Selamun aleyküm Singapur kardeşim,
İlk olarak yazdıklarında çok değil üç, beş ay önceki halimi, kararsızlığımı, yanlışlarımı ve eksiklerimi gördüm!
Ben de Gönül Sızım ablamın tavsiyelerini okuyup, aklıma kaydediyordum lakin hep bir şeyler eksik oluyordu! iki gün başarsam, üçüncü gün tökezliyordum...peki neden? diyordum, bir türlü bulamıyordum cevabını...Nedenmiş bunu daha bir haftadır yeni buldum, farkına varmadığım eksiklerimdenmiş!
Senin ilk yapman gereken tavsiyelere uymadan önce;
Kendine dışarıdan başka bir insanın gözüyle bakıyormuş gibi bakman! hatalarını, yanlışlarını, eksiklerini bulup önce onları düzeltmelisin! Mutlaka karakterinde bazı fazlalıklar, ve çok eksiklikler gizlidir ve senin kendinin bile bilmediğin, henüz farkına varmadığın ne cevherler saklıdır kimliğinde!
Bunları dediğim gibi, kendine dışarıdan bir insan gözüyle bak! anca öyle fark edersin eksiklerini, fazlalıklarını..
Çünkü; karakterindeki eksikleri gidermeden tavsiyelere uymaya kalkarsan, ancak zaman kaybeder, kendini kandırırsın!
Bir saatten sonra tökezleyip, yine eski haline getirir nefsin seni!
Neyse bu eksikleri, fazlalıkları tespit edip düzelmeye başla, ondan sonra ablamın tavsiyelerini hayatının merkezine koy! bak bakalım kendini tanıyabiliyor musun ondan sonra!
Ben ne kadar güçlü bir insanmışım da haberim yokmuş!
Ben her şeyin çaresini bulabilir mişim meğer ne körmüşüm!
Hep kendi kendimi hüzne, üzüntüye boğmuşum, cevap ben de imiş ben fark etmemişim diyeceksin!
Ben nereden mi biliyorum?
Aynısını yaşadım söylediklerinin "bir numaralı karamsar bir insandım" ve hayata resmen at gözlüğüyle bakıyormuşum, sadece önümü görüyormuşum, bakış açım ne kadar da darmış! diyorum şimdi kendime!
Son olarak; kendi karakterindeki bütün huylarını değiştirebilirsin!
Ama dışarıdaki çevrendeki insanların kalıplamış, onların bile kendi hatalarından haberi olmadığı huyları vardır! bunlarla karşılaşınca da önceden verdiğin tepki ne ise, kendi tepkini değiştir sadece! o olayı da ancak bu şekilde yenebilirsin..
Kısacası, hayatta başarılı olmak için;
Önce kendi karakterimizdeki eksikleri giderip ve fazlalıkları törpüleyip, ondan sonra da hangi insan ve olayla karşılaşırsak karşılaşalım, olumlu yönden bakmayı, Allah benim için bunda da bir hayır vermiştir diye düşünerek, değiştiremediğimiz kişi ve olaylara karşı da sade ve sadece TEPKİMİZİ DEĞİŞTİRECEĞİZ ancak o zaman hayatımız yolunda gitmeye başlıyor!
Selam ve dua ile sağlıcakla kal...