Eski nişanlımın ailesi tarafından iftiraya maruz kaldım.

krtl1989

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm arkadaşlar.

Burada yeniyim ve size danışmak istediğim bir konu var. Günlerdir nasıl olur diye düşünmekten kafamı toparlayamıyorum. Belki siz bit yol gösterirsiniz çünkü Rabbimin bildiği bir bilinmezlik içerisindeyim.

1 sene önce biriyle tanıştım ve evlilik kararı aldık. Aileleri tanıştırırken zaten eski nişanlımın annesi isteksizdi. Bir iki ay sonra söz ve nişanı aynı günde yapalım diye bir tarih netleştirdik. Ayrı ülkelerde yaşadığımız için (ben yurtdışındayım) ailemle nişandan bir gün önce onların yaşadığı şehire gittik. Nişan sabahı eski nişanlımın abisinin 7 aylık bebeği aniden vefat etti. o günden sonra annesi beni asla istemediği söyemiş ama eski nişanlım 2 ay boyunca direndi. İpleri koparan olay şöyle oldu. Eski kayınvalide hocaya gidiyor ve torunu neden öldü diye öğrenmek istiyor. Bu esnada hoca asıl zor durumda olan senin nişanlı olan küçük oğlun çünkü ona kızın annesi kıza bağlanma büyüsü yapmış diyor. Yatağında ve yorganında yağ izleri var gidin bakın demiş. Baktıklarında yağ izlerini görmüşler. Eski nişanlım inanmayıp, kendi bir hocaya gidiyor ve o hocada kızın annesi büyü yapmış diyor.

şimdi size danışmak istediğim şu, biz büyü nerede yapılır nasıl yapılır bilmeyiz bile. Bizi ayırmak için büyük bir oyun oynandı ve herkes ağız birliği yapmış gibi yapmadığımız büyüyü üstümüze atıyorlar. Öyle büyük bir iftira ki bu, anlamadığımız yapılmayan birşeyi hoca nasıl görür ve biz bunu nasıl ispatlarız. Aklım almıyor.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm kardeşim. Başınız sağolsun.
Aman Allahım o nasıl bir kaynana, muhteşem bir senaryo :)
Bence bizzat o kadını tebrik et..
Bu insanlar böyle şeyleri nasıl buluyor ya.
7 aylık bebek niye öldü diye hocaya giden kadın, fikirsizlik ! Cahil lik 7 aylık bebeği bu işe ortak etmeye çalışan vicdan !
Kardeşim, Kurtulmuşsun !
Seni Allah bu rezilliklerden siyirmis. Birde böyle bir insanla evlenip, senelerce huzursuzluk yaşamak var. Sadece kocan olmayacak hayatında, Ailesi ile evleniyorsun aynı zamanda.
Böyle bir aileye girmek ne kadar kötü.
Kim bilir sana neler yaparlardi.
Allah sana hayırlı kısmet nasip eylesin kardeşim.
Hic kendini açıklamaya çalışma.
Başına gelenin kıymetini bil kardeşim.
Uzak dur hiç hiç düşünme ..
Allah sana layık olan nasibi elbet gönderecek, onlari Allaha havale etme bile, kurtulduğun için teşekkür et kardeşim .. O kaynana ya da öyle büyücü bir gelin verirki Allah.. Allah büyük belli mi olur. Selametle kardeşim.

