Burdurun İlçeleri

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
İlçeler

Burdur ilinin ilçeleri; Ağlasun, Altınyayla, Bucak, Çavdır, Çeltikçi, Gölhisar, Karamanlı, Kemer, Tefenni ve Yeşilova' dır.

Ağlasun: İl merkezine 32 km. uzaklıkta, "Sagalassos Antik Kenti" ile Burdur'un en önemli turizm çekiciliği olan ilçelerinden biridir. İlçede yeraltı sularının bolluğu nedeniyle alabalık tesisleri yaygındır. İlçede 2276 m. yüksekliğinde Akdağ dağcılık ve dağ-doğa yürüyüşü için çok elverişlidir. İlin,doğası en güzel ilçesidir. Kirazlarıyla ünlüdür.

Altınyayla: İl merkezine125 km uzaklıktadır.Denizli –Fethiye yolu üzerinde şirin bir ilçedir. Yaylaları ve Anıt Ağaçları ile ünlüdür. Güney batısında önemli bir Likya kenti olan Balbura Antik Kenti bulunur.

Bucak: Burdur'a 45 km. uzaklıktadır. İlçenin kuzey-doğusunda Roma Dönemine ait "Cremna Antik Kenti" ve Kocaaliler bucağında Toros Dağları üzerinde “Milias ve Sia Antik kentleri”,Kestel köyünde “Kodrula Antik Kenti” bulunmaktadır. Susuz Kervansarayı ve İncirhan Kervansarayı önemli Selçuklu eserlerindendir.

Çavdır : İl merkezine 95 km. uzaklıktadır. Antalya-Fethiye ve Denizli yol kavşağında bulunur. İlçede birçok Tümülüs ve Höyük ve Kaya kabartmaları bulunmaktadır.

Çeltikçi : İl merkezine 30 km. uzaklıktadır. Antalya yolu üzerinde bulunmaktadır.

Gölhisar: İl merkezine 107 km. uzaklıkta bulunan ilçenin yakınında yer alan “Cibyra Antik Kenti” ve İbecik Kasabasında “Bubon Antik Kenti” ile önemli bir turizm potansiyeline sahiptir.

Karamanlı İlçesi: İlçenin merkeze uzaklığı 63 km.dir. İlçede çok sayıda Tümülüs bulunmaktadır.

Kemer İlçesi: İl merkezine 40 km uzaklıktadır. İlçede Olbasa gibi önemli antik kent vardır.

Tefenni: İlçenin merkeze uzaklığı 70 km.dir. İlçenin güneyindeki Çamur höyükte, Kalkolitik Döneme ilişkin yüzey araştırması bulguları burasının çok eski bir yerleşim merkezi olduğunu göstermektedir.

Yeşilova: İl merkezine uzaklığı 60 km.dir. En eski yerleşim yerlerinden birisi olan ilçe sınırları içindeki Dereköy ve Gençali'de yapılan yüzey araştırmaları sonucunda Kalkolitik Döneme ait (M.Ö. 5000) çanak- çömlekler gün ışığına çıkmıştır. Kışın İlçenin Eşeler dağında kayak, yazın ise Salda Gölündeki kamping alanlarında sakin bir tatil geçirmek mümkündür.
 
Üst Alt