• Forumda Rüya yorumu YAPILMIYOR! Mesaj göndermeyiniz! Mesajınız silinir!

Bir üyenin rüyasindan

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aglarsanaglarim.jpg

Selamün Aleyküm ve hayırlı günler..
Her gün bir üyenin Rüyasindan;ilham aldığım, içimde doğan aklimda beliren bir fikirden yola çıkarak yazmak istiyorum musaadeniz ile...
ve kimin oldugunu yazmiyacagim herkes kendi Rüyasindan anliyabilecek ins.
Niyet hayır,olanin âkıbetti de hayır olur!!Mubah iyi niyetle yapılırsa taat olur; sevap verilir
haydi Ya Allah ya Bismi Allah..Herkesi çok selamlıyorum.
Selametle Hayra kalin..
acilangul1

...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ucmakmikalmakmi.jpg

Gönül ehli olanlar, manayı anlatırlarken bir benzeriyle söyler ve anlatırlar. Çünkü duygularımızla anladığımız ve bildiğimiz şeyler, mânâ aleminin gölgesi gibidirler..

"Gönlüm uçmak isterken semavi ülkelere; Ayağım takılıyor yerdeki gölgelere…”
"DİYORLAR, KALSIN ŞİİRDE SÖZDE YERDE,SEN ARAŞTIR, GÖKLERE ÇIKAN MERDİVEN NERDE? "
ÜSTAD Necip Fazıl KISAKÜREK

bir kuş olup AŞK ve UMUT kanatlarim ile
sana doğru uçmak isterdim ..
"AŞK'a uçarsan kanatların yanar” diyorlar..
“AŞK'a uçmazsan kanat neye yarar.” ...
ve her şeyden uzaklaşıp seninle olmak;kendim ile olmak gibidir!!
bu günah çukurundan çıkıp ,nefsimin gölgesinden kurtulmak!!
teslimiyetin zirvesinde senin aşkınla yanip;
ve her şeyin bir kocaaa bir hiç olduğunu farkına varmak isterdim
bu kalabalıklar diyarında yanlızken
hiç birşeye aldırmadan sana koşmak ,,Huzurunda Huzur bulmak!!
sevgili esirgeme sevgini
bir umanın içinde susuz kaldım
sevginden,şevkatinden
Bizi Sen-siz BIRAKMA !! YARRABI.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aglarsanaglarim.jpg

Bir üyenin Rüyasindan;ilham aldığım, içimde doğan aklimda beliren bir fikirden yola çıkarak yazmak istiyorum musaadeniz ile...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
takmamutluol.jpg

Yaşam üzerine biraz fazla geldiği zaman onun dikkine Gitme!!! hayat bazen dillenip konuşuyor anlamaya calis!!
Secdeye eğil, biraz mütavazi ol, zorlama biraz duraksa neler olup bittiğine anlam veremiyorsan bile..
Sabr et!! zamani geldiginde bu olanlarin hikmettini bir gun anliyacaksin..
Bu bekleyis Senin olgunlasma devrindir!! Gelen nimette ermen icin hazir degilsin, bunu Seni Yaradan en iyi bilendir!!
Sadece Sabir ile bekle. Güneş sizin icin de bir gun doğacaktır..

Zorlamaya SIKILMAYA gerek yok...
O cc. Ol dedigi zaman zamani geldiginde zaten kendiliginden olacaktir...
O bir dengedir O anlamlı gizemli ve Hikmetlidir!

Hakk'ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine teslim ol.
Bırak hayat sana rağmen değil, Sen hayat kader kismet ile beraber ak..
Kadere tas atmak akil mantik isi degil..
ÖNCE KENDİN VE KADERİN İLE BARIŞIK OL ...
Kader'in Sırrına akil erdiremezsin..
Kendileri için hazırlanmış kaderi izleyip yasarken, sabredip en güzel tavrı gösterenler hiçbir şey kaybetmez!!
Bilakis; ruh sağlığıni, dünya ve ahiretlerini, neslini ve nesebini malini ve aklini KORURLAR....

