BU DA GECER YA HU!!
NELER GELDI NELER GECMEDI KI?DEMEKKI HER SEY GECICI IMIS..
VE GECICI OLAN SEYLER ICIN NE COOK UZULMEYE NEDE DELILER GIBI SEVINMEYE GEREK YOKMUS..
Son dönemde insanların psikolojik durumu ne halde?
Nasıl olacak, aynen ayet-i kerimede "Muhakkak ki insanlık hüsrandadır" buyrulduğu üzere insanlar büyük bir hüsran, hayal kırıklığı ve sıkıntı içinde. Psikologlar da, psikiyatrlar da hal çareleri arıyorlar.
Yahuu onlar ilkonce kendilerine ve sevdiklerine hal caresi bulsunlarda..gelsinler..
Peki neden, ekonomik krizden dolayı mı?
Hayir!asla degil.. burada hayat standartlari cook yuksek..
kendi elleriyle oluşturdukları,en cok sevdikleri kendilerini kendi nefsi ile..acittiklarindan.. dolayı.
Ne yazık ki insanlar aslî ihtiyaçları olmayan şeyleri ihtiyaç sanederek onları elde etmek için çok yoğun emek, ve zaman harcıyorlar...ki asil onemli olan seyleriunutup..zamanlarini beyhude harciyorlar..
Birçoğu bunlara ulaşamayarak bu durumun getirdiği hüsranı yaşıyor, bir kısmı ise bu emellerine ulaşıyor ancak bunlara ulaşma sürecind...KAYBETTIKLERI..kazandiklarindan..cook daha onemli ve vahim olduklarini goruyorlar..
insanlar..es, dost ,akrabayi.. menfaat icin kullanayim derken asil nimet olan Sevgi, Dostluk, Kardeslik, guven duygusunu kaybettiklerini anliyamiyorlar..
anladiklarinda ise cok gec ve yapayanliz kaldiklarini idrak ediyorlar..
Bu hal sadece sana kisisel değil, artık toplumsal bir histeri,trajedi..(Acinacak) haline gelmiş durumda.
Depresyon kelime manası itibariyle “çökkünlük hâli”dir...
Peki Yüce Mevlamız "Kaldıramayacağınız şeyi size yüklemeyiz" diye buyurduğu halde hayatın getirdikleri nasıl oluyor da altından kalkamayacağımız ağır yüklere dönüşüveriyor?
Şairin "Kendim ettim kendim buldum, gül gibi sararıp soldum" dediği gibi...
Kur’an-ı Kerim’de "Bizler bu sorumluluğu göklere, yerlere ve dağlara teklif ettik onlar üstlenemediler, ancak insan onu üstlendi" diye buyrulur...
Kulluk sorumluluğu ile mükellef iken bir de dünyayı ve içindekileri fazlasıyla büyütüp, onlara gereksiz yere önem vermeye başladığımızda kaldıramayacağımız yüklerin altına girmenin sıkıntılarını yaşamaya başlarız...Vesselam.
<!-- google_ad_section_end --><!-- haber bitiş -->