Engelli Yeni Doğan Cocugun Annesine Sözleri

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba anne,ENGELLİ BİR ÇOCUĞUN ANNESİNE SÖZLERİ...
Nasılsın?
Ben iyiyim.
doğma...ma çok az bir süre kald...ı.
Ama sana söylemem gereken birşey var.
Kimilerine göre bazı eksikliklerle geleceğim..
"Özürlü" diyecekler bana..
Ama ben kimseden "özür" dilemeyeceğim anne..
Senin dışında...
Senden şimdiden özür dilerim..
Beklentilerinin hepsine cevap veremeyeceğim için..
Komşumuz çocuklarını benimle oynatmak istemediği zaman boynunu eğeceğin için..
"Bana doğru düzgün bir evlat bile veremedin", sesini duyarsan birgün..Kulağındaki her yankısı için..
Mağaza mağaza dolaşıp bisiklet seçmenin tatlı heyecanı yerine,
Tekerlekli sandalye almanın burukluğunu sana yaşatacağım için..
Çağrılmayacağımız her aile toplantısı,bayram kutlaması, piknik için..
Yada çağrılacağın ama benim yüzümden gidemeyeceğin her toplaşma, her düzenlenen kadınlar günü için..
ÖZÜR DİLERİM ANNE..

Ama senden bir isteğim var;
Benden sakın vazgeçme anne!
Bacaklarım güçsüz olabilir..
Kolayca tırmanamayabilirim merdivenleri..
Sakın beni taşımaya kalkma anne!
Tamam engelleri birlikte aşalım yine..
Ama sen elimden tutma!
Bana yardım etmek istiyorsan yukarı çık ve bana "gel" de!
Çıkamadığım için ağlayabilirim belki de..
Ama sen ağlat beni anne!
Ağlasamda daha çok merdiven çıkarmalısın bana..
Yoksa asla güçlenemem..

Kulaklarım iyi işitmeyebilir..Konuşmaya başlamam biraz zaman alabilir belki..
Ama sen sakın suskunluğa bürünme anne!
Daha çok konuşmalısın benle!
Daha çok şarkı söylemeli, daha çok kitap okumalısın bana!
Yoksa asla konuşamam...

Belki bazı takıntılarım, ısrarlarım olabilir geldiğimde..
'N'olur bana 'hayır' de anne!
Bana acıdığın ve beni mutlu etmek için, istediğim herşeyi yapma hatasına sakın düşme!
Lütfen ağlat beni anne!
Şimdi beni ağlat ki, ilerde birlikte ağlamayalım..
Yoksa asla ayakta duramam..

Belki etrafındaki insanlardan biraz farklı bir yüzüm olabilir doğduğumda..
Çok iyi görünmeyebilirim belki..
Ama sen yine güzel güzel bak bana anne!
Öyle bakki, bende aynaya baktığımda karşımda güzel bir yüz görebileyim..
Yoksa asla kendime gülümseyerek bakamam...

Bir şeyleri hemen kavramayabilir, çabucak anlamayabilirim belki...
Ama sen yine anlat bana anne!Defalarca anlat!
Benden sakın VAZGEÇME!
Yoksa asla Öğrenemem...

Son birşey daha;
Lütfen bu satırları okurken ağlama!
Çünkü ben yazarken inan hiç ağlamadım ANNE!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum...
simdi burada belki de Turkiyede de aynidir..bilemiyorum..
daha bebek karninda iken Anneye iste orasi burasi eksik engelli diye uyariyorlar...
aslinda Onlar..kesin bilmiyorlar sadece bir varsayim bir tahmin dir..
Ve Bu kararin esiginde olan Annelere Yardim etmek icin..hastahanelerde psikolojik Destek amacli gorevliler vardir..
Benim de meslegim buna yakindir...
Hic unutamayacagim bir Animi hep anlatirim..Aynen oyle bir bilgi verilmis Genc Anneye Hastahanenin onunde aglarken rastlamistim..
Beni de Tesseturlu gorunce ..
_Hocam sizi Allah gonderdi demisti...
Nerden duymus ise istihare namazini biliyor ve Onun icin istihare kilmam icin yalvariyordu...
Bir An Afaladim.. Guzel Kardesim Sen Benden ne istediginizi farkindamisiniz?
Siz Benden Veya Siz de istihare Namazi kilsaniz Eyy Rabbim Ben bu bebegi Aldirayim mi aldirmayayim mi Hayatina Son mu versem diye Rabbimin Kudret ve Gucune karsi Sirk kosmuyormusunuz demistim...
Yani acaba zina etsem mi etmesem mi diye bunun istiharesi mi olur diye Onunla uzunca konusmustum..
Kendimin de engelli Kizim var.. Onu bin saglikli cocuga degismem.. Dunya bir imtihan yeri...
Kimimiz sevdiklerimiz ile imtihan ediliyoruz..
Ozel cocuklari yetistirmek icin Rabbim Ozel Anneler seciyordu.. neden ve Nicinler Yok!!!!
Sadece iman tadinda Teslimiyet vardi Lutfunda Hos Kahrinda hoos diyebilmek iman dan dir Hak Sevdasindan dir...
diye O kardesim ile Arkadas oldu.. aradan aylar gecti ve Bu kardesimin Nur Topu gibi bir Oglu oldu.. sapasaglam..
Allah korusunm bir de evlad katili olacakti...

