Eşimle ciddi anlamda anlaşamıyoruz

yardim123

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm, ben daha önceden yazmıştım konuyu lütfen allah rızası için yardımcı olun. Eşimle ciddi anlamda anlaşamıyoruz, her seferinde beni sevdiğini söylüyor. Derken benim yurt dışı seyahatim sonrasında şahit olduğum bir durumu kendisine anlattım ve beni yanlış anladı, yaklaşık 5 ay aynı evi paylaşmamamiza rağmen bacı gardas olmuştuk. Sonra yapmadığım ve tamamiyle anlattığım olaydan kendini aldatılmışlik duygusuna soktu, bende kendisinin benden özür dilemesini beklemek için uzunca bir zaman yaklaşmadim ve yakınlık talebine ters tepki verdim. Sonuç olarak ben eşimden 5 ayın son 2 ayında şüphelendim ve telefonla çok haşır neşir olduğunu tamamiyle anladım. Araştırma sonucunda tesadüf olarak telefonunda numara gördüm, kim dedim geveledi sonra rezillik cikaricam seni rezil edicem tehditleriyle numarayı yazdı ve arkadaşlık sitesinde tanıştığını daha sonra niyetinin art niyetli değilde arkadaşça olduğunu söylemek için aradığını, sanki kendisinin niyetini soran varmış gibi zaten bitecekti falan lafları, baskı yapa yapa doküman cikaricam, mahkemeye vericem derken konuşmanın iceriginin önce arkadaşça sonra bir kaç kez konuşarak, daha sonra cinsel içerikli konuşmaların olduğunu ama toplasan 5 kez arandığını, o muhabbetin de 2 yada 3 olduğunu söyledi. Kendisine inandığı açığa çıkmasa belki daha farklı durumların olacağını, konunun ileri safhalara varacağını, benim görmemin ve karşı tarafın beni arayan kendisi, yazan kendisi, ilgilenen kendisi yani kendisini satmasinin kendisinde hayal kırıklığı yarattigini düşünüyorum.

Bana boşanmak istersen bosanabilirsin diyor ama pişmanım da diyor. 2 kiz çocuğumuz var, aslında belli ama çocuklar çok ufak birisi 4 diğeri 20 aylık, aklıma geldikçe çıldırıyorum çünkü eşimin ailesinin maddi durumu sıfır sayılacak ölçüde, hiç bir eksiği gediği yok, çocuğumuz özel okulda bu emekler de aklıma geldikçe çıldırıyorum. Allah billah aşkına bir yol gösterin, bir yol allah rızası için bazen yatarken sizofrene bağlıyorum kendimi.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim,

Öncelikle şunu belirteyim, evlilikleri yürüten, içi kan ağlasa da kızılcık şerbeti içtim; rabbim beterinden korusun diyerek devam ettiren nice erkek kardeşlerimiz vardır!

Görev burada size düşüyor, Allah lütfetmiş size dünyalar tatlısı iki güzel evlat vermiş, onları düşünün, vicdanınızı dinleyip öyle karar verin....

Kadınlar, her zaman sevgi ilgi bekler, bunu bulamayınca veya eksik bulunca ((hepsi değil tabi ki)) bazıları kendini başka yönlere iter! bu aslında bir nevi acizlik, zayıflık! neden zayıflık?
Tıpkı sigara alışkanlığı olan bir insanın onu içmeyince bir nevi sersem ve sinirli olduğu gibi, ACİZ KALDIĞI gibi....

İnsan yaradılış itibariyle sevgiye, ilgiye sefkate muhtaçtır! bunlar hepimizin ihtiyacı....

Benim aklıma şu geldi! siz devamlı seyahat eden biri misiniz?
Eğer öyleyse eşiniz boşluktan veya kendini yalnız, değersiz gibi hissettiği için yeni arayışlar içine girmiş olabilir..

Şunu tekrar hatırlatayım; eğer siz de eşinize karşı sevgi, şefkat, ilgi vs. kalmadıysa benim tavsiyelerimi sırf o iki güzel cocugunuz için yapmaya çalışın kardeşim..

Peki bu noktada siz ne yapmalısınız?

İlk önce eşinizi karşınıza alın,
Ben senin hatalarını affetmek istiyorum ve hayatımıza yeni bir sayfa açmak istiyorum; iki tane güzel evladımız var onlar için eskisinden daha ilgili, sevgili olacağım, sorunlarımıza çare bulalım, birbirimize hayatı zindan edeceğimize gül gibi geçinelim, evlatlarımızı hayırlısıyla büyütelim diyerek hem ilk adımı atarsın hem de onu buna iten sebepleri yargılamadan, kızmadan, bağırıp çağırmadan dinleyerek güzellikle halletmeye çalışırsın....

