- Katılım
- 22 Şubat 2011
- Mesajlar
- 9,111
- Tepkime puanı
- 81
Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır ve Malzemeleri?
Malzemeler: (4 kişilik)
1 kg.patates
yarım kilo biftek1 adet kuru soğan
3 adet domates
1 su bardağı salça
tuz, karabiber, zeytinyağı, sarımsaklı yoğurt
Çökertme Kebabı Hazırlanışı:
Patateslerin kabukları soyulur ve kibrit çöpü kalınlığında doğranır. Tuzlu suda 30 dak. bekletilir. Suyu dökülür, kurulanır ve kızgın yağda kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınır. Soğan küçük küçük doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Şerit halinde kesilen etler soğana eklenir ve kısık ateşte ağzı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz, karabiber, kimyon, kekik serpilir.
Diğer tarafta domatesler rendelenir ve zeytinyağında kavrulur. Salça domatese eklenir ve kısık ateşte 10 dak. pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir ve karıştırılır. Servis tabağına önce patates konulur. Üzerine sarımsaklı yoğurt onun üzerine etler ve en üste domates sosu konulur. Sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN