işittiysem onunla geldim, ağzımdan yalan bir laf dökülmüyor.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Aleykümselam, anlaşıldığı kadar bayan değil erkeksin, biz düzeltelim o zaman.

Bahsedilen istiharedir. Sen en iyisi alttaki linkleri oku, oradan bir fikir edineceksin.

Üst Alt