Bende neden azim duygusu yok

Singapur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Konu basligindada belirtigim gibi egitim, sosyal hayatimda uzun zamandan beri bir durgunluk icerisindeyim. Çoğu zaman diyorum kendime kalk mucadele et derslerimde, sıkıntılarda olsun bi caba gostersem hemen sıkılıp birakiyorum. Cabalarimi surduremiyorum bu yuzdende hep basarisiz oluyorum. Zorluk asilmak icindir derler ama ben istikrar saglayamadan birakiyorum. Ne hayatimdan yani kendimden memnun değilim hemde cabalamak icimden gelmiyor yada cabalasamda sıkılıp birakiyorum. Ee bu seferde kendimi zorluyorum buda ise yaramiyor. Ne yapmam gerekir dostalar lütfen bir akil verin. Uzun zamandir her konuda olsun bir tembellik icerisindeyim. Hem ruhsal hemde fiziksel olarak yorgun hissediyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Bende neden azim, gayret motivasyon yok...!
Rotasını kaybetmiş bir gemi gibiyim limanım ,hedefim, gayem, menzilim kayıp ...
Çok yorgunum çok halsiz, çok telaşlı ve yanlız rotasız bir gemi gibiydim rüzgar nereye savursa oraya gidiyorum...

İnsanlar, dünyaya belli bir sebep ve gaye için gönderilmiştir. Ve neticesinde de gerek dünyada, gerek öbür âlemde, bazı kazanımları olacaktır. İşte bu dünyadaki kazanımları en yüksek noktaya çıkarabilmek için, ortaya konan gayret, azim, şevk ve davranışların bütününe motivasyon denir.

Bir insanda Motivasyon yoksa hayatının, gâyesi kalmaz kendini ve hayatını harcar!! harcanır!! tüketir...Her Şey Seninle Başlar !!Her Şey Senin içinde Başlar ... kendine bir gaye, hizmet, menzil belirleyin..

https://www.islamiforumlar.net/gonu...-demek-ki-dagdan-yokus-asagi-iniyorsunuz.html
...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kendimizi motive etmek için:
1- Kendinizi sağlam prensiplere bağlayın. Böylece gelip geçici manasız şeylerle amacınızdan başka bir tarafa çekilmezsiniz.
2- Sonunda cevap vereceğiniz bir kişi vardır. O da sizsiniz. Hayatınızın kendi ellerinizde olduğunu kabul edin. Onu kurabilirsiniz de yıkabilirsiniz de.
3- Hedefleriniz için zaman limitleri belirleyin.
4- Asla vazgeçmeyin.
5- Var olmak için bir hedef seçin.
6- Ruhunuzu ve zihninizi besleyin Herhangi bir yerden başlamak zorundasınız. “şimdi’ den ve “Burada” daha iyi bir zaman ve yer yoktur.Sabırlı olun.

Motivasyonu engelleyen sebepler

Genelde, kendisi ile barışık olamayan, global düşünemeyen, durum muhakemesi yapamayan, daima sıkıntılı ve telâşlı görünen, yüzü gülmeyen, doğru hedefleri olmayan, gayesiz kimse...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Kendimizi motive etmek için:
1- Kendinizi sağlam prensiplere bağlayın. Böylece gelip geçici manasız şeylerle amacınızdan başka bir tarafa çekilmezsiniz.
2- Sonunda cevap vereceğiniz bir kişi vardır. O da sizsiniz. Hayatınızın kendi ellerinizde olduğunu kabul edin. Onu kurabilirsiniz de yıkabilirsiniz de.
3- Hedefleriniz için zaman limitleri belirleyin.
4- Asla vazgeçmeyin.
5- Var olmak için bir hedef seçin.
6- Ruhunuzu ve zihninizi besleyin Herhangi bir yerden başlamak zorundasınız. “şimdi’ den ve “Burada” daha iyi bir zaman ve yer yoktur.Sabırlı olun.