Allah'ın sunduğu sınırsız nimetler, O'na güvenmeyi ve rahmetinden ümit var olmayı gerektirir
Rabbinin kaderine tebessüm et, ağlatma yüreğini. Aldırma şeytana... SAKIN isyan etme..
İsyan kime dir? Seni ve Kaderini Yaradana mi?
Seni saptırmak isteyen nefsin!! Rabbin degil!! Dostunu ve Düşmanını İyi Belle..
Sor kendi kendine! Bak kardeşim! her yaşadığın sıkıntı bir gün sana huzur olarak dönebilir,
her acı seni bir gün mutlu edebilir,
her sabrın senin için güzel bir akibet getirebilir.
Sen yaşamında Yusuf gibi yaşamalısın...
Yusuf gibi sabrı kuşanmalısın..
Yusuf asla isyan etmedi!! başına gelen her acıya sabretti...
tuzağa, ölüme, köleliğe, iftiraya, zindana hep sabr edip sukretti..
Yusuf gibi yürekli ol....Yada Yakup as. kadar SABIRlı...

Allah’ın Değil İnsanların Rızasını Aramak Kişiyi Basitliğe, felakette Sürükler....
BUNU UNUTMA...

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
takmamutluol.jpg

Yaşam üzerine biraz fazla geldiği zaman onun dikkine Gitme!!! hayat bazen dillenip konuşuyor anlamaya calis!!
Secdeye eğil, biraz mütavazi ol, zorlama biraz duraksa neler olup bittiğine anlam veremiyorsan bile..
Sabr et!! zamani geldiginde bu olanlarin hikmettini bir gun anliyacaksin..
Bu bekleyis Senin olgunlasma devrindir!! Gelen nimette ermen icin hazir degilsin, bunu Seni Yaradan en iyi bilendir!!
Sadece Sabir ile bekle. Güneş sizin icin de bir gun doğacaktır..

Zorlamaya SIKILMAYA gerek yok...
O cc. Ol dedigi zaman zamani geldiginde zaten kendiliginden olacaktir...
O bir dengedir O anlamlı gizemli ve Hikmetlidir!

Hakk'ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine teslim ol.
Bırak hayat sana rağmen değil, Sen hayat kader kismet ile beraber ak..
Kadere tas atmak akil mantik isi degil..
ÖNCE KENDİN VE KADERİN İLE BARIŞIK OL ...
Kader'in Sırrına akil erdiremezsin..
Kendileri için hazırlanmış kaderi izleyip yasarken, sabredip en güzel tavrı gösterenler hiçbir şey kaybetmez!!
Bilakis; ruh sağlığıni, dünya ve ahiretlerini, neslini ve nesebini malini ve aklini KORURLAR....

Allah'ın sunduğu sınırsız nimetler, O'na güvenmeyi ve rahmetinden ümit var olmayı gerektirir
Rabbinin kaderine tebessüm et, ağlatma yüreğini. Aldırma şeytana... SAKIN isyan etme..
İsyan kime dir? Seni ve Kaderini Yaradana mi?
Seni saptırmak isteyen nefsin!! Rabbin degil!! Dostunu ve Düşmanını İyi Belle..
Sor kendi kendine! Bak kardeşim! her yaşadığın sıkıntı bir gün sana huzur olarak dönebilir,
her acı seni bir gün mutlu edebilir,
her sabrın senin için güzel bir akibet getirebilir.
Sen yaşamında Yusuf gibi yaşamalısın...
Yusuf gibi sabrı kuşanmalısın..
Yusuf asla isyan etmedi!! başına gelen her acıya sabretti...
tuzağa, ölüme, köleliğe, iftiraya, zindana hep sabr edip sukretti..
Yusuf gibi yürekli ol....Yada Yakup as. kadar SABIRlı...

