Enginar ezmesi

Hasret

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
29 Mart 2011
Mesajlar
337
Tepkime puanı
16
eems.jpg


Hazırlama Zamanı
30 dakika
Pişirme Zamanı 15 dakika
Kaç Kişilik 4
Malzemeler


  • 4 ayıklanmış enginar
  • 1 limon
  • 1/2 çay bardağı zeytin yağı
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 çay bardağı krema(sıvı kremalardan olacak)
  • 1çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı


  • Ayıklanmış çanak enginarları yarım limonla iyice ovup tencereye alın.Enginarların üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyin.Zeytin yağın yarısını, tuzu ve yarım limon suyunu da ekleyin ve düdüklüde 15 dk pişirin.Piştikten sonra ılıttığınız enginarları çatalla veya rondoda ezip püre haline getirin.İçine kalan zeytin yağını,kremayı,bayat ekmek içini ve tuzunu ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.Üzerine toz ve pul biber serperek servis yapın.
 
Üst Alt