Motivasyonu engelleyen sebepler

Genelde, kendisi ile barışık olamayan, global düşünemeyen, durum muhakemesi yapamayan, daima sıkıntılı ve telâşlı görünen, yüzü gülmeyen, doğru hedefleri olmayan, gayesiz kimse...

Bu siteye üye olduğum günden beri en güzel telkininiz Allah razı olsun. Ya da benim şu an en cok ihtiyacım olan şey .

Singapur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Gönül sizim abla sana ne kadar teşekkür etsem az bunu kalben soyluyorum.Tavsiyelerine uyucam inşallah bu sefer sabirli bir sekilde istikrari saglarim ve bu sefer sabrimin karsilini aldim basardim diyebilirim.İnşallah basariririm.Tavsiyelerine uyacagim inşallah inşallah bu sefer basaririm.Dertlerimizi dinliyosun cozumler veriyosun. Allah razi olsun senden.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm Singapur kardeşim,
İlk olarak yazdıklarında çok değil üç, beş ay önceki halimi, kararsızlığımı, yanlışlarımı ve eksiklerimi gördüm!

Ben de Gönül Sızım ablamın tavsiyelerini okuyup, aklıma kaydediyordum lakin hep bir şeyler eksik oluyordu! iki gün başarsam, üçüncü gün tökezliyordum...peki neden? diyordum, bir türlü bulamıyordum cevabını...Nedenmiş bunu daha bir haftadır yeni buldum, farkına varmadığım eksiklerimdenmiş!

Senin ilk yapman gereken tavsiyelere uymadan önce;

Kendine dışarıdan başka bir insanın gözüyle bakıyormuş gibi bakman! hatalarını, yanlışlarını, eksiklerini bulup önce onları düzeltmelisin! Mutlaka karakterinde bazı fazlalıklar, ve çok eksiklikler gizlidir ve senin kendinin bile bilmediğin, henüz farkına varmadığın ne cevherler saklıdır kimliğinde!

Bunları dediğim gibi, kendine dışarıdan bir insan gözüyle bak! anca öyle fark edersin eksiklerini, fazlalıklarını..
Çünkü; karakterindeki eksikleri gidermeden tavsiyelere uymaya kalkarsan, ancak zaman kaybeder, kendini kandırırsın!
Bir saatten sonra tökezleyip, yine eski haline getirir nefsin seni!

Neyse bu eksikleri, fazlalıkları tespit edip düzelmeye başla, ondan sonra ablamın tavsiyelerini hayatının merkezine koy! bak bakalım kendini tanıyabiliyor musun ondan sonra!

Ben ne kadar güçlü bir insanmışım da haberim yokmuş!

Ben her şeyin çaresini bulabilir mişim meğer ne körmüşüm!

Hep kendi kendimi hüzne, üzüntüye boğmuşum, cevap ben de imiş ben fark etmemişim diyeceksin!

Ben nereden mi biliyorum?
Aynısını yaşadım söylediklerinin "bir numaralı karamsar bir insandım" ve hayata resmen at gözlüğüyle bakıyormuşum, sadece önümü görüyormuşum, bakış açım ne kadar da darmış! diyorum şimdi kendime!

Son olarak; kendi karakterindeki bütün huylarını değiştirebilirsin!
Ama dışarıdaki çevrendeki insanların kalıplamış, onların bile kendi hatalarından haberi olmadığı huyları vardır! bunlarla karşılaşınca da önceden verdiğin tepki ne ise, kendi tepkini değiştir sadece! o olayı da ancak bu şekilde yenebilirsin..

Kısacası, hayatta başarılı olmak için;
Önce kendi karakterimizdeki eksikleri giderip ve fazlalıkları törpüleyip, ondan sonra da hangi insan ve olayla karşılaşırsak karşılaşalım, olumlu yönden bakmayı, Allah benim için bunda da bir hayır vermiştir diye düşünerek, değiştiremediğimiz kişi ve olaylara karşı da sade ve sadece TEPKİMİZİ DEĞİŞTİRECEĞİZ ancak o zaman hayatımız yolunda gitmeye başlıyor!

Selam ve dua ile sağlıcakla kal...

Üst Alt