Ayrılık üzerine

menkab

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ayrılık üzerine bir yazı, AYRILIK ÜZERİNE
Akıl akıldan üstün demişler bana da biryol gösteren olur diye yazıyorum. Ben otuzaltı yaşındayım. Yıllardır kendi başıma yaşıyan meslek icabı (belgesel sinema) çok gezip rahat yaşayan birisiydim. Evlilik gibi düşünceler çok uzak gelirdi. İkibuçuk yıl önce bir rahatsızlık ( kanser) geçirdim. Ne güzel fazla yaşlanmadan gitcez demiştim. Hastalığı tam da atlattım derken uzaktan bir akrabayla tanıştım, görevi icabı bir süre bizimkilerde kalmıştı, o da bekardı. Çalıştığı ve yaşadığı şehre geri döndü. İlk başlarda normal konuşmalar olurken üç ay sonra felan evlilikten konuşmaya başladık bir anda kendimi evlilik düşüncesinin içinde buldum.

Gayet iyi anlaşıyorduk. Artık evlenmenin zamanı gelmiş hayat görüşlerimizin uyuştuğu dini temellere uygun bir evlilik yapmak düşüncesindeydik. Annesine açtı konuyu karşı çıkmışlar, önemli değil zamanla düzelir diye geçiştirdim. Hak verdim aslında sonuçta insanlar kanser değince bir uzak durmaya çalışıyorlar, soğuk geliyor ölümün yüzü herhalde. Tabi ki benimde kimsenin hayatını karatmaya hakkım yok diye düşünerek doktorlarla danıştım, sen hastalığı atlattın bir süre daha kontroller devam edecek evlenebilirsin bir sorun olmaz dediler. Kendisi de sağlık çalışanı olduğu için sonuçları benden daha iyi biliyordu. Bende bu bekleme süresinde fazla günah işlemeyelim bir süre konuşmayalım hemde annen gil hakkında ilerde bir artniyet oluşmasın diye ara verelim dedim. Tabi ki iki gün sürdü ayrılığımız. Aradan bir ay daha geçti. O beni daha çok arıyordu biraz soğuk davranıyordum, evlendikten sonra yaşarız her şeyi diyordum, o da mantıklı buluyordu. Ayrı şehirlerde olduğumuz için telefonla görüşüyorduk bir kaç kere ancak yanına gittim. Durduk yere biz ayrı dünyaların insanlarız sen kendi dünyanda yaşıyorsun demeye başladı, ayrılalım dedi. Anlam veremedim, kısa bir konuşmadan sonra zorlamak gereksiz geldi zorla güzellik olmaz diye ayrıldık.

Geçen bir yılda o kadar çok hayatımı ona göre planlamışım ki yanlış olan hiçbir şey yoktu. iki defa yanına gidip konuştum o kadar ikna etmeye çalıştım ama vazgeçmiyor. İsteyenleri vardı, dedim insanlık hali birisine gönlünü vermişsindir aile baskısı falan olmuştur, yok öyle bir şey diyor. Bir daha görüşmeyelim dedi ve bitti. Bu süreç yirmi gün sürdü. Şimdi onbeş gündür konuşmuyoruz ben aramayı çok istiyorum ama arıyamıyorum, kimseyi rahatsız etmeye hakkım yok diye düşünüyorum. Evet dostlar ne yapmam hakkında hiç bir fikrim yok, bana bir yol gösterirseniz sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba hakkınızda her şeyin hayırlısı olur inşallah diyerek başlamak istedim..
Çünkü bazen Hayır Görülende Şer, Şer Görülende Hayır Olabiliyor..
herşeyde bir hayır vardır mantığı Allah tan gelenin herşeyin güzel olduğu kavramıdır. tıpkı 'mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler.'deyimi gibi...

"bir daha görüşmeyelim dedi ve bitti "
adı üzerinde "bitti, biten ilişki".biten bir ilişkiye tekrar başlanmaz. başlanmışsa bitmemiştir...O insan ile konuşup bu biten bir ilişkimidir diye
buna karar vermelisiniz.. aldığınız cevap ve delilerden sonra ne yapmaniz gerekli olduğuna karar verirseniz..
Zamanı geldiğinde gitmesini bilmeli İnsan, bavulunu ,kendini geleceğini toplamayı bilmeli.

