Çok zor günler geçiriyorum

darq

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm. Çok zor günler bu günler. İçim daralıyor, sürekli kabus görüyorum, yaşadıklarımdan olsa gerek. Lütfen dualarınızı esirgemeyin. Tüm güzellikler sizinle olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam Allah cc. Yar ve yardimciniz olsun..Her sey imtihan ve Gecici..
Bu da geçer yâ hû, bunlar da biter. Karanlık ardından şafaklar söker...

İnsan madde ile mânanın ruh ile bedenin ve kâinat ile zerrenin birleştiği muazzam bir varlıktır...
Bunlardan hangisinde bir eksiklik varsa orada hastalık olur ve o hastalığın tedavisi de yine o eksilen yerin tamamlanması onarılmasıyla düzelir.
Bilmem ki size nasil derdimi anlatsam;
Bir dert ki düşman başına! Gönül hicran yarası desem…Değil!
Ekmek parası desem…yook Değil!Hamd olsun karnimiz tok sirtimiz pek
Bir dert ki…icimde yanlizlik sevgisizlik ve yetersizlik eksiklik gibi bir sey...

İnsan hayatına baktığımızda düz bir çizgi değildir olmamalıdır da. Nasıl mevsimler aylar günler farklı farklıdır
aynen öyle insan da bazen neşeli ve mutlu
bazen kederli ve elemli; kasvetlihüzünlü ve bir boslukta hisseder kendini....
kimi zaman özgüveni yüksek kimi zaman acziyet ve yetersizlik içerisinde olabilmektedir.

Ruhun da Her zaman dört dörtlük olmak mümkün değildir...
Bunlarda gecer Ya Hu....

Genel olarak rahatlamak için yaptığım şeyler çeşitlidir benim için.
Dua etmek,namaz kilmak,Rabbim ile dertlesmek bana iyi gelir!! Gerçek dostuma içimden ne geçiyorsa anlatırım...
Huzur bulur İnanılmaz rahatlık hissederim.
Cocuklar ve bahcem ile ilgilendigim zaman hafiflediğimi hissediyorum.
Bunaldığım zaman, hava almak, yürüyüş yapmak ,suyun sesini,kainatti dinlemek iyi geliyor.
Eğer bir seyi paylaşma ihtiyacı hissediyorsam sevdiklerimle konuşup, zaman geçiririm.

Bir keresinden Hazreti Pir sordu: ''Değişmek için ne yapmalıyım?''
Ve Cevap verdi: ''Hiç bir şey. Yapmanız gereken şey yapıyor olduğunuz şeyleri yapmamaktır."

her şeye hayır gözüyle bakmak güzellikleri aramak iyilikte bulunmak öfkelenmekten şiddetle kaçınmak...
basina gelen her olaya bunda da bir HAYIR vardir..gözüyle ile bakmak...
vicdanini daraltacak haksizlik ve kotuluklerden uzak gergin olay ve kisilerden uzak kalmak....
tabiat guzeliklerini bakmak..tefekkur etmek..
ve ozellikle Kadere kaderin Sahibine tam teslim olacak...
Kaderi sual etmek yargilamak insani cikmaz bir deprasyon ve psikolojik bozukluguna sokar!!
Güzel bakan güzel görür. Güzel gören güzel düşünür.
Güzel düşünen hayatından lezzet alır..
asagidaki konuyu okursaniz Yanliz olmadiginizi anlarsiniz..Hayirli geceler..

https://www.islamiforumlar.net/dok-...-hic-bir-sey-yapamadigim-donemler-oluyor.html

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kirmizigul02.jpg

Öyle aylar yıllar yaşarsınız ki, siz dertlerin üstüne çıkıp hedefinize doğru koşmanız gerekirken, dertler sizi esir alır.
Gülmeyi unutursunuz. "Nasılsınız?" diyen dostlarınıza, tebessüm ederek "İyiyim" dersiniz.
Oysa iyi değilsiniz, kan ağlıyorsunuz. Evet, Yaratana şikâyetiniz yok, ama mutsuzsunuz.
Bir yerlerde bir şeyler eksiktir çünkü. Tipkı bazı şeylerin fazla olduğu gibi.
Davetsiz dertlerin hiç gitmeyen misafirleriniz olması yetmiyormuş gibi, bir de ulaşmayı istediğiniz idealleriniz, ümitleriniz,
hayattan beklentileriniz vardır. Derdin verdiği acı ve ıztıraptan ideallerinizi düşünemez hâle gelirsiniz.

