Eğlence Dünyasında Mutluluğu Yakalamak

kabeaşığı

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
YÖNETİM/EDİT: Selamünaleyküm, Eğlence Dünyasında Mutluluğu Yakalamak ile ilgili kendinize ait bir düşünce, fikir veya kendi yazdığınız bir yazınız varsa buyrun paylaşın. Başka bir yerden, başkasına ait bir yazıyı burada paylaşmayalım! Neden çünkü o yazıyı yazan kişi istediği yerde paylaşmış. İsteyen oradan okuyabilir... Vesselam.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Oysa mutlu olmak çok kolay. Her insan iman edip kendini Allah’a teslim ettiğinde rahatlayacak ve mutlu olacak şekilde yaratılmış. Ruhun gıdası olan imandan uzaklaşan insan nefessiz kalır, zamanla tüm canlılığını kaybeder ve adeta ölmeden ölür. Ruha gıdasını veren insan ise her zaman canlı, neşeli ve mutlu olur.

Dolayısıyla herkesin kendini imanla, maneviyatla beslemesi gerekir. Hiç şüphe yok ki Allah'a imanın getirdiği güzel ahlak, vicdan, tevazu, sevgi, merhamet, fedakarlık kişinin ana besin kaynaklarıdır. Hepsinden de önemlisi Allah’a duyulan aşk, Allah’a gösterilen vefa ve sadakat... Ruh ancak Allah aşkıyla nefes alıp verdiğinde canlanır. Allah’ı unutmuş, Allah’tan yüz çevirmiş bir insan içten içe nefes alamayan ruhuyla birlikte hayata devam ettiği sürece nereye giderse gitsin, ne yaparsa yapsın aradığı mutluluğu bulamaz; içinde ölmeye yüz tutmuş bir ruh taşıdığı sürece her türlü dünyevi imkana sahip de olsa, sıkıntıdan ve acıdan asla kurtulamaz.

Allah sonsuz razı olsun ..

Bir yolcu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok doğru ne kadar güzel ifade etmişsin tozduman kardeşim. Allah razı olsun. Ben de buna benzer bir şey paylaşmıştım. Bir konuda sıkıntımı dile getirmiştim. Ama henüz yorum gelmedi. Ben de böyle düşünüyorum. Allahtan başka yerde huzuru arayan aradığı huzura hiç bir zaman kavuşamaz. Gönlümde olan insandan uzak durmamın en büyük sebebi. Ben en zor zamanlarımda hep Allaha sığındım ne kadar acı çeksemde şeytana uymadım. İmanım engel oldu hep. Mutluluğu eğlencede arayacak basit kişiliklere sığınacak bir insan değilim. Bana çok ters. Geçici dünya hevesleri, anlık mutluluklar akıllı bir insanın yapmayacağı şeyler. Mutluluğu bunlarda arayanlar aradığını hiç bulamayacaklar. Hayat çok kısa. Düşünmek lazım.Allah var, ölüm var, hesap var.. Bunca şey varken insan kendi hayatını nasıl yok eder anlayamıyorum. İşte gönül söz de geçiremiyorum. Böyle olunca bir araya da gelemiyorum sadece sabrediyorum o kişi için dua ediyorum. Allah var dert yok. Gönülden iman edip Allaha sığınanlar sonsuz mutlulukla mükafatlandırılacaklar. Allaha emanet olun..

Üst Alt