Veda edersin,ağlarsın,kaçarsın,yokluğuna alışmaya çalışırsın o kişinin ..Sonrasın da bir bakmışsın ki zaman akıp gitmiş gidenlerin
yeri bir şekilde ,yada başka biri ile doldurulmuş ..

mantıklı ya da mantıksız nedenlerden dolayı bitmiş olan ilişkiye, bir zaman sonra aradaki aşktan mıdır, can sıkıntısından mıdır,yanlızlıktan mıdır,
neden bittiğini unuttuğundan mıdır bilinmez ama tekrar başlamak, her şeyi sil baştan almak bunu tekrar yaşamak istermisiniz..?

ilişkiler genelde bir tarafın ya da her iki tarafın daha iyisini bulabileceği düşüncesine girmesiyle biter.
Tekrar başlanmışsa iki taraf da daha iyisini bulamamış ve elindekine razı olmuş demektir.......sırıtık.:,

İlişkinin neden bittiğini en iyi sen bilirsin. cevabı da sende saklı...Siz iki sandalyede bir anda oturamazsınız.
Tercihinizi yapmak zorundasınız.!!Hayattaki önceliklerinizi çok iyi belirlemelisiniz..
kaybettiklerim, kazandıklarım, feda ettiklerim,kavgalarım, tercihlerim ve Hayattaki önceliklerim ....
Yaşadığım hayatı ve kendimi değiştirmeye, hazır mıyım? diye bir Nefis muhasebesini ,samimiyet ile gerçekler ile yüzleşerek yapmanizi istesem...

"Aslında kadın su gibi bulunduğu kaba uyar. Kadınlardan şikayetçi olan erkek, hatayı kendi kalıbında aramalıdır." |||
İnsanların mutlulukları ya da mutsuzlukları, biraz da kendi karakterlerinin de eseridir...

Bazı şeyleri sonra yaşarız dersiniz bre gafil!!herşey zamanında yaşanmalı..Şairin dediği gibi..

Tam zamanında yaşamak
Yemek de boş içmek de,
Hatta yeri gelmeden sevişmek de.
Tam zamanında öpmelisin mesela güzel gözlünü,
Tam zamanında söylemelisin sevdiğini
Gözlerinin içine baka baka.

Bisikletinin gidonunu
Tam zamanında çevirmelisin
Düşmemek için;

Tam zamanında frene basmalı,
Tam zamanında yola koyulmalısın.
Tam zamanında açmalısın kapını
Hayatına girmek isteyenlere.

Demem o ki;bir ilişkiden ayrılırken sadece bedenen değil!!Biten bir ilişkiyi zihnen ,kalbinden kabullenmek ,Kaderin ile barışmak gerekir..
kalp + beyin + beden+Duygu +vicdanin ile O insandan ayrılmadan Hayat yoluna çıkmayın!! Yoksa hep iki İki Dünya Arasında yaşarsınız ..

kadın yada erkek fark etmez, eş,sözlü,nişanlı farketmez ayrılık noktasına geldiğiniz kişilerle bağlarınızı bitirmeden başka ilişkilere asla kalbinizi açmayın!!
eğer açarsanız yalan ve riyanın üzerine kurulan aşk yada hayellerinizde şeytan bir gün sizi rezil etmek için peşinizde olur..şimdi sizin önünüzde bir sıkıntı var
ama birde Allah cc.var mutlaka Allah sabırlı olursanız size ferah kapısını açıcaktır.Sabır umut ve ümitlerin bittikten sonrasıdır.

Hayat denen yolculuğun hergünü bir serüvenin başlangıcıdır..Hayat, ayrılıklar üzerine kurulu bir yolculuktur.
Sen Kendini Değiştirmedikçe daha çook yol ve yolcu olursunuz..Yolunuz ve bahtınız açık olsun.......

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
yine ufku bile zor görünen derin derin ifadelerle ne güzel kocaman bir derya olmuş bu yazı emeğine sağlık Allkkışşben bile payıma düşenleri menkab kardeşimizden önce aldım iyiki varsın gönül dostum.acilangul1

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
denizde_yelkenli1.jpg

Tam zamanında sevdiğine tesseli etmek..tam zamanında, Sevdiğine onu ne kadar sevdiğini söylemek gerekir..
demir almak günü gelmişse zamandan, Meçhule giden bir gemi,umut ile geleceğe doğru yol alir,Sana geliyorum Rabbim...

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Hangi organın kanserine yakalandınız ve atlattınız?

Kanseri atlaşmışsınız,nüksetme riski de var ama atlatabilmiş olmanız büyük bir lütuftur Yaradandan.Çünkü nüksedecek olsa bile,kontrollere gittiğiniz için erkenden fark edilecek ve yine tedavi şansınız çok yüksek olacak...

