Duanın kabul olma süresi

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
S.a ya ben bir konu hakkında birşey sorucam. Aslında cevabı belki çok basit ama ben bilmiyorum, ögrenmek istiyorum. Ben uzun suredır bir hacetım ıcın dua edıyorum, hacet namazı felan kılıyorum acaba hakkımda hayırlı degıl mı dıye, olmuyor yoksa her duanın kabul olması için belirli bir zaman varmıdır ? Şimdi bana duaların kabul edilmesi ile ilgili her yerde yazan bilgileri söylemeyin, benim merak ettiğim mesela dua ettim, hemen olmasını beklemelı mıyım yoksa şimdi kabul olmadı belki ama zamanı vardır diye mi olmuyordur. Benim merak ettiğim şuan olmaması hiç olmaycağı anlamına mı geliyor.:bilmemm:. yaa biraz karışık yazmış olabilirim bana yardımcı olursanız çook sevinirm Allah razı olsun.
duaa..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
S.a ya ben bir konu hakkında birşey sorucam. Aslında cevabı belki çok basit ama ben bilmiyorum, ögrenmek istiyorum. Ben uzun suredır bir hacetım ıcın dua edıyorum, hacet namazı felan kılıyorum acaba hakkımda hayırlı degıl mı dıye, olmuyor yoksa her duanın kabul olması için belirli bir zaman varmıdır ? Şimdi bana duaların kabul edilmesi ile ilgili her yerde yazan bilgileri söylemeyin, benim merak ettiğim mesela dua ettim, hemen olmasını beklemelı mıyım yoksa şimdi kabul olmadı belki ama zamanı vardır diye mi olmuyordur. Benim merak ettiğim şuan olmaması hiç olmaycağı anlamına mı geliyor.:bilmemm:. yaa biraz karışık yazmış olabilirim bana yardımcı olursanız çook sevinirm Allah razı olsun.
duaa..
a.s. sena kardeşim siz kendi sorunuza yine kendiniz cevap vermişsiniz zaten:)

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Biz müslümanlar, istediğimiz şeyin gerçekleşmesi için, öncelikle aklımız ve gücümüz yardımıyla elimizden geleni yaparız, bazı durumlarda istişare yaparız. Bilenlerden akıl alırız. Yapabileceğimiz her şeyi yaptıktan sonra. Rabbimize dua ederiz. Hayırlısını isteriz. Bundan ötesine karışmayız. Duamız kabul olmazsa üzülmeyiz. Bunda bir hikmet olabileceğini düşünürüz. Bazen bu hikmeti kısa sürede anlar, bazen de neden duamız kabul olmadı diye düşünür dururuz. Belki uzun seneler geçtikten sonra duamızın kabul olmamasındaki hikmeti anlar, bezen de hiç anlamayız. Esas olan Rabbimizden hayırlısını istemektir. Yok sa ki neyin hakkkımızda hayırlı olduğunu biz bilemeyiz. Duamız kısa bir süre içinde kabul olabileceği gibi, uzun seneler sonra da kabul olabilir. Belkide bu dünyada yaşadığımız süre içinde, ettiğimiz duanın kabul olduğunu göremeyiz, bu kabul olmadı sandığımız duanın cevabını ahirette göreceğimizi biliriz. Her halükarda duamız kabul olur! Er ya da geç ya da ahirette!

sena

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
:) teşekkür ederim.... Allah razı olsun sizlerden

Üst Alt