Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
araç ile amaç arasındaki fark nedir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ab-ı Hayat" data-source="post: 97940" data-attributes="member: 6530"><p>Abla, araç ile amaç deyince aklıma ilk gelen;</p><p>parayı kendi hayatının merkezi yapmış adeta para için yaşayan amacı sadece para olan insanlar geliyor!</p><p></p><p>Bu iki kelimeyi hayatımızın her alanına yayarsak daha açıklayıcı uzun bir tanım yapılabilir, şu an aklıma ilk geleni söyledim...</p><p></p><p><strong>Araç; Asıl gidilmesi gereken, yapılması gereken yöne gitmede yardımcı vasıta..</strong></p><p><strong>Amaç; asıl yapılacak iştir..</strong></p><p></p><p>Araç'ı, amaç yerine getirirsek en büyük hatayı yapmış oluruz...</p><p></p><p>Amaç ile araç'ı birbirine karıştıranlar benim gözümde;</p><p>Dünya ile ahireti birbirine karıştıran, nefsine yenilen, sonra da kurtuluş uman gafil nefislerdir. Tabii bu sadece dünyayla ilgili bir konu ise, yine insanın nefsi devreye giriyor ve sonuçta vicdan-nefis arasında bir kısır döngü yaşanıyor!</p><p></p><p>İnsan her şeyde kulluğunun bilincinde olduğu zaman; her işi amacına ve yapılması gereken şekilde, hakkıyla yapması hem dünyası, hem ahireti için daha iyi olur...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ab-ı Hayat, post: 97940, member: 6530"] Abla, araç ile amaç deyince aklıma ilk gelen; parayı kendi hayatının merkezi yapmış adeta para için yaşayan amacı sadece para olan insanlar geliyor! Bu iki kelimeyi hayatımızın her alanına yayarsak daha açıklayıcı uzun bir tanım yapılabilir, şu an aklıma ilk geleni söyledim... [B]Araç; Asıl gidilmesi gereken, yapılması gereken yöne gitmede yardımcı vasıta.. Amaç; asıl yapılacak iştir..[/B] Araç'ı, amaç yerine getirirsek en büyük hatayı yapmış oluruz... Amaç ile araç'ı birbirine karıştıranlar benim gözümde; Dünya ile ahireti birbirine karıştıran, nefsine yenilen, sonra da kurtuluş uman gafil nefislerdir. Tabii bu sadece dünyayla ilgili bir konu ise, yine insanın nefsi devreye giriyor ve sonuçta vicdan-nefis arasında bir kısır döngü yaşanıyor! İnsan her şeyde kulluğunun bilincinde olduğu zaman; her işi amacına ve yapılması gereken şekilde, hakkıyla yapması hem dünyası, hem ahireti için daha iyi olur... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
araç ile amaç arasındaki fark nedir
Alt