Allahu Teala c.c. önce Hz. Cebrail Aleyhisselam'a emir vermiş şuradan toprak getir diye, gitmiş bakmış ki kendinden insan yaratılacağını öğrenen "toprak" aman benden birşey alma diye yalvarıyor senden Allah'a sığınırım diyor. Böyle deyince Hz. Cebrail Aleyhisselam geri dönüyor tabi. Allahu Teala hani nerede diye buyurunca Ya Rabb almak istedim sana sığındı: insanlar benden meydana gelecek gidip günah işleyecekler Allaha sığırım dedi...
Dört büyük meleğe de bu emir verilmiş, toprak da Allaha sığınırım diye hepsini geri çevirmek istemiş ancak Hz. Azrail Aleyhisselam'ı geri çeviremedi... Hz. Azrail Aleyhisselam: sen Allah'a sığınıyorsun, Rabbim de bana emir verdi ben de Allah'a sığınırım diyerek toprağı söküp almıştır.
Yani bu ilahiyatçıların dediği gibi "köpek olan eve melek girmez" o halde al bir köpek yaşa sonsuza kadar... Bu taktik Hz. Azrail Aleyhisselam'a sökmez. Ama köpek olan eve melek girmez, hergün Uhud Dağı kadar sevabı eksilir diye hadisi şerifler vardır. Zaten günde ne kadar sevap kazanıyoruz ki bize ne kalacak....
He... hadismiş filan kim uydurmuş diyen olursa (şu zamanımızda durum bu) ondan daha Uhud Dağı kadar sevap nasıl gitsin!!! Hiç köpek beslemese bile Müflis olmuştur zaten..