Bodrum plajlari

ceylannur

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
2 Eylül 2011
Mesajlar
3,872
Tepkime puanı
37
Bodrum Plajları
Bodrum yarımadasında kumsallar açısından pek çok seçeneğiniz var. Aşağıda en çok tercih edilen kumsalları ve haklarındaki kısa bilgileri bulabilirsiniz. Bu yerlere Bodrum otobüs terminalinden kalkan ve çok ucuz olan dolmuşlar ile kolayca ulaşabilirsiniz.

BİTEZ plajı Gümbet’in tepesinin hemen ardından başlamaktadır ve taksi ile en çabuk şekilde ulaşılabilir. Ortakent ile benzer olarak köy deniz kenarından 2km kadar içeride yer alır. Bitez Gümbet’e oranla daha sakin bir plajdır ama pek çok kafe ve restorana da ev sahipliği yapar. Su sığdır ve çevresi korunaklıdır ayrıca rüzgar sörfü ve diğer su sporları için çok popüler bir yerdir.

ORTAKENT köyü Bodrum yarımadasının merkezinde yeralır. Bununla birlikte kumsalı köyün 3km güneyindedir ve dolmuş ile ulaşılabilir. Sahilde su sporları ile birlikte uzun kumsallar, pek çok restoran ve otel bulunur. Su çabuk derinleştiğinden yüzmek için idealdir.

TURGUT REIS bir köyden çok bir kent havasındadır ve yarımadadaki ikinci en büyük yerleşim yeridir. Turgut Reis’in gayet kaliteli bir kumsalı vardır ama korunaklı olmadığı için burada su sporları yapılamamaktadır. 16. yüzyıldan sonra Türk amirali Turgut Reis’in adını almıştır. Cumartesi günleri Pazar kurulmaktadır.

GÜMÜŞLÜK sakin bir köydür ve yarımadadaki en eski yerleşimlerden olan Gümüşlük mutlaka bir ziyarete değerdir. Köyün hemen altında uzanan Myndos antic kentini korumak amacı ile inşaat işleri sınırlandırıldığından Gümüşlük cazibesini hala korumaktadır. Myndos’ un bir kısmı su altında bulunmaktadır ve şnorkel dalışı ile izlenebilmektedir. Ayrıca burada “Tavşan Adası” denilen küçük bir ada vardır ve suyun içinden geçerek kolayca ulaşılabilir. Yerli halk burada tavşan yetiştirip daha sonar pazarlarda satmaktadır. Güneşlenmek isteyenleri için köyün batısındaki kumsal çok idealdir ve köyün içinde de çok güzel balık lokantaları bulunmaktadır.

BAĞLA Bodrum’a yakın kumsalların kalabalık ve telaşından uzaklaşmak için en iyi fırsatlardan birini sunmaktadır. Kumsal evi, en iyi sahil restoranlarından biridir ve çok güzel Türk yemekleri sunmaktadır. Kumsalın biraz yukarısındaki su pınarıyla.
 
Üst Alt