Allah’ın Değil İnsanların Rızasını Aramak Kişiyi Basitliğe, felakette Sürükler....
BUNU UNUTMA...

selamun aleyküm canım hocam ne kadarda güzel yazmışssınız azda olsa üstüme alındım...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aglarsanaglarim.jpg

Bir üyenin Rüyasindan;ilham aldığım, içimde doğan aklimda beliren bir fikirden yola çıkarak yazmak istiyorum musaadeniz ile...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
papatyalarvegunes.jpg

"yardım et ya Rab "
Ya Rab!Gazabından rızana azabından affına Senden dahi yine Sana sığınırız!
Seni hakkı ile övmekten aciziz!Yardım et Ya Rab!
Allah-in rahmet ve Hidayettine talibiz..

Şeytan bos eve girmez!Sizin ile uğraşıyor demekki.
La havle vela kuvvete illa billâh..ile
Kelimeyi şehadeti çok söyleyin..
Her şartta ve her an yüce Allah-i idrak ederek zikr edilmelidir..

Günümüzde insanların o kadar kafaları karışmış ki, bir takım ibadetlere dahi önyargılı yaklaşılabiliyor.
Allah’ın bir emri olan zikir de bu önyargının ve cehaletin kurbanları arasında. Bu sebeple olsa gerek, zikir deyince hayatla irtibatları kopuk,
yarı mecnun insanların kendilerini adadıkları garip bir iş akla geliyor.

Oysa Kur-an-i Kerim de ve hadis-i şeriflerden öğreniyoruz ki, insanın Allah’a karşı yapacağı en büyük vazife zikirdir.
Zikir bütün ibadet çeşitlerini içine alan bir ameldir. Onun belirlenmiş bir sınırı, zamanı ve miktarı yoktur.
Çünkü zikredilen zat alemlerin Rabbi Yüce Allah’tır. O, her an zikredilmeye, sevilmeye ve övülmeye layıktır.
Her varlık O’nun karşısında aciz ve O’nu anmaya muhtaçtır. Her şartta ve her an yüce Allah zikredilmelidir.
kâinattaki bütün varlıklar O’nu kendi haal dilli ile zikr ederler..kainatta cansız ve Allah-i anlamiyan, bilmeyen hic birşey yoktur.
Herşey canlıdır ve herşey kendi ahenki ve hal dili ile varlığın birliğini zikreder.

“Yedi kat gök, yer ve bunların içindekilerin hepsi Allah’ı tesbih eder. O’nu övgü ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur.
Fakat siz onların zikrini anlamazsınız. O çok halimdir, çok bağışlayıcıdır.”
İsra/ 44

Her bir varlığın kendine ait bir dua ve tesbihi vardır, onu bilir ve yerine getirir (Nur/41).
Zikir ve tesbih hangi dilde yapılırsa yapılsın, Yüce Rabbimiz yapanı bilir ve zikrini işitir. Çünkü bütün mülk O’nundur.
Her şey O’nun sonsuz kudretiyle ve yüce iradesiyle vücut bulmuş, hayat sahnesine çıkmıştır.
Zikir anmak, hatırlamak, unutmamak ve yad etmek gibi manalar taşır. Ancak, ondaki gizli mana sevmek, yüceltmek ve özlemektir.
Zikrin aslı, gönülden masivayı yani Allahu Tealâ dışındaki her şeyi çıkarıp O’nu sevmektir...
Halk içinde Hak ile Allahü teâlâ ille olmak..O cc. i görebilmektir..

En büyük ibadetlerden biri de namazdır. Ondaki tek hedef de bütün azalarla Allah’ı zikretmektir.
“Beni zikretmek için namaz kıl” (Tâhâ/14) ayeti, namazdaki asıl hedefin rukû ve secde değil, bütün bunları yaparken Yüce Mevlâ’yı zikretmek,
dil ve hal ile O’nu yüceltmek olduğunu ifade ediyor.

Kulun Yüce Allah’ı zikretmesi her şeyden büyüktür. Yaptığı zikre karşılık olarak Yüce Allah’ın kulunu zikretmesi ise hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyük bir saadettir.
Allahu Tealâ’nın “Siz beni zikredin, ben de sizi zikredeyim” (Bakara/152) müjdesi her çeşit zikri içine alır.
Allahu Teala’yı zikretmek için bu müjde yeter..