Hani mutlu bir gelecek istiyordunuz. Hani mesut bir yuva kuracaktınız. Hani iyi bir eğitim görmeyi plânlamıştınız.
Hani çok kazanacaktınız, ev, araba alacaktınız. Hani neler neler yapmayı arzu ediyordunuz.
Hayır! Onlar size çok uzakta artık. "Her türlü zevkten vazgeçtim, acılarım dinsin yeter" demeye başlarsınız.
Acınızı yalnız çekersiniz. Can dostu sandığınız, derdinizi lütfen dinler. Zaten çoğu kimseye derdinizi açamazsınız bile.
Açtıklarınız da fazla oralı olmaz. Çünkü, pek az kimse kötü gün dostudur. İnsanlar genelde güçlünün ve mutlunun yanındadır.

Bunlar; bir isyan, bir şikâyet ve bir ümitsizlik tablosu değildir. Bir tesbit ve çare arayışıdır. Ve maksadımız, tabiî ki bir dizi çözüm önerileri sunmaktır.

Farklı kimselerden çok farklı dertler işittim. Başı arşa değme kabiliyetinde olan dağ gibi yeteneklerin yollarını bir kaya parçasının kapattığını gördüm.
Deryayı yutacak insanların bir dereyi aşmakta zorlandığına şahit oldum. Sorunlar anaforunda bocalayan nice gencin ağladığını duydum.
Övünerek andığımız aile yapımızın geçimsizlik problemiyle çatırdadığını biliyorum.

Derdini yalnız çeken nice insanın gözyaşına ortak olmak istiyorum. Derdi verene değil, çözümsüzlüğe isyan ediyorum.
Aşılamayacak bir engel, çözülemeyecek bir problem tanımıyorum. Her derdin devası, her borcun edası, her hastalığın şifası vardır diyorum.

Hiçbir şey çözümsüz değildir. Ağlamak yerine, derdin çaresinde yoğunlaşacağız. "Hiçbir dert yoktur ki, devası yaratılmamış olsun"
demiyor mu Hz Muhammed sav..

Bir şeyler değişiyor mu yoksa zamanla değişen biz miyiz?
Ruhumu aydınlatmak yerine karartan bu yağmur da niye?
Anlam veremiyorum gerçekten! Bu hüznüme, aklıma rağmen söz geçmeyen ruhuma, acılarımın nedenini bile bilmeden acı çekiyorum.
Her gece kabuslarımdan sonra uyandığımda ağlıyorum. Yaşananları ne kadar unuttuk desek de aslında unutmadığımızı rüyalarımız söylüyor.
Hala kendimi anlamaya çalışıyorum...
Bilinçaltımı çözmeye çalışıyorum. Çünkü biliyorum ki sonuca bununla varabilirim. Çünkü biliyorum ki bana yardım edecek kişi sadece "kendim'im" ...

Sevebilmeliyim kendimi... Seviyorumda... Sadece iyi yönlerimle değil, kötü yönlerimi de görebilmeli, hatalarımla anlayabilmeliyim.
Sağ elimi, sol elimle tutup ayağa kaldırmalıyım gittikçe dibe vuran beni.
Ama şunu da biliyorum ki, dibe vurmadan gerçeği göremeyeceğim. Acıyla yoğrulacağım, sabırla büyüteceğim kendimi.
Bazen bir dakika sana 25 yıllık tecrübeyi verebilir. Yaşadığım bir dakikayı kaçırmayacağım.

Etrafıma, aileme, arkadaşlarıma ya da sevdiğime sarılmadan önce ilk kendime sarılacağım.
Güne başlarken şükran duyacağım ve kulaklarımı kendime açacağım. Susturmayacağım içimde yaşayan çocuğu...
Özgür olabilmeli o. Olabilmeli ki hayatta zevk alabilmeliyim.
Şunu da çok iyi biliyorum ki; kendime düşman, kendimin düşmanı da yine benim. Susturabilmeliyim egomu... Konuşmamalı o...
Hiç hayra çalışmaz bilirim. O konuştukça küçük çocuğu kandırır ve bana yine oyun oynar zihnim.
Bizim duvarlarımız zihinlerimiz. Sonsuz mutluluğa koşamadığımız, demir parmaklıklarla bize engel olan korkularımız...
Nede çok korkularımız var. Kabul etmekten bile korkuyoruz...