Allah yar ve yardımcın olsun ...

yardim123

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Bacım şimdi konu öyle ki yürt dışı, şehir dışı seyahatlerim oluyor, ben hiç bir zaman çocuklarıma eşime sorumsuzluk yapmadım, en azından ben onunla aynı sutecteyken kimseyle kendimi tatmin etmedim, harama uçkur çözmedim, o yönde olmadım. Şunu diyorum; mevlam ne yüce, belki uzunca bir süre olmuş olsaydı ilişkisi, belki çocukları yüz üstü bırakacaktı ve bu durumu mevla gösteriyor. Üstelik benim durumu yine yurt dışında farkedip kendisini uyarmama rağmen devam ediyor, 10 gün sonra mevla bana gösteriyor ve sonrada zaten bitmişti deme cüretine girebiliyor. Aslında benim kafamda olan sorular tekrar yapabilme ihtimali dedim ya nur yüzlü kızlarım ben o çocukları onun ahlakıyla karşı karşıya bırakmak istemiyorum ama yalanlar beni yiyip bitiriyor. En allemeye de sordum, en hocasında sordum; hz lut'un eşinden örnek verdiler, sabır edeceksin, evliliği sen bitirmeyeceksin, o çocukların vebaline sen girmeyeceksin dediler. Eşinin düşüncesi o yöndeyse devam edecek ve allah sana yine gösterecek dediler fakat ben kafamdaki neden ve niye sorularına cevap bulamıyorum, onun için allah rızası için ne yapmam gerekiyor bazen oluyor kendimi kaybediyor, bazende oluyor kendime kızıyorum ama nedenlerden kurtulamıyorum.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm kardeşim,

Daha önce de belirttiğim gibi eşini karşına alıp, yargılamadan bağırıp çağırmadan sorman lazım.. Konuşmak iyi gelir bir arkadaş gibi konuşmak, dertleşmek, onu CAN KULAĞIYLA dinlemek! tabi bir erkek için uzunca konuşmak biraz daha zor geliyor ama şu an da aklıma gelen çözüm yolu bu!
Eğer iletişim kuramıyorsanız onun sevdiği, güvenilir bir bayanla eşini görüştürüp aracı yapabilirsin...

Şeytan insanı hep zayıf anında yakalar ve bastırır!
İçine şüphe kurdunu yerleştirdi mi kolay kolay atamazsın!

Sen ne yapacaksın şimdi?
İbadetlerini devamlı ve aksatmayarak, Allaha her gün sabır dileyerek devam edeceksin! tabi namazlarının ardından mutlaka eşine dua etmeyi, doğru yolu bulmayı nasip et Allahım demeyi de ihmal etme!

La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil AZİM...
Bu dua beni en zor durumlarım da bile ayakta tuttu..

Önünde iki seçenek var;
Ya sabredip çocuklarını da kendini de elin diline düşürmeyeceksin!
Yahut her seyi bitirip, büsbütün zorlukta kalacaksın!!

Bana kalırsa en iyi yöntem SABIR!
Zordur sabretmek ama sonucu her zaman HAYIRLI OLUR!

ALLAH DE!
SABIR DE!
GÖRELİM MEVLAM NEYLER,
NEYLERSE GÜZEL EYLER!

Sen hak yolundan ayrılmadıkça, Rabbim senin duanda her zaman bulunacak ve icabet edecektir şüphen olmasın!!!

yardim123

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
selamünaleyküm allah razi olsun ben dediğinizi uyguladım, ağladı beni affet çok özür dilerim ben sadece arkadaşça gördüm ahlaksız sohbetin içine girince çıkamadım diyor ama kendisini o duruma benim ittigimi söylüyor. Zaten ben ölünceye kadar bu utancı taşıyacağım diyor, guven için elinden geleni yapacağını söylüyor, seneleri alsa evliliği yollayacağıni söylüyor. Allah affetsin herkesin içini bilen o.. bacı ben aynı zamanda hortlayip kalktığım bir olayı paylaşmak ister allah rızası için yardımcı beklerim. Bu eşimle olan konuyla alakalı ikinci kez yakalıyorum yoksa açıklama olarak mı söylüyor hatırlamıyorum, telefonda bana ben sadece sokulmak istedim diyor kendisini rezil edeceğimi hatta orada dayısını gördüğümü dayisina telefonu verdiğimi ama dayisina birşey söylemediğim telefonu tekrar ben alıyorum birşeyler geveliyor, anlamıyorum kendisine bağırıyorum o esnada uyandım. hakkınızı helal edin allah razı olsun.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim,

Eşinle konuşmana çok sevindim, bak güzelce, can kulağıyla dinleyince o da sana gönülden cevap vermiş..
Gördüğün rüyanın yorumunu bilmem! Gönül sızım ablam yapıordu ruya tabirlerini şimdi yapmıyor artık! bence bu rüyayı şundan dolayı görmüşsün, senin bilinç altında kalmış eşinle ilgili korkuların var herhalde ondan böyle görmüş etkilenmişsin...
Neyse bunlar zamanla geçer; yerini sevgi saygı ve hoşgörü alır inşallah...
Eşini devamlı dinlemeye, anlamaya devam et kardeşim, eskisinden daha yakın; daha ilgili, daha sevgiyle konuş, sevgiyle davran, eşine böyle yaparsan çok çabuk atlatırsınız bu günleri..

Allah yuvanızda sevgi saygı ve sadakati daim etsin...

yardim123

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Allah binlerce razı olsun. Allah yuvasına fitne fucur sokan şeytana nefise uydurmasin allah kimsenin yuvasına huzursuzluk vermesin... Allah hiç bir kimseyi nefsine uydurup ağır yüke maruz bırakmasın. Şeytanı nefislerin lekesini çocuklara çektirmesin allahım bu bizim sınavımız geçemediğimiz sınavı en azından atlatmayi bize nasip eyle selametle.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aklına nefsinden, şeytandan bir fitne geldikçe devamlı "La havle" yi söyle zikir olarak..
Amin duaların için...

Allah hepimizden razı olsun inşallah.

Allaha emanet olun..

Üst Alt