Etrafimizda çiçekler, agaclar ölüyor, fark etmiyoruz..
Hayvanlar ölüyor, ölümu HATIRLAMIYORUZ...
bizim fark edemediğimiz her sey bize Allah cc. in sifatlari ile konuşuyor... ama biz halen anliyamiyoruz...
Allah(CC) Bizimle her an Konuşuyor! ama biz gaflet uykusundayiz..duymuyor ve görmuyoruz..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aglarsanaglarim.jpg

Bir üyenin Rüyasindan;ilham aldığım,etkilendiğim içimde doğan aklimda beliren bir fikirden yola çıkarak yazdigimi ;
fark eden bir arkadasim merak edip sormus
;"hangi Rüyalarin, yorumunu Neden-Niçin-Nasıl seçiyorsun ?"

rüya türlerinden yalnızca “amaçlı rüyalar” ya da diğer adıyla “haberci rüyalar” grubuna giren, bir mesaj taşıyan rüyalari, seçiyorum...
rüyaların bir kısmı psikofizyolojik ve bilinçaltı, nedenlerden kaynaklandığını biliyoruz ki, bunlara “alelade rüyalar” da denilir..
bu rüyalar hiçbir mesaj taşımadıklarından aslinda yorumlanmayı da gerektirmez...kişinin, bilinçaltı ve özelidir..
Her kişi,rüyasındaki sembolizmi çözmek isteyen,öncelikle o rüyasının haberci (amaçlı) bir rüya mı olduğunu, yoksa psikofizyolojik kaynaklı bir rüya mı
olduğunu çözmesi gerekmektedir...

Alelade rüyalar beyindeki alelade ve amaçsız tesirlerin yüzeysel ve gelip geçici izlerine bağlı bulunduklarından açık ve seçik değildirler,
karmakarışık nitelikler gösterirler; çabuk unutulur ve ruhta hiçbir derin etki bırakmazlar.

Haberci rüyalar ise kaydedildikleri gibi, ruhta sürekli ve derin izler bırakırlar. Hatta bazen aylarca ve yıllarca unutulmazlar...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rahmet yağmurlarında ıslat beni…Eyy rabbim!!
Öğrendim ki yaşamak, acının ölçüsünden geçerken,
rahmet yağmurlarında ıslanmaktı…

Allah’ım…
İmtihan yollarında yürürken,
ruhunun üstünde şemsiyelerle gezinenlerden
ve rahmetinden ümit kesenlerden olmaktan
Sana sığınırım…
Ya RahimYa Latif Tut yüreğimi, bırakma beni...

Canim yaniyor,içimde bir sızı nedenini bilmiyorum
Adi sensizlik belki Yada ulasamamak ,aglayamamak derinden,
Kiyamdayken baska yerde, secdedeyken baska yerde olmak
Yönelememek sana içten bir aşkla !!Canim yaniyor ya Rabbel Alemin
kulumu sevdiğim için yarattım!! dedigin bu kullun sevgine layik olamadigim icin
Canim yaniyor!!huzuru, mutlulugu hic bir yerde bulamiyorum..

Bugün gitmek istedim buralardan ..
Sana yakin olmak için,uzaklari yakin yapabilmek için,
Çiktim viran beden kafesimden;daha fazla gidemedim nedense,
Bir yagmur basladi sessizce,ER-RAHIM .ER-RAHMAN diye fisildadi paramparça olan yüregime,
Irkildim Ya Rabbelalemin,rahmetine kavustur beni,
Sonra yürüdüm içimde bir ses anlayamadigim,
Bir güvercin gördüm sirilsiklam;EL-CELIL dedi içimdeki sese,
Ne büyük.ne yücesin;yüceliginle derman ol derdime,

Islandim,yorgunum birde aci var içimde nereye baksam seni gördüm ALLAHIM
Bir çocuk tebessümünde,bir yapragin vedasinda mevsime, yagan yağmurun her damlasinda..
MALIKÜ'L-MÜLK tecellisini gördüm kara bulutlarin içinden dogan güneste
Sen her seyin tek sahibi ALLAHIM,

