- Katılım
- 27 Şubat 2011
- Mesajlar
- 413
- Tepkime puanı
- 6
ÇARDAK KEBABI (DÜDÜKLÜ) ( birinci tarif)
MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağ
1/2 kg dana kuşbaşı
1 diş sarmısak
250 gr yoğurt
kırmızı biber
2 adet yufka
HAZIRLANIŞI
Eti, bol soğan ve bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile, çok yumuşak bir hale gelinceye dek düdüklü tencerede pişirin. Suyu çekilince tahta bir kaşıkla ezip, püre kıvamına getirin. İçine kavrulmuş dolma fıstığını ilave edin. Yufkaları üçgen biçimde kesin, hazırladığınız et ile 2 parmak eninde sigara böreği şeklinde sarın. Teflon tavada, sıvı yağ ile kızartın, servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurt dökün ve kızdırılmış biberli tereyağı gezdirip servis yapın.
--------------------------------------------------------------------------------
ÇARDAK KEBABI (DÜDÜKLÜ) (ikinci tarif)
Malzemeler:
0.5 kg. kuşbaşı dana eti
2 yufka
4 diş sarımsak
250 gr. yoğurt
2 kaşık tereyağı
3 adet soğan
tuz
pul biber.
Et düdüklü tencerede üzerine 1 bardak su koyularak pişirilir. Düdüklüden alınır, ince olarak didiklenir. Soğanlar halka şeklinde doğranır. Yağda kavrulur. İçine etler atlıır. Tuz, karabiber ve maydanoz ilavesi ile bir iç hazırlanır. Yufkalar 8 eşit parçaya bölünür. Hazırlanan yufkalara sigara böreği gibi sarılıp kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınan böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Pul biber île kızdırılmış yağ üzerine dökülüp dereotu ile servis yapılır.
MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağ
1/2 kg dana kuşbaşı
1 diş sarmısak
250 gr yoğurt
kırmızı biber
2 adet yufka
HAZIRLANIŞI
Eti, bol soğan ve bir tatlı kaşığı sıvı yağ ile, çok yumuşak bir hale gelinceye dek düdüklü tencerede pişirin. Suyu çekilince tahta bir kaşıkla ezip, püre kıvamına getirin. İçine kavrulmuş dolma fıstığını ilave edin. Yufkaları üçgen biçimde kesin, hazırladığınız et ile 2 parmak eninde sigara böreği şeklinde sarın. Teflon tavada, sıvı yağ ile kızartın, servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurt dökün ve kızdırılmış biberli tereyağı gezdirip servis yapın.
--------------------------------------------------------------------------------
ÇARDAK KEBABI (DÜDÜKLÜ) (ikinci tarif)
Malzemeler:
0.5 kg. kuşbaşı dana eti
2 yufka
4 diş sarımsak
250 gr. yoğurt
2 kaşık tereyağı
3 adet soğan
tuz
pul biber.
Et düdüklü tencerede üzerine 1 bardak su koyularak pişirilir. Düdüklüden alınır, ince olarak didiklenir. Soğanlar halka şeklinde doğranır. Yağda kavrulur. İçine etler atlıır. Tuz, karabiber ve maydanoz ilavesi ile bir iç hazırlanır. Yufkalar 8 eşit parçaya bölünür. Hazırlanan yufkalara sigara böreği gibi sarılıp kızgın yağda kızartılır. Servis tabağına alınan böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Pul biber île kızdırılmış yağ üzerine dökülüp dereotu ile servis yapılır.