Derin üzüntü içindeyim

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
öncelikle selamün aleyküm herkeze.gönülyarası yazdıklarının hepsini okudum okurken kimi mısralarında ahh çekerek içim acıyarak bazı mısralarınıda sana içten içe kızarak okudum özellikle babanı dinlememen konusunda.yaşadıkların gerçekten çok ağır eğer profilindeki yaştaysan hele bu yaşta bu yük çok ağır Allah yar ve yardımcın olsun.artık keşkelerin bi anlamı yok sen o kişiyi Allaha havale edip üzerine bi çizgi çekecen bu noktadan sonra senin onla alakalı tek bi düşüncen ahlanman olmamalı çünkü Yaradan devreye giriyo işalllah.sen bence sadece ve sadece kendini düşün Yaradana karşı kendini nasıl afettircem derdine düş çünkü kimse kimsenin mezarına girmeyeyecek o mezara girdikten sonra sen ve Yaradan ve ona karşı başlayacak olan hesabın başka kimse yok.Allah senin de senin gb nefsine yenik düşüp bu günaha girenlerin tövbesini kabul etsin.Allah yardımcın olsun...

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Helal olsun kardeşim ben seni düşündüğüm için kızdım ve yazdım onları bak Rabbime yakınlaşmaya ona sığınmaya başlamışsın. Ben yaşadıklarımı böyle böyle sabırla karşılamayı acımı bastırmayı öğrendim sende öğreneceksin kardeşim. Senin yazdıklarını seve seve cevapladım çünkü bende senin gibiydim aynı şeyleri pek çok kez yazdım ve bazen hala yazabiliyorum buradaki hiç kimse Allah razı olsun yazmamazlık etmedi. Hep sabırla yanımda oldular ne mutlu bana ki burda mükemmel insanlar tanıdım zor zamanımda yanımda olan insanlar tanıdım Rabbim hepsinden razı olsun. Bende onların haklarını ödeyemem. Duaların için Allah razı olsun kardeşim kızım benim tek varlığım dünyam herşeyim ona iyi bir gelecek verebilirsem dinimize yakışır bir kul olarak yetiştirebilirsem daha ne isterim şu fani dünyadan. Sende doğru kapıyı çalmaya başlamışsın sen o kapıdan ayrılmadıkça bak nasıl ferahlayıp huzur bulacaksın kardeşim. Allaha emanet ol.

selamün aleyküm.bayadır takip edemedim forumu sizin durum ne oldu kardeşim işallah hayırlısıyla sonuçlanmıştır.bu arada Allah sizden de razı olsun burda herkezin sıkıntısı derdi var biçoğumuz kimseye dökemediğimiz içimizi buraya döküyoruz.bu yüzden sayfayı kurandan da yazdıklarıyla sabırla destek veren hümeyra ve gönül sızım adminlerinden Allah razı olsun.

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
selamün aleyküm.bayadır takip edemedim forumu sizin durum ne oldu kardeşim işallah hayırlısıyla sonuçlanmıştır.bu arada Allah sizden de razı olsun burda herkezin sıkıntısı derdi var biçoğumuz kimseye dökemediğimiz içimizi buraya döküyoruz.bu yüzden sayfayı kurandan da yazdıklarıyla sabırla destek veren hümeyra ve gönül sızım adminlerinden Allah razı olsun.

Aleyküm selam kardeşim durumda değişiklik yok 29 Aralıkta ceza mahkemesi var işte amcasının yaptığı şahitlikten sonra onun gelmesine gerek kalmadığını söylediler. 29 Aralıkta tahminimce son mahkeme olacak 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemi var şu anda iki ihtimalde söz konusu ya hapis cezası çıkacak yada Allah'ın (c.c) izniyle ertelenecek mahkeme bitecek. Amcası şahitlik ederken yalan konuşmuş benim eve ip asıp kendisini asmasını istediğimi gazinoda çalışan kadınla gitmek istediğini söyledikleri konusunda gazinodaki kadının benim eski çıktığım olduğunu benim tanıştırdığımı kapıya geldiklerinde benim darp ettiğimi falan söylemiş. Belki bunları yazdığım için herkesin kafası karışacak acaba yaptı mı diye ama inandığım herşey üzerine yemin ederim bunlardan 1 tanesini dahi yapmadım. Amcası kendi söylediği şeyleri beni üzerime atmış şimdi şahitleri dinletip yalan söylediklerini ispatlamaya çalışacağız hiç işlemediğim suçun Allah'ın (c.c.) izniyle ertelenmesini bekliyorum şimdi.