Içimde bir uçurumken hayat,üstelik çikmazdayken dar sokaklarim
EL-MÜHEYMIN sesi kulagimda,
Sen aciz kullarini unutmayan hep gözeten ALLAHIM,yardim et bu kuluna,
Savruluyorum nereye gitsem bilmiyorum,bir daga bakiyorum bir mahlukata
Hepsi rükuda hepsi kiyamda Çiçekler,otlar,toprak secdede
En küçük mahlukat zikirde,insanlik ise gaflette
YA HALIK diyor tabiat;adem ise hüsranda,azapta

Ey incelik,lütuf sahibi EL-LATIF
Ey kusurlardan münezzeh KUDDÜS
EY adalet sahibi EL-ADLÜ
EY büyüklük sahibi EL-AZIM
EY merhamet sahibi ER-RAHMAN
Nereye baksam,nereye dönsem sen tecelli ettin,
Bir tek insanlikta görmedim husu ile yakaris,
her sey sende yasarken;Insanlik nefsinde ölmüs
Her yer sende iken,insanlik her yerde viran olmus,
Bu viran sehirde,divane dünyada yalniz birakma bizi

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
dua.jpg

Kalksam ve tekrar Dirilsem...tekrar Hayatıma;aaahh !!bir günahsız başlayabilsem..
Sanmayın yüreğim durgun deniz, içimde Firavun beden ülkesinde bir Mûsa yaşar..
ömrünün son demlerinde yine de ararım yalnızlığımda Ebedi Dostun aff ve rahmet kapısını…
Doğmak ..Doğrulmak ve yeniden Mevlâ’ya ulaşmak için bu buram buram hüzün..

Ve sen..Sen!!Sen Rabbim!!
yüreğimden,Ellerimden tutsan….bu mubarek Ramazan gününde..
Lâ Tahzen! Innallâhe Meassabirin. (Üzülme Allah sabredenlerle beraberdir!!
Yeniden bir firsat ile “sabret” desen ve sabredecek kadar sadrıma huzur versen…
Sonra ağlasam…beyhude gecirdigim yillarima ve Kalksam, tekrar Dirilsem...tekrar Hayatıma;günahsız ,tertemiz başlayabilsem..

Tövbeler ve tövbeler… Bu dönüşler hep Sana..
Şüphesiz ki;biz ALLAH'tan geldik ve "O"na döneceğiz bunu idrak edip!!ardından ölsem ve yeniden senin yolunda dirilsem…

Söyleme, lâyık olmadığımı n’olur söyleme…
Yokluğunda çok yandı, tekrar dirilse belki adam olur bu yürek...

Ardından attığım adımlar kadar yol gitmişim hayatta…
Senin ismini duyduğum kadar sesler kıymetlenmiş… Ve seni andığım kadar zaman günahlara “dur” demisim megerse bunu da ancak simdi anliyabildim..

Bil ki, ben âcizim; bil ki hatalarımla dolu yüreğim ve çaresizim…
Eyy rabbim,Eğer affetmezsen, eğer kabul etmezsen bu özrü, Senin kapından başka hangi kapıya gideyim...!

Ruhum beden hapishânesinde dünya Gurbethanesindeyim..
Bir ömür, Şah damarından daha yakın Sevgiliyi aramakla geçiren ve kendini ariyan,kendini tanımayan Bir insanım ben...
N’olur… Söyleme Sana layık olmadığımı!. Sen de beni bırakıp gitme…

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aglarsanaglarim.jpg

"Herkesin gönül penceresi kadar içine ayışığı düşer."
VERMEYİNCE MABUT NE YAPSIN islamiForumlar.net ailesi...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kilit mi anahtar mıyız ?

kilit.jpg

Gurbettin sessizliğine bürünüp Tefekküre dalıyor..Adem den Aleme bir Kapı açıp kendimi mahkemeye çıkarıyorum.
Hakim ben,avukat ben,suçlu yine ben ve sorular yağdırıyorum!!kendimle yüzleşip,hatalarımı,günahlarımı ,
Sevaplarımı,Doğrularımı,yalanlarımı,süzgeçten geçirirken..Bir ara kilitlenip kalıyorum,anahtar arıyorum ama bir türlü bir Çıkış kapısı bulamıyorum...
Tam o sırada rahmetli Annemin sözleri aklıma geliyor;"Bir gün kaybolursan Sığın Alemlerin Rabb'ine'',
yetimlerim ile Alemlerin Rabb'ine Sığındım Anne!!!