Her çabanın nasıbıne düşen, yalnızca Allah'ın takdir ettiği kadardı..iste bunu anladim en sonunda Hamd olsun..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bende her anne gibi dünyadan göçüp gittiğimde arkada bıraktığım ister engelli ister sağlıklı olsun yavrularımi birakmak isterim..
engelli yavrularımıza annelerinden başka en başta kimsesizlerin sahibi bakıyor kol kanaat getiriyor yoksa haberin yok mu?

engelli doğan bebeklerimiz var evet. ama emin olun doğduktan sonra şartlar o kadar değişti ki bebeğinizi elinizden geldiğince iyi yetiştirebilecek teknoloji ve sartlar ..egitim sistemi var bugun..

Rabbine güven..demisti Rah. Annem bizler Allah cc. yeterince guvenip teslim oluyormuyuz acaba?
Zaten surada omur Hayat dedigin bir goz acip kapiyana kadar degil mi insan ebedi hayatini bu gecici Dunya icin
harcamasi akil kari mi Sizce.. Dunyada zaten oyle de boylede cekiyoruz bari ins. Ahirettimiz kurtulsun der bu Fakir...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Emeğine sağlık kardeşim,agla..:,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun.. Gecen Sene Insan Haklari Nobel odullu alan bir Arkadasimiz..
Yaninda cocugunu getirmisti.. Cocuk..Tam Engelli.. ozel biri idi.. ve Yuz sekli biraz farkli oldugundan
Seyirciler burun kivirtarak igrenerek baktiklarini fark eden Anne..
Oglunu kucagina alip Sahneye getirmis.. ve Gozyaslari ile sunlari haykirmisti..
Insanligimi ..hizmet ve bu nobel odulunu yavruma borcluyum..
Bana Sevmeyi Ve Insanliga hizmetti On dan ogrendim diyordu...
O ozur.. engel.. hastalik ..eksiklik degil O benim evladim O benim evladim diyordu...

O An gozyaslarimi tutamadim.. Biz Engelli cocuklara aciyarak bakariz Oysa
gercekten acinacak durumda olan Bizleriz..Bizler Sevmek ve Insan olma engelisiyiz..
bu satirlari su an Agliyarak is yerimde Gurbet Diyarin da yazmaktayim...
Kusura bakmayin Huzun dolu.. Muhacir yuregim dille geldi...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
cook guzel bir Konu.. ama Bu .cook genis kapsamli bir Konu..
Kisinin imani.. Bakis Acisi.. Ve kisiligi ile ilgili bir olay...
Konusulacak.. ibret Alinacak o kadar cook sey Varki...
Dawn Sendromlu.. Olan bir Cocuk Annesine soruyor.. diyorki Anne neden ben Farkliyim..?
Niye Ben Arkadaslarim gibi Guzel degilim ki diye Sordugunda Annesinin verdigi Cevabi Hayatim boyunca unutmiyacagim..
Dedigi Su idi:Guzel KIZIM Allah God...Her zaman guzel bir ruhu Illa Guzel bir beden kafesine yerlestirmiyor ki...
Kafesin kalibin ne onemi varki Dis.. gorunus gecici degil mi ic Ruh guzeligi Baki olan ve Allah a ulasacak olan degil mi?
Yorum-Suz Anliyana....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sosyal bir hayatımız olmadı çoğu zaman. Başka anneler gibi altın günlerine, gezmelere gidemiyor, günlük işlerimi bile senin daha sakin olduğun zamanlarda yapmayı tercih ediyordum. Öyle bunaldığım, yalnız kaldığım zamanlar oluyordu ki..