Boşanma davasına gelince 20 Ocakta duruşma olacak avukat bir ihtimal bitebilir diyor ama sanırım çok sürmeyecek Ocakta olmasa Martta biter heralde. Allah'ın izni ve sizlerin duasıyla bugünlerde geçip gidecek buna yürekten inanıyorum.

Kısacası şu aslında onu korumak isterken kötü yola yanlış yola gitmesin diye çırpınırken kanunlar önünde suçlu oldum. Ve onca huzursuzluğun içinde bir gün mutlu huzurlu bir yuvamız olacak ümidiyle beklerken herşey tamamen bitti. Rabbim böyle takdir etmiş bende kabul ettim Yaradan böyle takdir ettikten sonra muhakkak bir hikmeti vardır. Ama insanım neticede yine de üzülüyorum arada kızım varken böyle olmamalıydı böyle bitmemeliydi. Çok enteresandır eğer bunca yanlışa günaha koşmasaydı evladımızın başında olsaydı bugün evlilik yıldönümümüzdü. Hayatta herşey nasip kader başımıza gelen iyi yada kötü şeylerle yaşamaya devam ediyoruz. Sabırla Rabbime sığınıp zamana bırakmak en iyi ilaç oluyor ki şükürler olsun ben Rabbime sığındıkça ondan istedikçe beni kimsesiz bırakmadı bırakmıyor. Ben kendimi bıraktığımda bile yaşadıklarımızı yaşatanlara hesap sormaya niyetlendiğimde bile beni bırakmadı ve işte o zaman nankörlük ettiğimi ve bu yanlışa günaha girmemem gerektiğini buna hakkım olmadığını anladım. Ve tövbe ettim öyle bir Rabbimiz var ki yeter ki sığınmasını istemesini bilelim, tevekkül edelim. İşte o zaman herşey daha güzel olur. Mevlam neyler neylerse güzel eyler yaşadıklarımızda hep bir hikmet gizli görmesini anlamasını bilirsek, Rabbim cümlemizin hakkında hayırlısını nasip eylesin. Hakkınızı helal edin yine uzun yazdım ama ailem ve sizler varsınız ve sizleride ailem olarak görüyorum.

Dualarınızda dualarımda bulunmamız duasıyla Allah'a(c.c.) emanet olun.

gönülyarası

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Gülcem kardeşim kalbim acıyor yanıyor. Giden gitti biten bitti günahım yiyip bitiriyor beni allahım beni affet affet diyorum sürekli. Kendime kızıyorum yaşım 21 ben saf temiz gittim, ona güvenerek nefsimiz bizi mahfetti. Ben karşı çıktım hep yanlış bişey yaparız olmaz dedim bişey olmaz dedi manen olan bana oldu o hayatına devam etti her ân aglamak istiyorum çünkü Yanıyorum güven sevgim ve salaklıgım beni bu duruma getirdi. Elime tek bir erkek eli bile degmemişken ona gittim namusuma iffetime leke sürdüm.. Allah beni affetsin onu Allah a havale ettim Rabbim bilir en iyisini. O şimdi başka biriyle ailesinin istedigi kızla yaşadıklarımızı söylememiştir belki de.. Rabbim beni affet diyorum inşallah affeder gönlüm ruhum bedenim yanıyor. TAd alamıyorum hiç birşeyden Rabbim affeder inşallah tek istegim bu. Evlilik bagını okadar istedim ki eşimle cihad edecegim hep dedim çocuklarım olacak dedim hayallerimi de götürdü ben yine istemedi beni diyemem ama kalıp savaşmadı.. Ben şimdi evlenmek istesem nasıl söylerim gelecek insana kim kabul eder ya da yıllar sonra yüzüme vırmayacagını nasıl bilebilirim ailem bilmiyor ya kulaklarına giderse veni evlatlıktan reddederler. İstemiyorum hiç bir şey Rabbim beni affetsin kulum senin günahını bagışladım desin yeter...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Dünyanın en güzel duygusu aşk ve hepimiz sanırım aşka olan açlığımızı yanlış kişilerle gidermeye çalışıyoruz :( peki ne olacak biz insanların sonu :(?
Hayırlı akşamlar güzel kardeşim; evet dünyanın en güzel duygusu aşk, sevmek, sevilmek yalnız hepimiz değil bazen kendi ruh halinin dışında hareket edenler yanlış kişilerle gidermeye çalışır açlığını (hepimiz dersek haksızlık etmiş oluruz) çünkü genelde yaralanan gönüllerin çoğu iyi niyetinin kurbanı olmuş; saf, temiz, gerçek duygularının esiri olmuş ve çok bağlanmış kişiler olduğu için, sonradan alıyor darbeyi... Yaşanırken belli olmuyor bu duyguların bağlılığın aşırılığı... Hatayı çok bağlanmakta ve çok güvenmekte yapıyoruz bunu şahsen ben de çok yaptım ve yıprandım.... yeni yeni öğreniyorum her şeyin dozajını...
"peki ne olacak biz insanların sonu? " bence insanların sonu her şeyden önce Allah sevgisi ona olan güveni ve sadakatini artırınca Allah rızası için yaparsak işlerimizi inşallah çok daha iyi olacak.. Bir de hayatta her şeye hazırlıklı olmamız gerekiyor , temkinli davranmayı öğrenmeliyiz (daha az yara almak için) selametle kardeşim....:tamam:.

