Aşk yolu

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
“Eğer sen aşk yolunda yürürsen, yolunu açarlar.

Eğer bu uğurda yok olursan, senin yokluğunu varlığa çevirirler.

Benliği, gururu, ayak altına alırsan,

Mânen o kadar büyürsün ki dünyalara sığmazsın.

İşte o zaman seni, sensiz sana gösterirler…”

Hz. Mevlana

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Aşkın geldiği yerde canın yeri yurdu mu olur? Cünunun olduğu yere her akıl uçup gidemez.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Âşığın gönül Simurg'u sığar mı hiç tuzağa? Böyle bir kuşun uçuşu ancak şu âlemin dışında olur.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
“Aşk küllî bir olgudur, bizse bir kâğıt parçası; aşk okyanustur, bizse bir avuç su. O yüzlerce delil getirir, bizse sadece istidlaller ederiz.
Aşkla döner felekler, aşksız batar gider yıldızlar. Aşk yüzünden “dal” “elif”e döner, aşksız elif'ler dal'lara benzer .”

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Aşk sokağından bir zarar gelirse sana, inayetlerden say sen onu; geçiver mecazî aşktan işin sonu Hak aşkıdır.
İnsana duyulan aşk var ya işte odur tahtadan kılıç; Rahman'a duyduğun aşk, yakalar seni sonunda.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Senin aşkın tespihi kaptı elimden, beyit verdi, gazel verdi. Nice lahavle çektim, tövbe ettim, gönül dinlemedi. Aşk yüzünden gazel söyleyip el çırpmaya başladım, senin aşkın ar namus bırakmadı, yaktı her şeyimi

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Aşk, talihten ve inayetten başka bir şey değildir; gönül açıklığından ve hidayetten başka bir şey değildir. Ebu Hanife aşkın dersini vermedi; aşk hakkında Şafiî'nin rivayeti yoktur.
Ölüydüm, diri oldum; ağlayıştım, gülücük oldum; aşk devleti geldi de ben ebedî devlet oldum.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
“Sevgilinin aşkı beni canımdan ayırdı. Can, içerideki aşkla kendinden kurtuldu.
Can hâdis, aşk kadîm olduğundan, bu (hâdis olan) hiçbir zaman onun (kadîm olanın) varlığına ulaşamadı.
Sevgilinin aşkı bir mıknatıs gibi bizim canımızı kendi yakınlarına çekti.
Sonra canı yine kendisinden uzaklaştırdı; can (O'ndan) uzaklaşınca kendi varlığını gördü.
Sonra can yine kendisine geldi de aşk tuzağını görüp ona sarıldı.
Aşk ona hakikatin şerbetini verince, bütün ihlâslar ondan ürküp kaçtı.
Bütün bunlar aşkın başlangıcının işaretleridir; daha hiç kimse onun sonuna erişemedi.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Dün gece deliye döndüm, aşk beni görüp dedi ki: “geldim işte, naralar atma, üstünü başını yırtma, hiçbir şey deme.”
Dedim:”Ey aşk, ben başka bir şeyden korkuyorum.” Dedi: “O korktuğun yok artık, hiçbir şey deme.”
Ben gizli sözler söyleyeceğim senin kulağına. Evet, diye salla başını; başka hiçbir şey deme.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
“Ey aşk sözünü sadece duymuş olan, bir de aşkı gör. Duyanın hali nerede, görenin hali nerede?”
“Yücelikler atası olmuştun, erdemler gösteriyor, hüccetler satıyordun. İşte aşkın mihengi geldi, hani sorun, hani cevabın?”

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Aşkı kimseden sorma, aşktan sor; aşk inciler yağdıran bir buluttur a oğul.
Benim tercümanlığıma ihtiyacı yok; aşk, kendisinin tercümanıdır a oğul.
Aşk yufka yürekli naziklerin işi değil; aşk, pehlivanların işidir a oğul
Akıl, yolcuların ve aşıkların ayak bağıdır ey oğul; bağı çöz, yol apaçıktır ey oğul.
Aşkı kimseden sorma, aşktan sor; aşk inciler yağdıran bir buluttur a oğul.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
“Ey aşk herkese göre nice adın ve lakabın var. Ben dün gece bir başka ad verdim sana: Devasız dert ”
“Aşk sözü dertsiz olursa meyve vermez, Heves kulağından, dilden başka bir yere ulaşmaz"

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
“Tertemiz inci nerde, toz toprak dünya nerde? Ne diye indiniz, toplanın, ne işiniz var bu yerde? Genç talihtir yârımız, can vermektir kârımız. Âlemlerin övüncü Mustafa, kervanbaşımız, iftiharımız.”

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
“ Her solukta aşkın sesi gelmede sağdan soldan; göklere ağıyoruz biz, yok mu seyredecek olan?”
“Göklerdeydik biz, meleklerdi bizim yârimiz. Yine gideriz hepimiz, orasıdır çünkü şehrimiz”

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Sevdiğinin her dakika adını an
“Aşk” ateştir, söndürme devamlı yan.
Canan ister hep hatırlasın onu can.
Haydi başla, bak ağarıyor tan!”

Hz. Mevlana

Üst Alt