krtl1989

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selâmün Aleyküm kardeşim. Başınız sağolsun.
Aman Allahım o nasıl bir kaynana, muhteşem bir senaryo :)
Bence bizzat o kadını tebrik et..
Bu insanlar böyle şeyleri nasıl buluyor ya.
7 aylık bebek niye öldü diye hocaya giden kadın, fikirsizlik ! Cahil lik 7 aylık bebeği bu işe ortak etmeye çalışan vicdan !
Kardeşim, Kurtulmuşsun !
Seni Allah bu rezilliklerden siyirmis. Birde böyle bir insanla evlenip, senelerce huzursuzluk yaşamak var. Sadece kocan olmayacak hayatında, Ailesi ile evleniyorsun aynı zamanda.
Böyle bir aileye girmek ne kadar kötü.
Kim bilir sana neler yaparlardi.
Allah sana hayırlı kısmet nasip eylesin kardeşim.
Hic kendini açıklamaya çalışma.
Başına gelenin kıymetini bil kardeşim.
Uzak dur hiç hiç düşünme ..
Allah sana layık olan nasibi elbet gönderecek, onlari Allaha havale etme bile, kurtulduğun için teşekkür et kardeşim .. O kaynana ya da öyle büyücü bir gelin verirki Allah.. Allah büyük belli mi olur. Selametle kardeşim.
Güzel dilekleriniz için teşekkürler, Amin inşallah. Rabbim cümlemize hayırlı yazılar yazsın. Biz baştan beri herşeyin hayırlısını istedik,ayrılırkende kötü ayrılmadık ama son güne kadar sırtımı sıvazlayan annesine asla hakkımı helal etmiyorum, beddua etmiyorum ama içimde ki ahı Rabbim görüyor. Tek duam eski nişanlımın bu oyunu farkedip gözü açılması, yoksa bu saatten sonra ne birlikte olabilir iz ne de herşey düzelir.

Allahın sevdiği kuluymuşum ki beni annesinden uzaklaştırdı,buna inanıyorum ve bu teslimiyet rahatlatıyor.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim, İftira kötü köpek gibidir, kaçanın ardından ürür, pervasızlıkla yüzüne baktın mı sesini keser.

İnsan genellikle başkasına sürmek istediği çamura bulanır. Cenap Şehabeddin
ALLAH,IM İki yüzlü insanlardan, ve insan kılığına girmiş şeytanın şerrinden sana sığınırım...

Pekâlâ, bu durumda ne yapılmalı? Gündelik hayata geri dönmeli. Eğer kendinizden eminseniz ki eminsiniz , aklınız muknî, kalbiniz mutmain ise Onu Allah'a havale ederek kaldığınız yerden hayatınıza devam etmelisiniz. Hepsi bu kadar.iftiranın esiri ,kurbanı, olmayın...İstediklerinize, hayallerinize odaklanın, iftiraya değil.
Ve Allah'ın adaletine güvenin, bırakın ve hayat yolunuza devam edin...

Edalen

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba 4 aylık nişanlıydım ondan önce 2 ay sözlü kaldım. Ben cok guzel bir bayanım nişanlım olan şahıs da cok çirkindi. Ben hep ahlak güzelliği dedim ve sevdim. Beni cok sevdiğini söylerdi, baslarda rüya gibiydi hersey sonraları en ufak sorunları büyütmeye başladı ne olsa annesine anlatmaya başladı, en küçük kavga bir hafta sürerdi, barışmak icin elimden geleni yaptıgım halde en sonda patlak verdi ve iki hafta hıc konuşmadık. Annesi aradi aksam bize geldiler oğlundan sonradan geldi, beni sıkıştırdılar. Bir sans daha ver diye, ikinizde vereceksiniz dediler bana sordular tamam dedim nişanlım olacak it hayır ben istemiyorum dedi ve beni rezil etti milletin içinde, annesi de hıc şaşırmadı ana oğul planlayıp geldiler ben sinir krizleri geçirdim eve gidip beni heryerden engelledi. Eski hayatında oldugu gibi içmeye, bozuk bozuk ciplak kızları eklemeye başlamış ben bunu hıc hak etmedim cok zoruma gitti. Hergun dua ediyorum Allah'larından bulsunlar diye, gururumla oynadilar evlenicem deyip yarı yolda bıraktı, beni rezil etti hem de onca seni seviyorum laflarına karşı. Gururum, duygularım, hayallerim mahvoldu ama onlar hıcbırsey olmamis gibi Mutlular

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Merhaba kardeşim;
Üzülme! kaybettiklerin kurtulduklarındır belki de!..

