Fasulye pilakisi tarifi.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
Fasulye pilakisi,fasulye pilakisi tarifi,bol yeşillikli fasulye pilakisi,kuru soğanlı fasulye pilakisi yapılışı..


SDC11810.JPG



Malzemeler....

  • 2 su bardağı fasulye
  • 3 baş orta boy soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 5-6 diş sarmısak arzu ederseniz
  • 3 orta boy havuç
  • 1 adet kesme şeker ( ben koymadım)
  • yarım limonun suyu
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • tuz haşlanmış yumurta
Yapılışı

  • Fasulyeleri tuzlu suda bir kaç taşım kaynatıp, bir iki saat bekletin. Planladıysanız bir gece önceden ıslatabilirsiniz.

  • Yeteri kadar ıslatılmış ve kabarmış fasulyeler hazır olduktan sonra, zeytinyağını , soğanı, yuvarlak doğranmış havuçları , yarım parmak uzunluğunda kesilmiş kırmızı biberi , sarımsakları ve isteğe bağlı tuzu tencereye atın ( düdüklü tencere kullanıyorum). Malzemeleri ağzı kapalı tencerede soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Tencerenin ağzının kapalı olması önemli, kavurmadan , buharda pişiriyoruz.

  • Domates ya da salçayı atıp tencerenin ağzı açık biraz daha pişirin.

  • Fasulyeleri döküp karıştırın.

  • Su, limon suyu , şeker ve toz biberi ekleyip fasulyeler yumuşacık olana kadar pişirin.
Alıntı..

 
Üst Alt