Baba hakkı

K

Kayıtsız Üye

Kayıtsız
Misafir
Hayirli günler kardeslerım.
28 yasinda bir bayanım annem çocukken vefat etti babamla ve kizkardeslerimle yaşıyorum. Yasadigim olumsuz olaylardan sonra psikolojik destek görmeye başladım. Antideprasan ve uyku ilaçları kullanmaya başladım. Fakat babamın bu durumdan haberı yok. 28 yaşındayım fakat halen babamın ağzının içine bakıyorum. Hayatımla ilgili herseye müdahale ediyor. Mesela biraz uzaklaşmak için memlekete gitmek istiyorum kaç gün kalacağıma bile o karar veriyor. Ufacık bir hatamizda çocuk gibi azalıyor küfürler ediyor. Parası olunca ıciyor. Onu terk edemeyiz vicdanımiz el vermiyor. Ama çok mutsuzum. Baba hakkı nereye kadar arkadaşlar ? Onun her sözünü sabredip dinlemeli miyim? Herşeye bağırıp kızıyor sürekli yalan söylemek zorundayız ne yapcagimi bilmiyorum Allahım affetsin ama ölmek istiyorum artik. Aslında o kadar neşeli küçük şeylerden bile mutlu olup tat almasını bilen bir yapım var ki ama insan yuvasında mutsuzsa o tüm hayatını etkiliyor. Lütfen yardım edin. Hayata yeniden başlayabilir miyim? Ne yapmalıyım?

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm kardeşim.
Baba hakkı ölene kadar.
Birde müdahale edecek, nereye gidiyorsun, napiyosun ? çok normal. Baba evinde babanın çatısı altında yaşıyorsun.
Ben okuduklarımda sana olan davranışlarında anormal bişey göremedim.
Gayet olması gerektiği gibi davraniyor.
Ama ille de bişey için sitem edeceksen, alkol kullandirmayi bıraktrabilirsin.
İnşallah bırakır.
Selametle kardeşim..

Bu arada Ailesi ilgilenmeyen ve serbest bi şekilde yaşayan tüm arkadaşlarım, keske benim babam da bana mudehale etsin diye sitem ediyor.
Babanin davranışları sadece senin değil, senin karşına çıkan, nasibinide olumlu halde etkiler.

nesrin

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm. Tabiki sabırlı olmak lazım. Ama yaşayan bilir. Ben bu durumu psikolojik şiddet olarak görüyorum. Buna benzer olayı hem anne hemde babamla yaşadım. Evlendikten sonra biraz rahata erdim.
Ama ne olursa olsun, onlar bizim ailemizin, hayatta oldukları sürece de sabırlı olmamız gerekiyor.
Allah yardımcınız olsun. Sabrın sonu selamettir.

Üst Alt