Evde köpek beslemek caiz mi?

esraaa

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleyküm hocam. Evimizde Köpek besliyoruz ama kapalı balkonda duruyor. Köpek olan eve melaike girmez mi? veya köpek beslemek caiz mi?

K

KİNAS

Kayıtsız
Misafir
Ya bizde evde köpek besledik bir zaman. Canım öyle akıllı ki hemde sadık. gider tuvelete yerine yapardı ihtiyacını. Evde köpek var diye artık melekler girdimi girmedimi bilmiyorum eve, hemde evin içinde beslemişik köpeği. Siz kapalı balkonda diyorsunuz eve girmiyo herhalde.

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Allahu Teala c.c. önce Hz. Cebrail Aleyhisselam'a emir vermiş şuradan toprak getir diye, gitmiş bakmış ki kendinden insan yaratılacağını öğrenen "toprak" aman benden birşey alma diye yalvarıyor senden Allah'a sığınırım diyor. Böyle deyince Hz. Cebrail Aleyhisselam geri dönüyor tabi. Allahu Teala hani nerede diye buyurunca Ya Rabb almak istedim sana sığındı: insanlar benden meydana gelecek gidip günah işleyecekler Allaha sığırım dedi...

Dört büyük meleğe de bu emir verilmiş, toprak da Allaha sığınırım diye hepsini geri çevirmek istemiş ancak Hz. Azrail Aleyhisselam'ı geri çeviremedi... Hz. Azrail Aleyhisselam: sen Allah'a sığınıyorsun, Rabbim de bana emir verdi ben de Allah'a sığınırım diyerek toprağı söküp almıştır.

Yani bu ilahiyatçıların dediği gibi "köpek olan eve melek girmez" o halde al bir köpek yaşa sonsuza kadar... Bu taktik Hz. Azrail Aleyhisselam'a sökmez. Ama köpek olan eve melek girmez, hergün Uhud Dağı kadar sevabı eksilir diye hadisi şerifler vardır. Zaten günde ne kadar sevap kazanıyoruz ki bize ne kalacak....

He... hadismiş filan kim uydurmuş diyen olursa (şu zamanımızda durum bu) ondan daha Uhud Dağı kadar sevap nasıl gitsin!!! Hiç köpek beslemese bile Müflis olmuştur zaten..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ya bizde evde köpek besledik bir zaman. Canım öyle akıllı ki hemde sadık. gider tuvelete yerine yapardı ihtiyacını. Evde köpek var diye artık melekler girdimi girmedimi bilmiyorum eve, hemde evin içinde beslemişik köpeği. Siz kapalı balkonda diyorsunuz eve girmiyo herhalde.

KİNAS bizde evde köpek beslemedik!!!bahcede besledik,tutuk, barindirdik...köpeğin Hayvanlar Alemi insanlarinda insanlar Alemi vardir..
biz insan ve Hayvanlar Alemini karişdirdik!!

Üstelik evde köpek beslenmesi, köpek için de bir himâye şekli değil, bilakis bir bakıma yaratılışına zıt şartlar altında yaşamak mecbûriyetinde bırakılmasıdır.

Çağların önünde giden İslâm'ın, köpek beslemeyi ancak evin dışında ve zarûretler dâhilinde tecvîz etmesine karşılık, bilhassa Batılıların bu tavırları ne korkunç bir dalâlet ve âile yıkımıdır.
burda her evin 2,3 köpeği var iken bir evladi yoktur!!Sabahin körunde,Sokaklarda Sahibi mi köpeği gezdiriyor ..köpek mi Sahibini anlamiş değilim..sırıtık.:,

Fitrattina aykiri evde tek başina tutulan köpeğin ağlamasindan vicdanen rahatsiz oluyorum..Birakin Ya Huu Hayvanlar dişarida hayvanliğini yaşasinlar!!!islikcalan

Maalesef son zamanlarda bizim toplumumuzda da müşâhede edilmekte olan evde köpek besleme âdeti, körü körüne batı taklitçiliğinin menfî tezâhürlerinden sâdece biridir.

İslâm'ın evde köpek beslenmemesi hususundaki yasağı, ona karşı menfî bir tavır takınmayı da gerektirmez.
Yâni köpeklerin beslenmemesi veya onlara kötü muâmele edilmesi söz konusu olamaz. Bilakis İslâm, merhameti bütün mahlûkâta şâmil bir sûrette telkin ettiği için,
köpeklerin de hayatlarının korunmasını, diğer mahlûkât gibi onlara da şefkat ve merhametle muâmele edilmesini emretmiştir.

Nitekim bir hadîs-i şerîfte, susuzluktan ölmek üzere olan bir köpeğe su veren günahkâr bir kadının cennetlik olduğu müjdelenmektedir.
Dolayısıyla mühim olan, köpek besleme husûsunda da İslâm'ın belirlemiş olduğu meşrûiyet sınırlarına riâyet etmektir.

esraaa

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Eve 2-3 günde bir belki 10 dakika girer.Kapalı balkonda yatar,kalkar.Tuvalet saatinde aşağı iner daha bir zararı olmadı.

Üst Alt