Şimdi,gerek kendimiz,gerekse ailemiz,sevdiklerimiz arkadaşımız,komşumuz,bir müslüman kardeşimiz ,bir sorun karşısında kilitlenip kaldığında anahtar olabiliyormuyuz?
işte bütün mesele burada!

Ve şimdi Size ve Kendime soru/yorum...? Kaç kere kurumak üzere olan ağaca yağmur olduk ?
Kaç yaraya merhem,karanlıkta kalana kaç kere gün gibi doğduk ?
Kaç yetimi güldürdük ?Kaç insana sadik dost olduk..?Kaç kere hayır duası alıp..iyiki varsin diye duyduk.
Yoksa hep kaçtık mı ?
samimiyet ile hayat bana ne öğretti biliyor musunuz ..?
her seferinde bir annenin evladina,el uzattigimda cok uzaklarda baska eyalette ,tek basina staj yapan cigerparem evladimin
hayat yoluna ona el uzatacak hayırlı bir insani bir eli Rabbim çıkartmış olmasidir..
artik karar Sizin hayra Kilit mi Anahtarmı olmak istersiniz.. İnsan ne ekerse onu biçer ..hayrın anahtarı, şerrin kilididir.

https://www.youtube.com/watch?v=pduVI2_pNzY

selbi01

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm,Gönül dostumm.Bayramanızı en içten sevgilerimle kutlar,Mevlam daha nice bayramlar nasip etsin.Saglıkla sıhatle,dua ile kalın.

selbi01

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm,islamiform.net Ailesinin,bu sitede bulunan kardeşlerimin Bayramlarını kutluyor hayırlı bayramlar diliyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
baloon.jpg

Selamün Aleyküm..Bir üyenin Rüyasindan,gönlünden yazdığı Mısralarından ..ilham aldığım,etkilendiğim içimde doğan aklimdan kalbime beliren bir fikirden
yola çıkarak kendi tecrübelerimi de ekliyerek yazdiğim kelime ve kelamlar...

Huzursuzluk nedir ?
İnsanın İçinde ,aklinda ,beyninde Sorunların ,korkuların,endişelerin,İyileşemeyen Yaraların ,
ümitsizlikten ileri gelen dengesizlik ve Stressin Yoğunlaşması Sonucunda Sıkıntı ve daralma Beraberinde Getiren Bir psikolojik sorun ve sorudur...
Akil bu kuşku,korku ve kargaşalıği,kalbe yönlendirmesi ile kalp de kendini mutsuz,huzursuz hisseder ve daralma olur!!
keşkeler ve acabalar ,korkular kemirirken beynini..Nefis de Seni korkutup,ürkütürken!Rabbin ile arana Perde gibi girerken!Kalbin ve bedenin nasil HUZUR bulsun ki....

İnsan metabolizması bazı durumlarda farklı çalışır, örneğin aşırı sevinç, aşırı üzüntü ,korku veya heyecan gibi durumlarda vücudumuzun çalışma sistemi de değişir.
Bu gibi durumlar vücudumuzun enerji ve algılama boyutunu değiştirir ..bazen daralir bazen maddi, manevi boyutta ferahlık ve genişlediğimizi hissederiz..

Psikologlar, insanın kendini üzerindeki sıkıntıyı atabilmesi ve huzur bulabilmeleri için Hayatınızı değiştirin diyorlar...
öyleyse ilk önce;aklinizi düşüncelerinizi değiştirin...düşünceleriniz pozitif olsun!!mesela ;Her şerde bile bir hayır vardır!üslubunu kendinize inandirin!!
Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür..Ya Sizi mutlu ederler Ya da Sizi Huzursuz ederler...

