Eş seçimi nasıl olmalı?

• Konuyu başlatan kararsiz
  • Başlangıç tarihi
K

kararsiz

Kayıtsız
Misafir
hayirli geceler; benim sorum eş secimiyle ilgili; gorustugum birisi var namaz kiliyor fakat kur an okumayi bilmiyormuş.ilk gorusmede olumluydum 2. gorusmede bana biraz begenmedim gibi geldi fiziksel olarak .ne yapmaliyim, eşimi seçerken nasil ve neye gore karar vermeliyim? annem herkeste eksik cikacak diyor cok cikmazdayim yardimci olursaniz sevinirim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayırlı geceler kararsız kardeşim
Mutlu, başarılı, sağlıklı bir evlilik için eş adaylarının dikkat etmesi gereken noktalar...

1- Eş adayınızı seviyor musunuz? Aranızda fiziksel ,duygusal ve cinsel bir çekim birlikte var mı?
2- Evlilikte kadın-erkek rolleri ve cinsel ilişkiler konusundaki düşünceleriniz birbirine uygun mu?
3- Evlilik denince ne anlıyorsunuz ve ilk ne bekliyorsunuz sorusuna uygun cevabı verebiliyor musunuz?
4- Alışkanlıklarınız birbirine benziyor mu? Eş adayınızın kabul edemeyeceğiniz bir alışkanlığı var mı?
5- Bir eş olarak sizden beklentileri neler? Siz bu beklentileri karşılayabilecek durumda mısınız?
6- Gerçekleri mi konuşuyor yoksa duymanız gereken şeyleri mi söylüyor?
7- Sinirli mi? Dürüst mü? Kibar mı, anlayışlı mı, düşünceli mi, sadık mı; bu özelliklerini kabul edebilecek misiniz?
8- Sosyal-duygusal ve zihinsel olgunluk açısından birbirinize uygun musunuz?
19- Eğitim düzeyleriniz birbirine denk mi?
10- Politik görüşleriniz veya dini inançlarınız bir birine uygun mu?
11- Gelecekle ilgili amaçlarınız veya hayalleriniz uygunluk gösteriyor mu? Geleceğe yönelik teminat oluşturma çabalarınız birbirine benziyor mu?
12- Çocuk yapma istekleriniz (isteksizliğiniz) veya çocuk yapma zamanı konusunda anlaşabiliyor musunuz?
13- Sorun çözme diliniz birbirine uyuyor mu?
musunuz?
14- Birbirinizi dinliyor, anlıyor veya anlamaya çalışıyor musunuz?
15- Kendinizi onun yanında rahatça ifade edebiliyor ve hissedebiliyormusunuz?

Bence Sizin karşıniza evliliği düşündürecek biri çıkmamış henüz. Eğer çıksaydı şu an hazırlıklara başlamış olurdunuz Bence sırf kendinizi evlenmek zorunda;
hissettiğiniz için kafaniz karışmış olmasin

Allah (cc) yardmcın olsun.acele etmeyip, kafanızda soru işaretleri bırakmayacak, doğru insanı bekleyin yada bu insanin doğru insan olup olmadiğina karar vermeye bakin....

K

kararsiz

Kayıtsız
Misafir
selamün aleyküm gönül sızım; çok guzel yazmıssin sağol.dün bu soruyu sorduktan sonra gorustugum kisi bana msj yolladi ve ben sok oldum. ilk gorusmemizde cok olumlu ve net oldugunu söylerken, 2. gorusmeden sonra hakkini helal et sen evlenmek icin evleniyorsun gibi geldi dedi. bana cok fazla soru bile sormadin dedi. babami yeni kaybetmis olmamida one sürdü. çok düşündüm daniştım ama olmayacak dedi. senin yorumuna cok ihtiyacim var gönül sizim, insan çok netim deyip, annemlere fotoğrafini gondercem deyip ayni gün bunlari söylemesi garip değilmi, beğenmeyip kirmamak icin mi boyle istekli gorundu? uzman bakisa ihtiyacim var Allaha emanet ol.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Gönül Dostum..Rabbim hakkınızda hayırlısı ne ise onu nasip etsin inşaallah..
Bu insan ne istediğini bilmeyen,çelişki Denizin de yüzen,Rotasını kaybetmiş bir gemi gibi,fırtınadan fırtınaya sürüklenirken halen kendini ariyan bir Adem imiş....
Bu tip insanlar,sürekli dalgalı denizden kaçarak sığınacak liman arayan gemi misali bir oraya bir buraya savrulur dururlar.
hayatlarının her döneminde yaptıkları her şey için etraflarından birilerini sorumlu tutarlar ve hata yaptıklarında da bir geminin limana sığınması gibi bahanelere sığınırlar.

Bu tip insanlar;Devamli bahaneler üretir!! bahanelere sığınan insan en çok kendisini kandırır...xxzzl..
bahaneler üretmek her zaman kolaydır ama unutulmamalıdır ki; bahanelerin ardına saklanıp hayatını büyük bir eziklikle geçireceği ...
ve bu tip insanlar kendilerindeki eksiklik, korku, ne istediğini bilmeyen,çelişkili ,Rotasını kaybetmiş olmalarini kabulenmemek için hemen karşısındakini suçlamaya
ya da Sen evlenmek için evleniyorsun gibi geldi ..diyerek aslinda kendilerini dille getirirler...
İnsanlar ayna gibidir, baktığında kendini görürsün ...
ayni Sizin "2. gorusmede bana biraz begenmedim gibi geldi fiziksel olarak ." hissediğiniz gibi..

Yaşadığın her hayal kırıklığın seni gafletten uyandırıp hakikatına ulaştıran bir basamaktır..

Her insan Nefis ile Aşk Arasındadir!!bunu unutmayin...unutursaniz bir gün güvendiğiniz dağlara kar yağarda ruhunuz üşür, hem de donarcasına deprasyona girebilirsiniz..

Hayal kırıklığı, öfke, acı, üzüntü, hastalık, gibi bizleri etkileyen pek çok olumsuz olaydan biri başımıza gelebilir.
Elbette burada önemli olan bu tür durumları en az hasarla atlatarak yola devam edebilmek...Atlatamadığımız taktirde
travmalar veya çeşitli rahatsızlıklarla boğuşmak gibi sevimsiz seçenekler de var çünkü..

Ayrıca böyle olumsuz olayların bizlere bir şeyler öğretmek için başımıza gelmiş olduğunu artık neredeyse hepimiz biliyoruz.
Aynı olumsuzlukları tekrar tekrar yaşamamak için, bu kez dersimizi almış ve iyice öğrenmiş olarak yola devam ederiz..
Bu insana Koca bir Eyvalllah..deyip Hayat yoluna devam ediniz..

Üzülme Dost; kaybettim sandıkların, kurtulduklarındır belki..sırıtık.:,

Üst Alt