Çökertme Kebabı

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81


Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır ve Malzemeleri?

Malzemeler: (4 kişilik)
1 kg.patates
yarım kilo biftek1 adet kuru soğan
3 adet domates
1 su bardağı salça
tuz, karabiber, zeytinyağı, sarımsaklı yoğurt

Çökertme Kebabı Hazırlanışı:
Patateslerin kabukları soyulur ve kibrit çöpü kalınlığında doğranır. Tuzlu suda 30 dak. bekletilir. Suyu dökülür, kurulanır ve kızgın yağda kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınır. Soğan küçük küçük doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Şerit halinde kesilen etler soğana eklenir ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz, karabiber, kimyon, kekik serpilir.
Diğer tarafta domatesler rendelenir ve zeytinyağında kavrulur. Salça domatese eklenir ve kısık ateşte 10 dak. pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır. Servis tabağına önce patates konulur. Üzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine etler ve en üste domates sosu konulur. Sıcak olarak servis yapılır.

AFİYET OLSUNdayi;.:
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
vay vay vay nediyelim...of of of....bıy bıy bıy... ne ettin ustavvyuduk..
 
Üst Alt