Dünyada neden hiç istediğimiz/sevdiğimiz meseleler olmaz?

Allah'ın Kulu.

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Dünyada neden hiç istediğimiz/sevdiğimiz meseleler olmaz?

Hadi 1 tanesi bile olsa bişey demem ama o da olmuyor.agla..:,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamünaleyküm,Benim istediğimi Allah istemiyorsa ,vermiyorsa demek ki muhakak ki vardır bir sebebi kim bilir belki biz hazır değiliz yada zamanı gelmemiştır...yada Benim için hayırlı olan odur.

hem Allah'ın benim sevdiğim, istediğim her şeyi vermek mecburiyettinde de değil...
Ama öte yandan sabretmeyide bilmek iyidir...Çünki tam herşey bitti derken Allah bir kapı açıyor hayırlısıyla... İNSANIN RIZKI SABRI KADARDIR............

Sen gene şükret haline, bekle sabret.. Elbet birşey olur istediğin /sevdiğin birisi çıkar karşına. ...
sırıtık.:,

acilangul1

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
İstediğin ya da olan, olmayan nasibinden bir adım ötesi değil.
İnsan diyorum nasibinden bir adım öteye gidemeyeceğini bildiği halde neden üzülür ki?
Verirsede vermessede lütfudur, varacağım yer nasibimdir.
Olmuyorsa olmuyordur, yar belki gönlü yanık ısrarlı dualarımla ardındaki hikmetleri araştırırken kendine yaklaştırıyordur.
Verdiği herşeyden.... razı olma, herkesin yiyebileceği bir lokma değildir. Bu bir rıza lokmasıdır..
Dünya ve ahirette güzelliklerle nasiblenenlerden eylesin Rabbim sizleride, bizide. Amin.
“Sevmediğiniz bir şey sizin için iyi ve sevdiğiniz bir şey de sizin için kötü olabilir.
(Gerçeğin ne olduğunu) siz bilmeseniz de Allah bilir.” (Bakara- 216)

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim, biz insanlar çok farklıyız hep isteriz ki istediğimiz her şey olsun. Hakkımızda hayır mı şer mi olduğunu bilmeden hep isteriz, nefsimiz öyle açgözlü öyle doymaz bir şey ki ömrümüzün sonuna kadar hep isteriz.

Bu yüzden nefsimiz bize tesir eder ve hakkımızda hayırlısını istemek yerine hep istediğimiz olsun isteriz. Sonra da olmuyor neden olmuyor diye şikayet ederiz, belki ileri gidip isyan ederiz, belki de namaz kılıyorsak Allah nasıl olsa vermiyor diye namazı duayı terkederiz. Hepsini de gafletten şeytana nefsimize yenilmekten yaparız.

Biz bilemeyiz hakkımızda ki hayırı belki hayır bilip istediğimiz şeyde şer olduğunu bu yüzden hakkımızda hayırlısını isteyerek dua edelim ki her şeyin hatta belanın musibetin bile sonu bizi hayıra ulaştırsın.

Ne demiş Mevlana Hz.

Üzülme! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için yada gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur.

Her şey vaktini bekler
Ne gül vaktinden önce açar
Ne güneş vaktinden erken doğar
Bekle senin olan sana gelecektir.

Sen üzme kendini Allah'tan ümidini kesme duanda ısrarcı ol hayırlısını iste kardeşim. Allah(c.c.) her daim yardımcın olsun, gönlünden geçen hakkında hayırlı olan bütün dualarını kabul buyursun.

Üst Alt