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Üzülmemek ne mümkün?Yüreğe söz geçmiyor ki..!

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm "mhmt51" kardeşim, doğru diyorsun üzülmemek mümkün değil gerçek seven yürekler üzülür kalbi nasırlaşmış insanlar üzülmek şöyle dursun hiç bir şey hissetmez bile...yukarıda da yazdığım gibi durumun içindeyken anlamıyorsun duygularının aşırılığını bitince arkana bakınca belli oluyor ama nafile.. sen üzüldüğün le kalıyorsun neyse yeni yeni öğreniyoruz her şeyin dozunu öğreneceğimiz çok şey var şu fani dünyada ....

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aklın kimyası ile aşkın kimyası başkadır.
Akıl temkinlidir. Korka korka atar adımlarını. “Aman sakın kendini” diye tembihler.
Hâlbuki aşk öyle mi? Onun tek dediği:
“Bırak kendini, ko gitsin.”
Akıl kolay kolay yıkılmaz.
Aşk ise kendini yıpratır, harap düşer.
Hâlbuki hazineler ve defineler yıkıntılar arasında olur.
Ne varsa harap bir kalpte var.

Şems-i Tebrizi

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm "mhmt51" kardeşim, doğru diyorsun üzülmemek mümkün değil gerçek seven yürekler üzülür kalbi nasırlaşmış insanlar üzülmek şöyle dursun hiç bir şey hissetmez bile...yukarıda da yazdığım gibi durumun içindeyken anlamıyorsun duygularının aşırılığını bitince arkana bakınca belli oluyor ama nafile.. sen üzüldüğün le kalıyorsun neyse yeni yeni öğreniyoruz her şeyin dozunu öğreneceğimiz çok şey var şu fani dünyada ....

Aleyküm Selam :)

Önceleri,vücudu beynin yönettiğini zannederdim.Hani yönetici organ denir ya,koskoca bir yalanmış meğer :)

İnsanın maneviyat yönünü yöneten organ kalptir.Sevme diye emir gönderirsiniz beyninizle,ama o laf dinlemez.Gözlerinize bakma ona dersiniz,ama gözleriniz de emiri dinlemez.Çünkü kalp bakması için emir gönderir.Ayaklarına gitme onun yanına dersin,ama o kalbi dinler gider kalbin telkin ettiği sevdiğinin yanına...

Beyin,vekil yönetici gibi bir şeydir.Sadece insanın fizyolojik yapısını kotrol eder.Ama kalp,sadece kan pompalayan dört odalı bir organ değildir.Maneviyat kalptedir.Ve oraya beynin sözü geçmez!

Hani sevdiğini kaybeder de sonra tekrar karşılaşınca yanar ya içi,sebebi salınan hormonlardır denir.Hayır,o görünen sebebi.Aşkın acısı,yürektedir.Yürekte yanar.Beyin çok gelişmiş bir organdır ama,sevgiyi kaldıracak bir organ değildir.O yüzdendir ki peygamberimiz:(rivayet sahih değilse Rabbim affetsin)

“Ey kalpleri çeviren ALLAH’ım! Kalbimi dinin üzerine sabit kıl!”

Diyerekten dua etmiştir.Fiziksel açıdan düşünülünce,kalp ile din arasında bir bağlantı yok.Düşünme,muhakeme ve karar verme ilgili bölümler beyindedir.

Ama manevi yönden bakarsak,aşk ve yüce dinimiz islam kalptedir :)

Selametle...

Üst Alt