- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,320
- Tepkime puanı
- 117
Fasulye pilakisi,fasulye pilakisi tarifi,bol yeşillikli fasulye pilakisi,kuru soğanlı fasulye pilakisi yapılışı..
Malzemeler....
Malzemeler....
- 2 su bardağı fasulye
- 3 baş orta boy soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 5-6 diş sarmısak arzu ederseniz
- 3 orta boy havuç
- 1 adet kesme şeker ( ben koymadım)
- yarım limonun suyu
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- tuz haşlanmış yumurta
- Fasulyeleri tuzlu suda bir kaç taşım kaynatıp, bir iki saat bekletin. Planladıysanız bir gece önceden ıslatabilirsiniz.
- Yeteri kadar ıslatılmış ve kabarmış fasulyeler hazır olduktan sonra, zeytinyağını , soğanı, yuvarlak doğranmış havuçları , yarım parmak uzunluğunda kesilmiş kırmızı biberi , sarımsakları ve isteğe bağlı tuzu tencereye atın ( düdüklü tencere kullanıyorum). Malzemeleri ağzı kapalı tencerede soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Tencerenin ağzının kapalı olması önemli, kavurmadan , buharda pişiriyoruz.
- Domates ya da salçayı atıp tencerenin ağzı açık biraz daha pişirin.
- Fasulyeleri döküp karıştırın.
- Su, limon suyu , şeker ve toz biberi ekleyip fasulyeler yumuşacık olana kadar pişirin.