En büyük günah

nurefsan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba dinimiz de en büyük günah kadın erkek olsun zinadır. Ve zina yapan bir kadın veya erkek zina yapan biriyle olacaktır diye biliyorum. İlk kez Zina etmiş biri pişman oldugunda allah a tevbe ederse kabul olur mu? Ve gerçekten zina eden biri ile mi evlenir.? Çok ilgimi çeken bir konu sadece okudugum bir kaç ayet ve hadis ışıgında bunu sizlere sormak istedim. Bilgilendirme yaparsanız sevinirim. hayırlı geceler...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba Nur Suresi’nde tefsir alimleri tarafından, farklı yorumlarla anlatılan bir ayet var.
Ayet şöyle diyor: “Zina eden bir erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkasıyla, zina eden bir kadın da zina eden veya müşrik olan bir erkekten başkasıyla evlenemez. Bu bütün müminlere haram kılınmıştır.” (Nur, 24/3) Zinakâr çiftin daha sonra birbirleriyle evlenmeleri sanki bu ayetin ruhuna daha uygun gibi.
Böylece zina edilen kadın yüzüstü bırakılmamış olur. ‘Böyle bir çiftin evlenmesi, onların işlemiş olduğu günaha keffaret olabilir mi’ denecek olursa;
o konuda kesin bir hükme varmak mümkün değildir.
Çünkü ne Kur’an, ne de sahih hadisler arasında bunu ifade eden açık veya kapalı bir delil bulmak mümkün değildir.
Yani bu mesele akılla çözülecek bir şey değildir. Bu, yalnızca Rahmet–i İlâhi’den ümit edilebilir.

bir yerde de bunu okudum;Zinayı helal sayanlar, hafife alanlar, ancak zina eden biriyle evlenmelidir.

Fakat zinanın haram ve büyük günah olduğunu kabul edip nefsine uyarak zina eden bir mü’minin, zina etmeyen birisiyle evlenmesi, tahrimen mekruh olmakla birlikte helâldir. Zina ettiği insanla evlenmeye mecbur değildir.
Hz. Ebu Bekir Sıdîk, İbn Ömer, İbn Abbas ve Câbir'den (r.anhum) ve Tavus, Said b. Müseyyeb, Câbir b. Zeyd, Ata, Hasen'den ve dört İmam'dan (rahımehumullah) naklonunan görüş te caiz oluşu yönündedir. [Kurtubi, el-Câmiu li-Ahkami'l-Kur'an, XII, 169; Süyûtî, ed-Dürru’l-Mensur, VI, 126-130]

Zina Yaptığım Kişi İle Evlenmeli Miyim?
Şu anda evli değilseniz, evlenme teklifi zamanında bu sorun sizi iyice sıkıştıracak. O kişi ile evlenmeniz mümkünse evlenmeniz, başkası ile evlenmeniz hâlinde karşılaşacağınız sorunları hafifletir. Tevbenizden yılmayın.

https://www.islamiforumlar.net/misa...im-bolumu/32200-zina-yaptim-cok-pismanim.html

https://www.islamiforumlar.net/z/4670-zina.html

nurefsan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkür ederim ablacım bu konu hakkında beni aydınlattığın için. Allah senden razı olan kullarından eylesin inşaallah.. Selam ve dua ile.

safir

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum kardeslerim bu konuda benimde sorum var bir yakinimin basindan bir evlilik gecti. Daha sonrasinda hic rahat durmamis rabbim hidayet versin ve ben biriyle zina yaptigini ogrendim. Simdi duyduguma gore o kisiyle artik hic gorusmuyorlarmis. Onu isteyen ve hic evlilik yapmamis bir genc varmis, yakinimin evlilk yaptigini biliyormus fakat zina mevzusunu bilmiyormus, bu durumda nasil davranmasi gerekir ki..? Gunumuz erkeklerine bakinca biliyosunuz ki erkektir yapar gelenegi cok yaygin, suan onu isyeyen genc daha once zina yapmis yapmamis bilmiyorum... Erkek yapinca gik yok bayan yapinca akla gelicek en kotu cumleler kullaniliyor, hatta ailesine kadar hakaret. Nasil aile gibi, halbuki herkes kendinden sorumlu, yapacak olan, aklina koyan, niyeti bozan ne yapar ne eder yapar kafasina koydugunu. Benim gozumde ikisi de bir. Rabbimin katinda da oyle allahim sakinsin. Ben bunu tevafuken ogrendim ve ogrendigim de sok oldum, uzun sure etkisinden cikamadim cunki zina buyuk gunah, zina yapacagi asla aklima gelmezdi rabbim muhafaza eylesin ...

Üst Alt