Artık zamanla anladığım bir şey var... Ben hiç bir şey bilmiyorum. Nasıl bir duygudur ki bir insanoğlunu bilinmeze atmak
ve bunu öğrenmesini izlemek. Görürsün ki öğrenmek acı ile olur. Bir coçuk bile eli yandıktan sonra anlar ki soba sıcaktır...

Floral

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm
Çok zor günler bu günler. İçim daralıyor, sürekli kabus görüyorum, yaşadıklarımdan olsa gerek. Lütfen dualarınızı esirgemeyin. Tüm güzellikler sizinle olsun.

ALLAH'ım, inşallah, size yardım eder. Herkese yardım eder, İNŞALLAH. Sadece, sabırlı olmak gerekir. duaa..duaa..
"Sabır acıdır, lakin meyvesi tatlıdır"acilangul1acilangul1
Ben de zor günler yaşadım, ama sabr ettim, şimdi her şey iyiye doğru gidiyor.

İnşallah, Allah'ım her zaman hepimize yardım eder.

goknur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
ALLAH yardımcınız olsun kardeşim. Tez zamnda feraha kavustursun inşallah. Benm de 1 ay önce çok sıkıntılarım vardı, celcelutıye diye bir dua var, ALLAH'IN izniyle kesinlikle sıkıntıları gideriyor. Gerçi, tüm dualar böyledir ama, ben bu duayı okuduktan sonra çok şükür sıkıntım hemen hafifledi...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ALLAH yardımcınız olsun kardesım tez zamnda feraha kavustursun ınsallah.benm de 1 ay once cok sıkıntılarım vardı celcelutıye dıye bır dua var ALLAHIN ıznıyle kesınlıkle sıkıntıları gıderıyor gercı tum dualr boyledr ama ben bu duayı okuduktan sonra coksukur sıkıntım hemen hafıfledı...

Allah RAZI olsun kardesim ama bu Duayi mi kasd etmistiniz...

goknur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Evet, bu duayı karşıma çıkaran Rabb'ime Elhamdülillhah.

sadliko

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Benm de 1 ay önce çok sıkıntılarım vardı, celcelutıye diye bir dua var, ALLAH'IN izniyle kesinlikle sıkıntıları gideriyor.

selamun aleykum
özel bir okuma şekli varmı
örneğin zaman,adet süre gibi ve sıkıntı çeşidine göre hangi beyit vs

goknur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
hayır ozel bırsey yapmanıza gerek yok.zaten ınternette bıle cok kolay bulabılırsınız.gercekten ınanarak ve ıcten yapın :.dost.

sgnl

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm çok zor günler geçiriyorum bu aralar yardıma ihtiyacım var. Birini çok seviyorum, onunda sevdiğine inanıyorum ama ailesi istemediği için ayrılmak üzereyiz. İki sene oldu çok ilgili efendi biriydi, gelip gidiyordu yaşadığım şehre, her fırsata ikna olurlar birgün diyordu aman nereye kadar böyle sürer dedim. Bu belirsizlik yorucu, üstüne gitim çok seni kendimden cok düşünüyorum dedi ama ne yapacağımi bilmiyorum, bitirmek istemiyorum ama nasıl devam edecegimi bilmiyorum dedi. Bende sen bilmiyorsun bitsin dedim. Yaklaşık bir aydır görüşüyoruz ama ne yapacağımı bilmiyorum.

Gönül sızım...
https://www.islamiforumlar.net/gonul-sizim/33181-herseyi-zamana-birak.html

hati

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm
Çok zor günler bu günler. İçim daralıyor, sürekli kabus görüyorum, yaşadıklarımdan olsa gerek. Lütfen dualarınızı esirgemeyin. Tüm güzellikler sizinle olsun.
Aleykümselam. Kardeşim, Allah yar ve yardımcın olsun. İnşAllah duamda olacaksın.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selamün Aleyküm

İnşirah suresi okursanız ve gece namazları çok iyi gelir.. Selam ve dua ile

elıf_elıf_elıf

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Rabbım yardımıcınız olsun ınsallah. Cumlemızın ınsallah.

Üst Alt