Ben, ben değilmişim gibi hissediyorum

Kervan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm,

Çocukluğumun sonu ve buluğ çağımın başında çok fazla problem ile karşılaştım ancak en zoru buluğ çağı oldu tabi ki. Bir ara yanlış yola saptım ancak elhamdülillah uçurumun kenarına varmadan döndüm. Ne zaman yıkıcı bir sorunla karşılaşsam, kendime 4 yaşımdayken geçirdiğimiz trafik kazasını hatırlatırdım. O gün hala aklımdadır, arabanın ön koltuğunda annemin kucağındaydım, karşı virajdan tır dönmüştü bizim yolumuza, o sırada da bir anda uyku bastırmıştı beni ve arka koltuğa, rahmetli kuzenimin kucağına geçmiş, gözümü kapadığım gibi uyumuştum. Kuzenim korumuştu beni Allah razı olsun.

O gün Allah'ın hikmetiyle uyku bastırmasa belki o pencereden dışarı farlayıp göç edecektim bu dünyadan. İşte ne zaman hayattan bezecek olsam, kendime ''Rab seni o gün bir hiç uğruna kurtarmamıştır, nice çocuklar ölüyorlar trafik kazalarında, seni kurtardıysa bir nedeni vardır, bir bildiği vardır.'' der hayatıma devam etmeye çalışırdım. Ancak şimdi kendimi bu şekilde avutamıyorum artık. Sanki yaşadığım hayat, benim kaderim değilmiş gibi geliyor. Günah ve haramdan bahsetmiyorum, elhamdülillah buluğ çağımda tövbe mi ettikten sonra hiç yalnız hissetmedim lakin, sanki Allah'ın benden istediği nedir, ben Rabbimin benden yapmamı istediği yoldan mı saptım anlamıyorum. Ne yapmalıyım, yaşadığım şey benim kaderim değilmiş gibi hissediyorum, ne yapmalıyım ?
Şimdiden Allah razı olsun.

yasemin3754

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleyküm,

Çocukluğumun sonu ve buluğ çağımın başında çok fazla problem ile karşılaştım ancak en zoru blur çağı oldu tabi ki. Bir ara yanlış yola saptım ancak elhamdülillah uçurumun kenarına varmadan döndüm. Ne zaman yıkıcı bir sorunla karşılaşsam, kendime 4 yaşımdayken geçirdiğimiz trafik kazasını hatırlatırdım. O gün hala aklımdadır, arabanın ön koltuğunda annemin kucağındaydım, karşı virajdan tır dönmüştü bizim yolumuza, o sırada da bir anda uyku bastırmıştı beni ve arka koltuğa, rahmetli kuzenimin kucağına geçmiş, gözümü kapadığım gibi uyumuştum. Kuzenim korumuştu beni Allah razı olsun.

O gün Allah'ın hikmetiyle uyku bastırmasa belki o pencereden dışarı farlayıp göç edecektim bu dünyadan. İşte ne zaman hayattan bezecek olsam, kendime ''Rab seni o gün bir hiç uğruna kurtarmamıştır, nice çocuklar ölüyorlar trafik kazalarında, seni kurtardıysa bir nedeni vardır, bir bildiği vardır.'' der hayatıma devam etmeye çalışırdım. Ancak şimdi kendimi bu şekilde avutamıyorum artık. Sanki yaşadığım hayat, benim kaderim değilmiş gibi geliyor. Günah ve haramdan bahsetmiyorum, elhamdülillah buluğ çağımda tövbe mi ettikten sonra hiç yalnız hissetmedim lakin, sanki Allah'ın benden istediği nedir, ben Rabbimin benden yapmamı istediği yoldan mı saptım anlamıyorum. Ne yapmalıyım, yaşadığım şey benim kaderim değilmiş gibi hissediyorum, ne yapmalıyım ?
Şimdiden Allah razı olsun.

Aleykum selam
Oncelikle beynimizi bu tarz sorularla mesgul etmeyelim. Rabbimizin bizden istedikleri nettir, bunun acabasi yoktur.
Babam benim icin, balkondan dustugumu ipe takilip hizimin kesildigini soylemisti. Bunu ogrendikten sonra dusundum ki olmediysem yapmam gereken seyler var dedim. Su an din kulturu ogretmeniyim. Rabbim izin verdikce islami anlatmaya cabalayacagim. Sizin oturup kendinizi dusunmeye bile vaktiniz yok. Seytan sizi bos buldukca farkli fikirler empoze etmeye basliyor. O yuzden kendinizi islami anlamaya, ogrenmeye, ogretmeye adayin. Toplumumuzun cok ihtiyaci var buna..

Kervan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum tekrardan,
''Sizin oturup kendinizi dusunmeye bile vaktiniz yok.'' dan kastınız nedir ?
Ben Elhamdülillah artık namazımı da kılıyorum fani dünyanın işlerinden vakit bulabildikçe, Allah'ı da anıyorum. Ancak evet doğrudur bu ibadetleri ne zaman etmeye çalışsam bir fitne geliyor aklıma. Bunlardan ''ben namaz kılıyorum'' diyerek kurtulmayı başarınca ise, fiziksel olarak vesvese geliyor. Her yerimde kaşıntılar, veyahut kendimi çok sıcak hissedip nefesimin sıkılması. Ve hatta gaz.

yasemin3754

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum tekrardan,
''Sizin oturup kendinizi dusunmeye bile vaktiniz yok.'' dan kastınız nedir ?
Ben Elhamdülillah artık namazımı da kılıyorum fani dünyanın işlerinden vakit bulabildikçe, Allah'ı da anıyorum. Ancak evet doğrudur bu ibadetleri ne zaman etmeye çalışsam bir fitne geliyor aklıma. Bunlardan ''ben namaz kılıyorum'' diyerek kurtulmayı başarınca ise, fiziksel olarak vesvese geliyor. Her yerimde kaşıntılar, veyahut kendimi çok sıcak hissedip nefesimin sıkılması. Ve hatta gaz.
Aleykum selam..
Bunu sadece namaz olarak algilamayin.. Namaz zaten bizim yapmamizin mecburi oldugu bir ibadettir. Bizim bunhn yaninda fazladan amele ihtiyacimiz var. Vesvese cok illet birseydir. Bediuzzaman Said Nursi ne diyor; veseveseye ehemmiyet verirsen gittikce büyür, ehemmiyet vermezsen küçülür. Siz kendinizi ilme verin ve bol bol Allah i zikredin. Bizler biliyoruz ki ''Kalpler ancak Allah'i anmakla huzura kavuşur. ''

Üst Alt