Bende problem kanser olmanızda değil.Ama bence tabiki.Kimsenin de günahını almak istemem..!

Yapmanız gereken,düşüncelerini toplayın %50 kalp %50 beyin görüşlerini harmanlayıp cevabınızı ilgili bayana bildirin ve fikrini sorun.Seviyorsa zaten gelecektir,sevmiyorsa kalbinizin mezarlığına gömün...

menkab

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rektum kanseriydi, kontroller devam ediyor. Bencede sorun kanser değilde hala anlamış değilim ne olduğunu. Birkaç gün önce Suriyeli bir aileyle ziyaret ettim sonra kendimden utandım, benim sıkıntımın onların sıkıntıları yanında ne kadar önemsiz olduğunu anladım. Allah hepimizin yardımcısı olsun, ilginiz için teşekkür ederim. Bakalım ne olacak, sonuçları yazacam burdan bende çok merak ediyorum :)))))

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Ayrılık, hüzün verici bir eylemin adıdır. Ağlatır, acıtır, sızlatır, canınızı yakıcıdır.
Unutmanız da kolay değildir. Beklersiniz ama konumunuz değişmez, ayrılık ve yalnız.
Sabırlar dilerim. Dua ile.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bazı şeyleri sonra yaşarız dersiniz bre gafil!!herşey zamanında yaşanmalı..

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm kardeşim.
Ya hu böyle sıkıntıları okuyalım dua mız Mana bulsun.
kelamimiz dem olsun.
Kardeşim Allah şifa versin.
Muhakkak iyileşmende çok etkisi olmuştur eski kız arkadaşının.
Hayata tutunman da tedavi sürecinde seni sihhate taşımıştır.
Allah hayatımıza hiçbişey i sebepsiz getirmiyor.
Bence hayırlısı olmuş sakin üzülüp de kendini bırakma.
Ayrı dünya ne oluyormuş ?
Hepimiz aynı dünyada yaşıyoruz.
Bakış açıları mız bizi bizden ayiriyorsa bu zihniyeti taşıyorsa aman kardeşim sen uzak dur.
Hepimiz Allahın kuluyuz yaşadığımız dünya da degerlerimiz de belli.
Kasmamak lazim huzur şart!
Zamane kızları efendim böyleler :)
Kardeşim seninn düşüncelerin gayet güzel yerinde yazilarindan ince düşünen bir kardeşim olduğunu anladım.
Önüne bak boşver sağlığını düşün.
Kendi dünyasında biri.ile beraber olsun bakalım.
Bu sözüme inan kardeşim hiç unutma.
" Sen niyetini temizleyip günah tan korunmuş ve karşındaki insana dürüst oldun ya karşına senin daha iyi birini çıkartmak için Allah sana lutfedecek"
Niyetlerin düşüncelerin temizligini koru Allah sana lutfedecek hiç şüphem yok.
Bakalım görelim mevlam Neylerse güzel eyler.
Hayirlisi olsun Allah sana dünyada ve ahiret te iyi hal nasip etsin.
Selametle

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Seninde Aşkın yalanmış, sevgin yalanmış.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Her şey zamanında güzel ve zamanında anlamlı. O anı kaçırdıktan sonra tekrar o anı yaşamanın bir anlamı manası yok ....

Sonsuzİfadeler

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Vallahi çaba göster , bir daha dene diyeceğim ama ben denediğimde herşey daha beter olmuştu , bir defa daha hayal kırıklığı yaşamıştım.Ancak o kadar yaşanmışlıktan sonra bence bi hayal kırıklığı daha yaşamaya değer.

Son bir kez daha çaba göstermekte fayda var.Zaten Allah yazmadıysa sen istediğini yap birşeyler engel oluyor.Eğer olmuyorsa da bunda da bi hayır vardır diyerek yola devam etmek gerekiyor.Allah yardımcın olsun , Allah gönlünden geçeni senin için en hayırlısı yapsın ve en hayırlı olanda yaşansın umarım.

Edalen

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Peki arkadaşlar biz ayrılmak istemedik ama karşı taraf bıraktı bizim küçücük meseleden evliliğe iki ay kala yüzüstü beni heryerden engelledi gitti bozuk kızları ekledi hala da yapıyor bu nedir kaderimizde var yasadık evet insan hıc mi pişman olmaz hıc mi utanmaz

Üst Alt