Dışarı çıktığımızda ya da çocuk parkına gittiğimizde diğer çocuklardan farklı olduğun hemen anlaşılıyordu.
Annelerin bir kısmı çocuklarını senin yanından uzaklaştırıyor ya da oyuncaklarını almak istediğinde sert tepki veriyorlardı.
Bir kısmı da “özürlü mü” diye soruyorlardı.
Özürlü kelimesi çok canımı acıtıyordu. agla..:,
Sen bir mal, bir eşya değilsin ki özürlü-defolu olasın. Benim canımsın, Allah’ın bana bir emaneti, benim cennetliğimsin inşallah.”
“Ben senden hiçbir zaman utanmadım yavrum.
Seni her yere götürdüm. Hastaneye, postaneye, telefon faturası yatırmaya. Yolda yürürken konuştum senimle, kırmızı ışıkta durmayı, yeşilde geçmeyi, ekmeği parayla almayı. Hayat her zaman öğrenilecek yeniliklerle dolu geniş bir okul oldu, sana ve bana.
Ben senin sayende sevmeyi yeniden öğrendim.
Sevgiyi şekillere, kalıblara sokmadan, en yalın ve en ihtiraslı haliyle yaşamayı...insanlari olduklari gibi kabul etmeyi
Sen-den öğrendim.
Ya bir “engelli” olmak; işin ebeveyn değil çocuk cephesi nasıldır, nasıl yaşanır?
baskalari tarafindan uzayliymisssin gibi horlanmayi ,itilmelere,kakilmalara halen tebessum etmeyi ben hic bilemedim..
bayramda ne istersin diye sorsalar
Yürümeyi öyle istiyorum ki...dedigini duyar gibiyim...
Kendimi aciz hissetmekten bıktım. En çok bu yüzden. Kahve çay yapabilmek için. Yürüyemediğinizde en basit istekler bile kıymetlenir.
Paha biçilmez olur.baskasina yuk olmak istemedigini biliyorum...AMA ALLAHIN TAKDIRINE RAZI OLANLARDANIZ...
BENIM HIC AYAKLARIM OLMADI KI...

ıhlamur

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
konunu çok beğendim ve duygulanmamak elde değil açıkcası..
dünyalık düşünen insanlar ancak canından bir cana kıyabilir diye düşünüyorum..
çok yakın akrabamın kızı içinde aynı şeyi söylemişlerdi..annesi aldırmadı kızı şuan çapa tıp fak. bitirdi..tus sınavlarına hazırlanıyor (dr.gerizekalı olacak diye aldırmak istemişti)

birde keyfi aldıranlar varki onlara söyleyecek sözüm yok zaten..evlilik dışından ziyade 3.veya4.gebeliğin istemdışı!! olması halinde bakamayız,yük olur düşüncesiyle kürtaj yaptıranlarda benim canımı sıkıyor açıkcası..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bende her anne gibi dünyadan göçüp gittiğimde arkada bıraktığım ister engelli ister sağlıklı olsun yavrularımi birakmak isterim..
engelli yavrularımıza annelerinden başka en başta kimsesizlerin sahibi bakıyor kol kanaat getiriyor yoksa haberin yok mu?

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba, bastaki yaziniz "Engelli Yeni Doğan Cocugun Annesine Sözleri " beni cok etkiledi.. Cabuk aglayan bir insan degilim, ki bu yazi gozlerimi yasarti..

Ablamin dort yasindaki oglu engelli, yuruyemiyor, konusamiyor, goremiyor.. Ama cok mutlu, hep guler, bizim mutluluk kaynagimiz.. Ailecek onunla gurur duyuyoruz.. Sokakta gezdirirken hemen hemen herkez bana saskin/aciyarak bakiyor ama ben aldirmiyorum.. Aldirmiyorum cunku o bir melek, onlar bunun farkinda degilse asil acinacak halde olanlar onlardir.. kimsenin yarini belli degil..

Üst Alt