Eskişehir Odunpazari İlçesi Genel Coğrafya İklimi Bitki Örtüsü, Tarihi

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
eski_banner_4.jpg


odunpazari. Genel Coğrafya ve Yeryüzü Şekilleri


İlçemiz deniz seviyesinden 869 metre yüksektedir. Coğrafi konumu 39.758888 enlem ve 30.525833 boylamdır.

İlçemiz Kuzey ve Batıda Tepebaşı İlçesiyle, Güneyde Kütahya İli, Seyitgazi ve Mahmudiye İlçeleriyle, Doğuda ise Alpu İlçesiyle sınırlıdır.

İlçemizdeki en önemli yeryüzü şekli Türkiye' ninde en önemli akarsularından biri olan Sakarya Nehrinin kolu Porsuk Çayıdır.

İklimi - Bitki Örtüsü
İlçemiz iklimi tipik bir kara iklimi özelliği gösterir. Yağışlar kışın yağmur ve kar şeklindedir. Aralık ayından itibaren yağışlar daha çok kar şeklinde olur. Nisan ayı sonundan itibaren havalar ısınmaya başlar..

İlçemiz bitki örtüsü genel olarak İç Anadolu' nun tipik bitki örtüsü olan bozkırdır.

Tarihi.
Bizans döneminde Dorylaion şehri olarak bilinen ve 1176 yılında Selçuklu hükümdarlarından II. Kılıçarslan tarafından fethedilen şehir uzun süre Sultanönü Sancağı olarak kalmıştır. Bizans'tan Selçuklulara, Osmanlılardan Cumhuriyet'e kadar uzanan kadim bir şehirdir. Eskişehir.

Bazı tarihçilere göre Karacaşehir olarak bilinen Odunpazarı; Eskişehir'in güney kesimindeki tepelerin üzerine kurulmuştur. Eskişehir'de 1905 yılında çıkan büyük yangın kentin aşağıda bulunan esnaf bölgesini ortadan kaldırınca, ticarethaneler ve kamu yapılarının bu bölgeye doğru kaydığı "Odunpazarı" ismini alan bölge, aynı zamanda; lületaşı ustaları, bakırcılar ve demirciler gibi geleneksel el sanatlarının isimleriyle anılan sokakların kurulmasına sahne olmuştur. Osmanlı sivil mimari örneklerini koruyan kent, kıvrımlı yolları, çıkmaz sokakları, ahşap süslemeli bitişik düzenli, cumbalı evleri ile örf, adet ve geleneklerini koruyarak bir bütün olarak günümüze kadar gelmiştir.

Şelale Park.
CZsyN.png
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Şelale Park.

ESKİŞEHİR ODUNPAZARI BÖLEGESİNDE ÇANKAYA MAHALLESİNİN BULUNDUĞU TEPENİN YAMAÇLARINDA YER ALAN ŞELALE PARK TÜM ESKİŞEHİRİ KAPSAYAN BİR MANZARAYA SAHİPTİR.
KENTİN YOĞUNLUĞUNDAN KAÇIP BİRAZ SOLUK ALABİLMEK İÇİN ÇOK UYGUN BİR MEKAN ÇOCUK OYUN ALANLARI SEYİR TERASI ANFİ TİYATRO VE YÜRÜYÜŞ YOLLARI MEVCUT OLUP KENTİN ÜZERİNDEN GÜN BATIMI MANZARASI GÖRÜLMEYE DEĞER.

AYRICA KAFETERYASINDA GÜNE KAHVALTIYLA BAŞLAYIP ÇAYINIZI YUDUMLAYABİLECEĞİNİZ RESTORANTINDA LEZZETLİ APERATİF VE ANA YEMEKLERİN TADINA BAKABİLECEĞİNİZ ESKİŞEHİRİN MEŞHUR ÇİĞBÖREĞİNİ YİYEBİLECEĞİNİZ BİR MEKANDIR.

171x69_kkk.jpg


Foto%C4%9Fraf020.jpg


Foto%C4%9Fraf308.jpg


Odunpazari-selale-003.preview.jpg


eskisehir-selale-park1.jpg


Odunpazari-selale-yeldegirmeni-005.preview.jpg


Untitled%206.jpg


09-130D%C4%B0%C4%9EER.JPG
 
Üst Alt