Boşanmamak İçin Yapabileceğim Zikir ve Dualar için öneri

Merve4506

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Eşimle boşanma aşamasındayız , dava açılacak pazartesi günü . Belki hayırlısı budur ama kalbim ayrılığı kabul edemiyor , kalpleri yakınlaştıran bizi birleştirende rabbimiz . Boşanma olmaması için neler okuyabilirim , çok dardayım , göz yaşım dinmiyor , destek rica ediyorum.

omer_ömer

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Dua ..! Dua elbette yardımcıdır. Ama..

Madem ki ayrılma taraftarı değilsiniz, karşı karşıya gelmeyi ve yalnızca iki kişinin kararı ile devam veya son bulacak bir evliliği kurtaracak olan kendinizsiniz.

Evlilik, fedakarlıktır.

.. iki taraf için hesapsız olmayı gerektirir.
.. gurur meselesi yapmamaktır.
.. sen, ben değil, "biz" olmaktır.
.. bir ömre atılan imzadır.
.. her durumda karşılık beklememektir.
.. dışarıdan hiç kimseye müdahale şansı vermemektir.
.. ev halini üçüncü bir kimseye duyurmamaktır.
.. karşı tarafın aleyhinde konuşanlara asla fırsat vermemektir.
.. değer verdiğini, sevdiğini karşı tarafa hissettirmektir.

Bu maddeler çoğalır gider.

Evlilik, eşlerin birbirini, Allah 'ın emaneti olarak görmesidir.

Evlilik, iyi ve kötü günde, darda ve zorda birlikteliğe verilen sözdür, bu söze atılan imzadır...

Sizden karşıya ne kadar giderse, karşıdan size gelecek olan da o kadardır.

Sonuç..! Hesapsız olmalısınız..

Karşı taraf da bu evliliğin devamı yönünde düşünceye sahipse, ikna etmek için iş size kalmış demektir.

Kayıtlıüye

Aktif Kardeşimiz
Üyemiz
Allah'ın helal kıldığı ameller arasında en sevmediği amel boşanmadır. Sizde evliliği ayakta tutmak için muhabbet dua ve ayetlerinden faydalanıp evliliği ayakta tutmak için uğraşabilirsiniz. Eşler arası muhabbet için dua ve ayetler okunabilir.

Sevgi ve Muhabbet İçin Okunacak Dualar ve Esmalar
  • Taha Suresi 39. Ayet: "Ve elkaytü aleyke mehabbeten minni" (Sana kendimden sevgi verdim) kısmı, sevgi ve ilgi çekmek için niyet edilerek okunur.
    • Ya Vedud, Ya Rauf, Ya Halim: Katı kalplerin yumuşaması ve muhabbet için bu üç esma bir arada en az 100 defa zikredilebilir.
    • Peygamber Efendimizin Muhabbet Duası: "Allah’ım! Senden senin sevgini, seni sevenlerin sevgisini ve beni senin sevgine ulaştıracak amelleri talep ediyorum...".
    • Kalplerin Isınması İçin: "Allahummec'al hubbeke ve hubbe men yuhibbuke ve hubbe amelin yubelliguni hubbeke". [1, 2, 3]

Muhabbet Duası Nasıl Okunur?
  • Niyet: Dua edilmeden önce Allah rızası için niyet edilmelidir.
  • Zikir: Kalplerin birbirine ısınması için Ya Vedud, Ya Rauf, Ya Halim esmaları zikredilir.
  • Okuma: Dua, abdestli olarak ve samimiyetle (hacet namazı kılındıktan sonra) okunabilir. [1]
Önemli Not: Dua ederken hayırlı olanı istemek, eşlerin birbirine anlayış ve sevgiyle yaklaşması, aile huzurunu artırmak hedeflenmelidir.
Bu duaların yanı sıra, aradaki sevginin artması için güzel söz söylemek, hediyeleşmek ve anlayışlı olmak da tavsiye edilir.

Üst Alt