Siz kendinizi değiştirmedikçe,Rüyalariniz da değişmiyecektir...
sırıtık.:,

"Herkesin gönül penceresi kadar içine ayışığı düşer."
VERMEYİNCE MABUT NE YAPSIN islamiForumlar.net ailesi...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Uyanık ol!...
Etrafa dikkatlice bak,İnsanlar ne yapıyor , hayatında ne oluyor ,Sen nerdesin farkında ol ,
Uyanık ol yeter...

İstanbulda kenar semtlerde oturan yaşlı bir kadın,zamanın padişahı kanuni sultan süleyman hanın huzuruna çıkmak istediğini saraydaki görevlilere bildirmiş.Bunun üzerine sultanın karşısına çıkarılmıştı.
yaşlı kadın evinin soyulduğunu ve bu olaydan padişahın sorumlu olduğunu söyleyerek,şikayette bulunur.Bunun üzerine hiddetlenen kanuni;

-Bana bak kadın,sen niçin bu kadar derin uyku uyudun da evinin soyulduğunu duymadın?Deyince yaşlı kadın;

-Padişahım!Kusura bakma, biz seni uyanık bilirdik,onun için evimizde rahat uyuyorduk der.Bu cevap üzerine kanuni utanarak:

Haklısınız diyerek,kadının çalınan mallarının bedelini kendi malından öder.
bu yazıyı okuyup geçeceğiz belkide ve belkide çoğumuz biliyorduk bu hikayeyi diyeceğiz.Anlamaya çalışmadan yine uyumaya devam edeceğiz.........

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Şüphe veya kuşku Nedir..?
Bir insanın bir olay karşısında duyduğu emin olamama veya güvensizlik duygusu olarak ifade edilir. Bir anlamda inanç ile inançsızlık arasında kalındığı durumdur şüphe;bir hastalık göstergesidir...

Şüphe kurt gibidir ağacı kurt insanı ,sevgiyi, aileyi şüphe bitirir.
Bizler öncelikle kafamızdaki karmaşayı ,tüm soru işaretlerini,kuşkuları ,şek, şüpheleri, vesvese, evham, takıntıları ,ruhsal, aklen, psikolojik sorunlarınızı halletmemiz gerekli... yoksa hem kendimize hemde sevdiklerimize yazık ederiz..

Şüphe, hummalı hastaya benzer; uyumaz, , uyutmaz, dalsa da korkulu ,kabus dolu rüyalar görür...Şüphe, mutluluğun olduğu kadar, erdemin de düşmanıdır...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir Rüya - Bir Yorum

Erkek dağıtır Kadın hep toplar toplamaya çalışır..

Dağınık olmak dağıtmak bir erkek için problem değildir. yani yapılması gereken işler arasında, dağılanı toplamak ,bozulanı ,kırılanı tamir etmeye çalışmak sadece zaman kaybı ;her kırılan,dağılan şey için neden yenisini almaya çalışıyoruz da kırılanı tamir etmeye ,toplamaya çalışmıyoruz..

Sizce erkekler neden dağınık?
Yıllarca anneleri "Merhamet Duygusu" adı altında erkekleri sorumluluk duygusundan uzaklaştırdıkları için olabilir mi..yoksa arkadan devamli toparlayan birisi bizler anneler olduğu için mi alışıyorlar arkalarından toplayan birileri olduğu için ona güveniyolar o yüzden öyle ise
desenize yine suç bizim annelerin...kadın da ise doğuştan on gelen bir özelliktir. birlikte yaşarken de aynı ortam paylaşıldığından, kadın içgüdüsel olarak düzenli ortam ister ve toparlar.Kadın bir Anne gibi Erkeklerin tüm maddi manevi tüm dağınıklıklarını toplamak için uğraşır.

Oysa herkes kendi dağıttığından sorumludur o yüzden herkes kendi dağıttığını toplaması gerekir..

Erkek dağıtır, kadın toplar mantığı kadınları çileden çıkartır. Sevdiğinin elinde tutmak isteyen erkek tertipli ve düzenli olmalı ;kendi dağıttığını yine kendisi toplaması gerekir. Erkek dağıtır kadın toplar. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır..

Üst Alt