Bir insan kendi hür iradesiyle yaptıklarını; bu kişi annesi bile olsa her zaman anlatmaz!
Çünkü onun kendi iradesi vardır, ola ki soracağı, danışacağı veya paylaşmak istedikleri vardır ama her zaman olmaz! arada bir olur! hele ki nişanlısıyla ilgili bütün detayları paylaşamaz..
Özel diye bir şey var! bu kişi en yakının bile olsa, özel insanın "kendine özeldir"..

Tamam, değer vermiş, ümit etmişsin ama olmamış, yürümemiş, Allaha şükret ki; yol yakınken huyunu öğrenmişsin nişanlının!
Bardağın bir de dolu tarafından bak!
Yarın evlenseydin bu kişiyle belki de durum daha da vahim olacaktı kim bilir?

Onu Allaha havale et, beddua etme, bırak herkes kendi değeriyle baş başa kalsın!
Allah hiç bir ahı yerde koymaz!

Sen önüne bak! bundan sonra hedeflerin, ümitlerin, beklentilerin olsun hayattan.....

Allaha emanet olasın......

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selamun Aleyküm.
Böyle şeyler yaşıyorsunuz diye hiç üzülup, kirilmayin.
Evlendikten sonra ugrasmak daha zor.
Çevremde o kadar çok şahit oluyorum ki.
Çoluk çocuk sahibi, eşleri gece hayatında çaresiz bir hanım olmaktansa, nişan atmak en hayırlısidir.

Edalen

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Tabi ki de oyle cok şükür rabbime ama benim Can'ımı cok yaktılar sevmese bana bunları niye yaptı diye düşünmekten deli oluyorum ben cok sevdim onu cok bağlamadım rabbim den de hep hayırlısını istedim hayırlıysa oldur allahım diye cok dua ettim neden boyle oldu Anlamadim unutmak istiyorum unutamıyorum

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
rabbim den de hep hayırlısını istedim hayırlıysa oldur allahım diye cok dua ettim neden boyle oldu?

Bunda anlamıyacak bir şey yok; Allah böyle uygun görmüş, HAYIRLISI BUYMUŞ DEMEK Kİ!

Olumlu düşün ki hayatında her şey olumlu yönde DEĞİŞSİN!

Unutmak istiyorsan; Allaha yakın ol, ibadetlerine ağırlık ver böylece hem daha kolay unutur hem de Allahın sevgisini, muhabbetini kazanmış olursun....

Kaybettiklerin kurtulduklarındır belki de!..

Allah, daha iyisini hayırlısını çıkarsın karşına, bu şekilde dua et!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Just Move On Bulunduğun yerden ,durumdan ileriye git, yol al çık artık ne oldu ise oldu unut,hayat devam ediyor...

Bazen hayatta en zor şey kızgınlık ve kırgınlıkları let it go... Bırakmak..!!salıvermek... unutmak, insani kendi değeri ile bırakmak...

Mahkeme-i Kübra’dan önce, kendi vicdanımızda beraat etmeye bakmalı...!

kendini duygularını özgür bırak..You got stuck there :Sen bu olayda çakılıp saplanmışsın...Sen kendini o saplantıdan çıkarmadıkca sana kimse yardım edemez...

Depresyonda iseniz geçmişte yaşıyorsunuz.
EndişeIi iseniz geIecekte yaşıyorsunuz.
Huzur içindeyseniz şimdi anı yaşıyorsunuzdur.

Başkalarının ne düşündüğünü kontrol edemez ve herkesi memnun edemezsiniz...biz bu Dünya ya herkesi memnun etmek için gelmedik, Allah cc.memnun etmek için burdayız!

Senin, değerini biçmeye insanlar izin verme,, seni hafife alabilir,değerinin altında biçebilirler..

herşeyi akışına bırakıp su yolunu bulmak içinde...Bırakmak,kabullenmek için olanları, kafadaki soru işaretleri bitmesi gerekiyor Hakk’ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. "Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir" diye endişe etme.
Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?
Allaha emanet olun

Üst Alt